avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Poate judecătoria ignora fizica elementară?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Poate judecătoria ignora fizica elementară?

Fara multe detalii niste militieni "smecheri" mi-au luat permisul mergand cu viteza f mica. Pana aici poate se poate crede ca eu mint si ei au dreptate .
Filmarea prezinta un fapt fizic IMPOSIBIL :
Masina radar se apropie ( si ulterior depaseste) o masina care se deplaseaza cu o viteza mai mare decat a lor cu peste 20 km/h.
Credeam ca e la mintea cocosului ca atunci cand mergi in urma altei masini daca viteza ta e mai mare, te apropii de cel din fata, daca e mai mica, te departezi . Pentru judecatorie se poate si invers.
Cum e posibil ??
Trebuie dovada legala pentru a demonstra ca 98 mai mic decat 124 ??
Ultima modificare: Marți, 26 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
geid a scris:

dietmarkrutsch a scris:

corect observat, dacă polițistul merge cu 98 și se apropie de mine, poate însemna că viteza mea scade, deci orice ar fi eu am sub 98 ... :)

Daca politistul merge cu 98 si se apropie de tine, atata timp cat inca nu te-a depasit, tu ai inca o viteza mai mare decat 98.

Cand politistul va merge paralel de tine, tu inseamna ca ai ajuns la 98.

Iar doar atunci cand politistul te-a depasit, inseamna ca tu ai ajuns la o viteza mai mica decat a lui, de 98 (evident, presupunand ca politistul va merge cu viteza constanta de 98).

Sper ca nu am plictisit despicand firul in patruzeci.

Presupunem ca e o căruță. Eu vin din spate cu 180 km/h. Distanța se reduce rapid. Până te depășesc viteza căruței e mai mare ????
Fără nicio ofensă, nu cumva lucrezi la rutieră în Caracal? Operator de radar PYTHON II ???

Ultima modificare: Joi, 28 Martie 2019
Aerofun, utilizator
dietmarkrutsch a scris:

corect observat, dacă polițistul merge cu 98 și se apropie de mine, poate însemna că viteza mea scade, deci orice ar fi eu am sub 98 ... :)

geid a scris:

Daca politistul merge cu 98 si se apropie de tine, atata timp cat inca nu te-a depasit, tu ai inca o viteza mai mare decat 98.

Cand politistul va merge paralel de tine, tu inseamna ca ai ajuns la 98.

Iar doar atunci cand politistul te-a depasit, inseamna ca tu ai ajuns la o viteza mai mica decat a lui, de 98 (evident, presupunand ca politistul va merge cu viteza constanta de 98).

Sper ca nu am plictisit despicand firul in patruzeci.

Aerofun a scris:

Presupunem ca e o căruță. Eu vin din spate cu 180 km/h. Distanța se reduce rapid. Până te depășesc viteza căruței e mai mare ????
Fără nicio ofensă, nu cumva lucrezi la rutieră în Caracal? Operator de radar PYTHON II ???

CORECT! Toata lumea are dreptate! Chiar si eu!!

1. Daca doua masini, pentru o perioada de timp t, merg la o distanta egala una de alta, inseamna ca cele doua masini au viteze egale pentru perioada de timp t ;

2. Daca masina din spate se apropie de cea din fata, nu putem fi siguri ce inseamna asta. Exista mai multe posibilitati: poate cea de-a doua are o viteza mai mare decat prima sau poate prima, pentru ca o vede pe cea din spate, incetineste etc. etc. Din ecuatie lipsesc variabile, acceleratiile celor doua masini, perioada de timp in care se fac masuratorile relative etc. (Aerofun : „Distanța se reduce rapid.”. Cât de rapid? Avem nevoie de viteza de scadere, derivata sa in raport cu timpul)

Toata aceasta descriere trebuie redusa la un sistem de ecuatii, care, pentru putea fi rezolvat, avem nevoie de un numar de ecuatii mai decat al variabilelor. Deocamdata aveam o singura ecuatie cu multe variabile. Este evident ca nu poate fi rezolvat.

Daca am scapat ceva din vedere, imi cer scuze anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 29 Martie 2019
geid, utilizator
Ar fi valabil daca ne-am referi la o viteza initiala, fixata, si ulterior nu am mai avea referinte privind valoarea vitezelor. Dar avem...
Atat timp cat valoarea instantanta a vitezei nu este mai mare, masina din spate nu are cum sa o ajunga pe cea din fata. ( Pentru a reduce distanta trebuie sa parcurga o distanta mai mare, distanta mai mare in acelasi interval de timp este echivalent cu viteza mai mare).
Chiar daca cel din fata franeaza, viteza instanta scade , devenind mai mica decat a celei din spate.
P.S.
1) Reamintesc: daca a > b echivalent b < a
2) Valoarea oricarei accelerari (pozitive sau negative) poate fi calculata avand cele doua variabile ( viteza si timpul) dar este nerelevanta.
3) Avem nevoie de viteza de scadere, derivata sa in raport cu timpul - se numeste acceleratie si se calculeaza dupa formula a=v / t (acceleratia= viteza supra timp)
Aerofun, utilizator
Cred ca @geid lucreza pe radar ca prea se face ca nu intelege aceasta speta si incearca sa deturneze cu teorii care nu se pot aplica aici. Daca stim ca masina politiei avea viteza x, si se apropie de masina din fata, cum poti sustine ca masina din fata are o viteza mai mare ?
In fata instantei sa nu incepeti cu variabile cu derivate ca ii bagati in ceata pe judecatori.
Aerofun, antevorbitorul are dreptate. Daca faci o plangere trebuie obligatoriu ca toata problema sa incapa fix intro pagina. Am un prieten bun din copilarie, judecator, care m-a ajutat la un momentdat sa fac o plangere scrisa si mi-a rupt de trei ori hartiile, pe motiv ca plangerea depasea 1 pagina, spunandu-mi ca in mod sigur judecatorul nu o va citi. Si este firesc in momentul in care sute de dosare stau in asteptare. Totul trebuie concentrat, explicit, concis si precis. Si dumneavoastra aveti darul unor explicatii amanuntite, tehnicizate si pe alocuri confuze, cu care nimeni in instanta n-o sa-si consume neuronii. A trebuit de fiecare data sa citesc de doua ori postarea dumneavoastra, ca sa inteleg ce spuneti. Judecatorul nu va face asta. Puneti la dosar documentele probatorii cu o foarte scurta descriere a neconformitatilor, solicitati in scris ultimul aviz metrologic al aparatului...etc . Si relativ la avocatul care va va apara. Daca se apuca sa bata campii, ca sa se auda singur vorbind, asa cum fac multi dintre ei, va pierde procesul.
viorel55, utilizator

Alte discuții în legătură

Contestația pv Ghighie Ghighie Am contestat pv in care se menționează că am circulat cu 108km /h pe un sector de drum de 60, mi-a fost luat caenetul. Am solicitat filmarea in care apare ... (vezi toată discuția)
Bună seara, am fost surprins de aparatul radar pe raza unei ... LOPY LOPY Bună seara, am fost surprins de aparatul radar pe raza unei localitati , după procesul verbal al agentului cu viteza se 105 km/h. Am făcut acțiune în ... (vezi toată discuția)
Model contestatie pv radar CristiBH CristiBH Buna seara Am rugamintea sa ma ajutati si pe mine cu un model pentru intocmirea unei contestatii la un proces verbal de amenda pentru depasirea vitezei ... (vezi toată discuția)