avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Examen traducãtor - Utilizarea dictionarelor bilingve ...
Discuție deschisă în Traduceri

Examen traducãtor - Utilizarea dictionarelor bilingve tiparite si sugestii subiecte examen

buna ziua!
m-am hotarat de curand sa dau examenul de traducator engleza/italiana la MCC si multe informatii le-am gasit pe acest forum dar as avea o nelamurire:am inteles ca la examen este permisa folosirea dictionarelor. ce fel de dictionar trebuie sa fie?de tip DEX sau...?!
Buna si scuza ma ca te deranjez voiam sa te rog daca poti sa mi dai si mie mai multe detalii despre examenul de traducatori sau daca ai informatii cu privire la eventuale subiecte te pot contacta la vreo adresa de mail?multumesc anticipat
Buna.
Nu este nici-un deranj, comunitatea AvocatNet exista tocmai pentru a gasi raspunsuri si la intrebari pe care nu ni le punem:).
Avand in vedere ca nu ai precizat nici domeniul nici limba straina pentru care te pregatesti sa dai examen pot spune ca in examenele sunt destul de grele insa o buna pregatire si o eventuala experienta in traduceri va ajuta considerabil la promovarea acestora mai ales ca se pot folosi si dictionare bilingve in timpul examenului.
Daca ai in vedere obtinerea autorizatiei eliberata de Ministerul Justitiei, trebuie sa promovezi examenele (traducere si retroversiune) pe domeniul juridic. Traducatorii autorizati de Ministerul Justitiei vor traduce astfel pentru Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Justitiei, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia Nationala Anticoruptie, organele de urmarire penala, instantele judecatoresti, birourile notarilor publici, avocati si executori judecatoresti.
La urmatoarele linkuri vei gasi exemple de subiecte si sugestii pretioase referitoare la desfasurarea examenelor:
[ link extern ] /
www.avocatnet.ro/content/for...
[ link extern ]
Mult succes!:luck:
L.C.
M ar fi interesat informatii in legatura cu acest examen de traducatori pentru limbile neogreaca si spaniola.
Am asistat la discutiile mai multor persoane de aici de pe forum si de aceea am intervenit pentru ca este un subiect comun atat pentru mne cat si pentru ceilalti din cate vad. As mai avea o intrebare este adevarat ca examenul pt limba neogreaca nu se poate sustine decat daca esti profesor?Daca stiti ceva despre acest lucru mi ar fi de mare folos. Multumesc
iuniaelena a scris:

M ar fi interesat informatii in legatura cu acest examen de traducatori pentru limbile neogreaca si spaniola.

Conform anexei 2 de pe site-ul Centrului de Pregatire Profesionala in Cultura , examenele pentru limba neogreaca, fiind considerata o limba foarte rara, se pot organiza si desfasura (in functie de posibilitati) in urma solicitarilor adresate in scris Secretariatului Comisie.
[ link extern ]
In ceea ce priveste examenul pentru limba spaniola, acesta este organizat in diverse sesiuni (in general sunt 2 sesiuni pe an) si va puteti inscrie la oricare dintre sesiuni daca depuneti dosarul complet dupa cum reiese din datele furnizate de C.P.P.C. aici:
[ link extern ] /
L.C.

Alte discuții în legătură

Examenul pentru obþinerea certificatului de traducator - domeniu/specialitate Anikadnb Anikadnb Buna ziua, m-am interesant pe site-ul Cppc cum pot intra in posesia unui certificat de traducator si dat fiind ca aici s-a mai dezbatut acest subect intr-o ... (vezi toată discuția)
Obtinere certificat traducator lb. engleza pe domentul juridic livio5 livio5 Buna ziua tuturor! Intentionez sa sustin examenul de traducator autorizat lb engleza - dom. juridic la CPPC. Am intrat pe site-ul institutiei si am vazut ... (vezi toată discuția)
Examen traducãtor - utilizarea dicþionarelor bilingve în sala de examinare sozo sozo buna seara, Am si eu o rugaminte referitor la examenul de traducatori din sesiunea martie 2012 juridic italina.Sunt nedumerita in ceea ce priveste folosirea ... (vezi toată discuția)