dietmarkrutsch a scris:
corect observat, dacă polițistul merge cu 98 și se apropie de mine, poate însemna că viteza mea scade, deci orice ar fi eu am sub 98 ... :)
geid a scris:
Daca politistul merge cu 98 si se apropie de tine, atata timp cat inca nu te-a depasit, tu ai inca o viteza mai mare decat 98.
Cand politistul va merge paralel de tine, tu inseamna ca ai ajuns la 98.
Iar doar atunci cand politistul te-a depasit, inseamna ca tu ai ajuns la o viteza mai mica decat a lui, de 98 (evident, presupunand ca politistul va merge cu viteza constanta de 98).
Sper ca nu am plictisit despicand firul in patruzeci.
Aerofun a scris:
Presupunem ca e o căruță. Eu vin din spate cu 180 km/h. Distanța se reduce rapid. Până te depășesc viteza căruței e mai mare ????
Fără nicio ofensă, nu cumva lucrezi la rutieră în Caracal? Operator de radar PYTHON II ???
CORECT! Toata lumea are dreptate! Chiar si eu!!
1. Daca doua masini, pentru o perioada de timp t, merg la o distanta egala una de alta, inseamna ca cele doua masini au viteze egale
pentru perioada de timp t ;
2. Daca masina din spate se apropie de cea din fata, nu putem fi siguri ce inseamna asta. Exista mai multe posibilitati: poate cea de-a doua are o viteza mai mare decat prima sau poate prima, pentru ca o vede pe cea din spate, incetineste etc. etc. Din ecuatie lipsesc variabile, acceleratiile celor doua masini, perioada de timp in care se fac masuratorile relative etc. (Aerofun : „Distanța se reduce rapid.”. Cât de rapid? Avem nevoie de viteza de scadere, derivata sa in raport cu timpul)
Toata aceasta descriere trebuie redusa la un sistem de ecuatii, care, pentru putea fi rezolvat, avem nevoie de un numar de ecuatii mai decat al variabilelor. Deocamdata aveam o singura ecuatie cu multe variabile. Este evident ca nu poate fi rezolvat.
Daca am scapat ceva din vedere, imi cer scuze anticipat.