avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O prietenă m-a rugat să o împrumut cu o sumă mare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O prietenă m-a rugat să o împrumut cu o sumă mare de bani (40.000 euro) pentru o perioadă de timp. Vreau să o ajut, dar în același timp vreau și să mă protejez. Ce acte trebuie să fac?

Buna ziua, o prietena m-a rugat sa o împrumut cu o suma mare de bani (40.000 euro) pentru o perioada de timp, Vreau sa o ajut , dar in același timp vreau și sa “ma protejez”. Ce acte trebuie sa fac ? Este suficientă un înscris de mâna cu martori ? Trebuie făcut înscrisul la notar ? Sa cer înscrierea mea in CF ? ( as vrea sa fie costurile cât mai mici)
Ultima modificare: Vineri, 5 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ramaneti fara bani cu toate contractele facute la Notar. Toti oamneii acestia v-au sfatuit sa va vedeti de viata dumneavoastra, sa va pastrati banii. .Daca o refuzati sa vedeti ce buna prietena este... Nu o sa va mai caute niciodata. Aceasta tehnica este des intalnita de a da o teapa. Cea mai simpla. Daca are nevoie de bani sa-si faca imprumut bancar.
Daca insistati in continuare ca " vreau sa o ajut" mai bine ii dati de pomana.
Trebuie sa va treziti la realitate domnule, banii nu o sa-i mai vedeti niciodata cu toate contractele facute la notar. Daca nu plateste in 6 luni, notarul spune: va rog sa va rezolvati problemele in instanta. Ajungeti in instanta si aflati ca nu are bunuri si nu va poate inapoia banii. Atunci o sa realizati ca banii au fost dati CADOU
Am facut contracte de imprumut cu garantii pentru persoane fizice. Consider ca fiecare situatie e diferita si e nevoie sa vedeti in mod concret cum va puteti asigura ca lucrurile sunt ok. Depinde de cate alrte persoane o pot gira, cu ce anume, ce asigurare are sau vrea sa isi faca,, cu ce titlu dati imprumutul, stiti ce imobil cumpara sau nu, analizati imobilul sau nu, care este termenul de restituire, daca vreti penalitati sau nu etc.
Nu se poate face un contract bun care sa nu tina cont de intreaga situatie de fapt. Da, uneori il faci degeaba la notar daca nu ai luat masuri de siguranta pentru cat mai multe situatii de risc. In asta sta redactarea unui contract, in analiza si punere in act a unor clauze potrivite situatiei concrete, nu exista un contract de imprumut bun pentru toata lumea...
Multumesc
Acum stai sa vezi pe ce nume cumpara bunul si daca nu cumva il instraineaza pana la prima rata
Nu e ok....deoarece persoana respectiva poate cumpara un apartament,garsoniera cu o suma mai mica,de 15.000 de euro,bine la banii ăștia cumpără la mișto si restul ii păstrează si uite asa va luati țeapă.Sau poate trece apartamentul pe numele altcuiva si nu mai are ce sa va dea....si sunt multe alte posibilitati.Daca dati suma aceea o dati pe riscul Dvs cu o mare probabilitate de a nu o mai primii inapoi niciodată.Nu există vrun act sau vreo măsură juridică,legală,care sa va garanteze banii înapoi.In ziua de azi se pot gasi usor portițe de scăpare.Si in instanță durează astfel de procese chiar și zeci de ani de zile Si ajungeți sa cheltuiti chiar și 100 .000 de mi de euro.Paguba Dvs se poate tripla,chiar dacă dupa ani de zile PoATE veti primii cei 40.000 la sfârșitul procesului ,teoretic ,ca daca inculpatul nu va avea din ce sa va restituie banii nu veti avea ce sa faceti

adi_0264 a scris:

Multumesc. Un contract de împrumut la notar care stabilește ca dacă in termen de 6 luni nu primesc banii apartamentul pe care-l cumpara devine al meu e ok?

Alte discuții în legătură

Vreau să împrumut un prieten cu o sumă mare de bani, pentru a-și cumpăra o casă. cum îmi pot recupera banii în caz că nu mi-i restituie? Robertpf Robertpf Vreau sa.i dau sub forma de imprumut prin transfer banca,o suma mare de bani unui prieten pentru asi achizitiona o casa In cazul in care nu mi.o restituie cum ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut fara garantii,abuz de incredere sau inselaciune? addy addy Am si eu o problema pt care v-as multumi din suflet daca m-ati ajuta cu niste informatii:Un prieten f bun a imprumutat suma de 10000 euro de la o cunostinta ... (vezi toată discuția)
Imprumut de la banca pentru altcineva rafaels rafaels [b]Am o problema, mi-a propus cineva sa ma duc la banca si sa fac un imprumut in banca de 3000 Ron, a spus ca imi va restitui suma in 6 luni, de asemenea mi-a ... (vezi toată discuția)