avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Predare permis dupa pierderea contestatiei dar ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Predare permis dupa pierderea contestatiei dar hotararea fiind neredactata

Buna ziua,

Se da urmatorul caz, contestatie pierduta luna trecuta in fond, cu drept de apel 30 zile de la comunicare. Comunicarea nu s-a facut pentru ca hotararea nu a fost redactata prin urmare nici termenul de apel nu s-a scurs, indiferent ca s-a pronuntat.

Ce se poate face in cazul in care se vrea predarea permisului?
IPJ spune ca, cea mai buna solutie este sa se astepte primirea hotararei iar dupa 30 zile legalizare si predare permis.

Dar solutia certificatului de grefa, in ce consta?
Certificatul fiind emis azi, 01.04, cu mentiunea ca s-a pierdut procesul verbal dar avand drept de apel si inca o mentiune ca in momentul de fata nu este definitiva. Se poate preda cu acesta? IPJ spune ca nu, ca daca se doreste predarea cu certificat de grefa trebuie asteptat inca 30 zile de cand s-a emis certificatul, insa de ce? Fiindca certificatul nu se poate lua in considerare drept comunicare datorita faptului ca in lege gasim doar despre "comunicarea hotararii" nu sentintei.

Se poate da o declaratie ca se renunta la dreptul de apel? La notar spre exemplu sau la IPJ?

Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 1 Aprilie 2019
mariustz, utilizator
Cel mai recent răspuns: mariustz , utilizator 13:28, 7 Noiembrie 2020

Multumesc mult de tot pentru raspuns

mariustz a scris:

Daca pierzi apelul, legalizezi hotararea de fond in maxim 15 zile de cand s-a pronuntat, adica din ziua in care s-a judecat, ca nu mai ai cale de atac.
Legalizarea se face pe loc in cazul apelului, ai nevoie doar de o taxa de 5 lei judiciara si o cerere.

salut, te rog..am nevoie de sfaturile tale, ma poti contacta?
Spune ce problema ai.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel fara motivare . Klara77 Klara77 Buna ziua , Am căutat in forum o situație asemănătoare , dar cum nu am găsit , va rog sa ma ajutați in luarea celei mai bune decizii . Soțul meu , ... (vezi toată discuția)
Predare permis de conducere Dan897 Dan897 Am pierdut un proces in care am cerut anularea unui PV intocmit de Politia Rutiera. Prin urmare, trebuie sa predau permisul de conducere (care mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda circulatie Florin02 Florin02 Am contestat o amenda de circulatie cu suspendare de 30 zile a permisului, mi s-a respins, am primit solutia acasa pe 6 martie si nu am mai facut apel in cele ... (vezi toată discuția)