avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Poate judecătoria ignora fizica elementară?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Poate judecătoria ignora fizica elementară?

Fara multe detalii niste militieni "smecheri" mi-au luat permisul mergand cu viteza f mica. Pana aici poate se poate crede ca eu mint si ei au dreptate .
Filmarea prezinta un fapt fizic IMPOSIBIL :
Masina radar se apropie ( si ulterior depaseste) o masina care se deplaseaza cu o viteza mai mare decat a lor cu peste 20 km/h.
Credeam ca e la mintea cocosului ca atunci cand mergi in urma altei masini daca viteza ta e mai mare, te apropii de cel din fata, daca e mai mica, te departezi . Pentru judecatorie se poate si invers.
Cum e posibil ??
Trebuie dovada legala pentru a demonstra ca 98 mai mic decat 124 ??
Ultima modificare: Marți, 26 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este o regula generala a operatorilor de radar, sa inscrie viteza maxima, chiar daca aceasta este tranzitorie si ireala, datorita faptului ca instantele de regula nu le contesta (fizica, expertiza etc.).
Cititi unul din comentariile mele si va dati seama (sunt inginer, fost olimpic la fizica - dimanica, cinematica).
Toate una peste alta in judetul Arges au fost inlocuite radarele inscriptionate (cu girofaruri) cu masini neinscriptinate.
O fi asta o masura de reducere a accidentelor, sau una mai mult pecuniara. Ma intreb si eu !?
Aerofun a scris:

Ma scuzati.... Indiferent dacă vitezele sunt constante, în scadere sau in crestere, masina din spate se va apropia de cea din fata DOAR daca viteza celei din spate este mai mare decat a celei din fata ( același lucru cu a spune că cea din fata este mai lenta decât cea din spate).

Ma iertati daca voi spune ceva gresit, dar o fac doar pentru conformitate.
1. Vitezele nu pot fi constante in crestere sau in scadere, ci doar constante.
2. Daca vitezele celei doua masini sunt egale, distanta dintre ele va ramane aceeasi.
3. Daca viteza primei masini este constanta, dar viteza celei de-a doua este in crestere, atunci cea de-a doua o va ajunge pe cea dintai.
3. Daca viteza celei de-a doua masini este constanta, dar viteza primei este in scadere, ce-a de-a doua masina o va ajunge pe prima (eventual o va si depasi).
Viteza poate fi constanta in crestere sau descrestere (adica are o variatie in raport cu unitatea de timp) si atunci miscarea se cheama uniform accelerata sau decelerata (incetinita). Variatia vitezei in raport cu unitatea de timp este acceleratia.
dietmarkrutsch a scris:

corect observat, dacă polițistul merge cu 98 și se apropie de mine, poate însemna că viteza mea scade, deci orice ar fi eu am sub 98 ... :)

Daca politistul merge cu 98 si se apropie de tine, atata timp cat inca nu te-a depasit, tu ai inca o viteza mai mare decat 98.

Cand politistul va merge paralel de tine, tu inseamna ca ai ajuns la 98.

Iar doar atunci cand politistul te-a depasit, inseamna ca tu ai ajuns la o viteza mai mica decat a lui, de 98 (evident, presupunand ca politistul va merge cu viteza constanta de 98).

Sper ca nu am plictisit despicand firul in patruzeci.
Ultima modificare: Joi, 28 Martie 2019
geid, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
"Daca politistul merge cu 98 si se apropie de tine, atata timp cat inca nu te-a depasit, tu ai inca o viteza mai mare decat 98."

Asta e tare de tot, cum naiba sa se apropie mașina aia de tine (distanta relativa intre vehicule sa se micsoreze) și sa ai totuși o viteza mai mare decit urmăritorul ?!

Nu are sens sa ne mai miram ca nu înțelege judecătorul în instanta.
Ultima modificare: Joi, 28 Martie 2019
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Contestația pv Ghighie Ghighie Am contestat pv in care se menționează că am circulat cu 108km /h pe un sector de drum de 60, mi-a fost luat caenetul. Am solicitat filmarea in care apare ... (vezi toată discuția)
Bună seara, am fost surprins de aparatul radar pe raza unei ... LOPY LOPY Bună seara, am fost surprins de aparatul radar pe raza unei localitati , după procesul verbal al agentului cu viteza se 105 km/h. Am făcut acțiune în ... (vezi toată discuția)
Model contestatie pv radar CristiBH CristiBH Buna seara Am rugamintea sa ma ajutati si pe mine cu un model pentru intocmirea unei contestatii la un proces verbal de amenda pentru depasirea vitezei ... (vezi toată discuția)