avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 142 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Examen traducãtor - Utilizarea dictionarelor bilingve ...
Discuție deschisă în Traduceri

Examen traducãtor - Utilizarea dictionarelor bilingve tiparite si sugestii subiecte examen

buna ziua!
m-am hotarat de curand sa dau examenul de traducator engleza/italiana la MCC si multe informatii le-am gasit pe acest forum dar as avea o nelamurire:am inteles ca la examen este permisa folosirea dictionarelor. ce fel de dictionar trebuie sa fie?de tip DEX sau...?!
Buna dimineata, Ellise,

se pare ca esti persoana cu cele mai multe informatii in domeniu. Mai sunt persoane pe net care ofera detalii, dar totul pana la exemple de subiecte... Te rog, daca mai esti dispusa, sunt si eu interesata de un model de subiect care poate fi dat la un astfel de exemen (si versiune si retroversiune) - nu este neaparat sa fie din domeniul juridic, ma multumesc cu orice exemplu ai. Multumesc anticipat. Samanta
Esti foarte amabila si draguta, nu stiu cum sa ma recompensez. Adresa mea de email este: sam_mar16@yahoo.com. Inca o data multe multumiri, raman mai departe surprinsa de bunavointa ta in sensul asta :). O zi frumoasa.
Buna ziua! As dori si eu modele de subiecte pentru examenul de traducator in domeniul stiinte juridice, limba engleza si eventual italiana sau franceza. Va multumesc! catalina_oana_anghel@yahoo.com
buna, nu stiu dac amai e valabil acest forum dar as vrea si eu daca se poate niste exemple de subiecte pe juridic. nu stiu daca sunt pregatita, vreau sa ma conving inainte sa dau banii acum la sf lui august, desi ce am vazut aici este ca trebuie sustinute ambele examene ro-en si en-ro pt a obtine autorizatia..multumesc mult.astept un raspuns.
adresa email: bl3ahs18@yahoo.it
Desi veti primi raspunsul cu intarziere sunt convinsa ca va fi util. Examenul pentru obtinerea atestatului este de fapt dublu (traducere si retroversiune) si pentru a obtine autorizatia emisa de Ministerul de Justitie, nota minima de promovare este 7.
Un exemplu de subiecte postate de colega noastra poti gasi aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Indiferent de ceea ce veti alege sa faceti va urez mult succes!
L.C.

Alte discuții în legătură

Examenul pentru obþinerea certificatului de traducator - domeniu/specialitate Anikadnb Anikadnb Buna ziua, m-am interesant pe site-ul Cppc cum pot intra in posesia unui certificat de traducator si dat fiind ca aici s-a mai dezbatut acest subect intr-o ... (vezi toată discuția)
Obtinere certificat traducator lb. engleza pe domentul juridic livio5 livio5 Buna ziua tuturor! Intentionez sa sustin examenul de traducator autorizat lb engleza - dom. juridic la CPPC. Am intrat pe site-ul institutiei si am vazut ... (vezi toată discuția)
Examen traducãtor - utilizarea dicþionarelor bilingve în sala de examinare sozo sozo buna seara, Am si eu o rugaminte referitor la examenul de traducatori din sesiunea martie 2012 juridic italina.Sunt nedumerita in ceea ce priveste folosirea ... (vezi toată discuția)