avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce putem face si ce variante avem?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce putem face si ce variante avem?

In urma cu 2 saptamani fosta sotie a sotului me a decedat in urma ei ramanind o fetita de 13 ani( a sotului meu ) .Noi vrem sa trecem custodia pe numele sotului si sa luam fata la noi unde mai sunt 2 copii(fratii ei vitregi).
Marea problema este ca aceasta fetita a fost tinuta departe de tatal ei adica de sotul meu astefl incat aceasta nu il mai cunoaste.Pe parcursul timpului pina acum am facut plingeri la Politie pt nerespectarea deciziei judecatoresti de catre defuncta dar pina la urma am renuntat in ideea ca fetita isi va vedea si cunoaste tatal intr-o zi.Aceea zi a venit dar... pe nepregatite pt fetita care a fost crescuta in tot acest timp de mama si bunica din partea mamei .....acum raminind doar cu bunicuta care l-a randul ei este bolnava.

Vrem sa o aducem linga noi sa creacsa in sanul familiei noastre sa isi cunoasca tal mai bine si de asemenea fratii mai mici.Nu stim ce sa facem?Ce variante sunt in caz ca fata nu vrea sa vina la noi...Cu forta nu o putem aduce... ce ne sfatuiti.. cum sa vb cu ea sau cum sa procedam sa nu gresim....

O iubim.Este si ea a noastra.Cu respect MM

Cel mai recent răspuns: lorey , utilizator 17:57, 25 Noiembrie 2009
Ati procedat foarte bine. Exista sanse mari ca in urma cinsilierii , fetita sa admita ideea ca este in avantajul ei sa se integreze in familie. Trebuie sa o asigurati de faptul ca legaturile cu bunica vor fi aceleasi si ca a fi langa dvs. nu inseamna ruperea legaturilor cu cei dragi.
Incercati sa stati mai mult la fiecare vizita... Intai tatal singur, ca el e cel pe care il uraste micuta...
Apoi tatal va prezinta si pe dv...
Apoi stati tot mai mult... Apoi o luati in parc si la uhn film, apoi o luati peste noapte. Incet-incet ii explicati ca legea prevede ca minorii sa stea cu parintii, ca mami a ei a iubit-o atat de mult ca n-a vrut s-o imparta nici cu tati, dar ca legea o obliga sa stea acum cu tati...
Mergeti sa-i explice psihologul si apoi o autoritate.
Discutati la scoala sa va ceara acordul tatalui la orice lucru, sa mearga tatal la sedintele cu parintii... Incet-incet va infiltrati cu dragoste... si in vreun an poate faceti si demersul legal!
Daca fortati copilul poate veto avea o fetita razvratita mereu care va va da mai mult de furca...
Succes, tineti-ne la curent!
Care e "problema legala"?
Despre ce "demers legal" vorbiti?

A fost un copil incredintat de instanta UNUIA dintre parintii divortati. Acest parinte (ales de instanta) a exercitat cu privire la copil drepturile parintesti. Dar daca Dumnezeu ...a ales altfel, ia ghiciti voi cine a ramas sa exercite drepturile parintesti. Nu cumva celalalt parinte?
Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2009
romascanu, moderator
romascanu a scris:

Care e "problema legala"?
Despre ce "demers legal" vorbiti?

A fost un copil incredintat de instanta UNUIA dintre parintii divortati. Acest parinte (ales de instanta) a exercitat cu privire la copil drepturile parintesti. Dar daca Dumnezeu ...a ales altfel, ia ghiciti voi cine a ramas sa exercite drepturile parintesti. Nu cumva celalalt parinte?





Aveti dreptate este foarte usor s stii a cui este dreptul Al parintelui ramas in viata).Dar eu vb despre cum sa integram fetita in familia mea(pt ea suntem straini,,.. adica am fost pina acum 2 sapt).
Am cerut sfaturi deoarece e o situatie delicata avand in vedere ca fetita nu a avut contact cu mine(tatal) de la divortul nostru deoarece Mama ei nu a lasat-o sa tina leg cu mine. Era foarte dureros cand trecea fat pe linga mine si nu ma recunostea.Poate a fost vina mea ca nu am insistat mai mult sa o dau in judecata pe fosta sotie..... pt ca nu im i dadea dreptul sa vad fata desi asa prevedea sentinta jud.
A fost o perioada cand fetita a stiut ca tatal ei a murit.a nu are rost sa vb de rau pe nimeni.Eu am fost tot timpul in umbra ei si am supravegheat-o chiar daca acum am alta familie si am inca 2 copii,(famile ce o asteapta).Copii din a doua casnicie o stiu pe Madalina (acesta e numele ei) ca si surioara lor.De multe ori m-au intrebat de ce nu vine sora llor sa ii viziteze sau sa ii cunoasca.
Tot ce ne dorim acum este sa restabilesc aceasta leg. pierduta de tata-fiica pt ca o iubesc si nu vreau sa o mai pierd inca o data.Intr-o viata e de ajuns.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2009
lorey, utilizator
Doamna, vad ca dv. va raportati mult la relatia dintre fata cu tatal ei, aici vad eu (poate rgesesc, nu aruncati cu pietre!) o greseala de abordare!
Dv. nu aveti legatura cu fata, ea are o legatura cu tatal ei.
Imi pare ca dv. va doriti mai mult decat sotul si decat fata!
Eu as evita sa o vad la inceput, ca nu cred ca va poate primi bine, mai degraba ca o mama care se impune si care cauta (chiar daca nu e asa) sa o inlocuiasca pe cealalta.
Important e sa reia relatia cu tatal, nu cu dv.
"Mama nu a lasat-o sa tina legatura cu mine"... de ce ar fi facut-o? Este foarte bine ca o iubiti, dar poate gasiti in dv. puterea de a face atunci ce e mai bine pentru copil si nu ce e mai usor sau la indemana!
Tatal e cheia, vointa lui conteaza, actiunile lui, munca lui...
Ii doresc succes!

Alte discuții în legătură

Iesire din tara minor fara procura ancaalbu2002 ancaalbu2002 Buna ziua, am si eu o intrebare legata de o situatie cu minori. Parintii au divortat in 2011. Divortul a fost de comun accord in sala de consiliu cu un ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor tata oanapdv oanapdv Sotul meu a aflat in urma cu un an si jumatate ca are o fetita ( la nasterea copilului). Cum mama fetitei nu a fost de acord cu efectuarea unui test ADN iar ei ... (vezi toată discuția)
Tatal care izoleaza copilul de mama sa elena20a elena20a Buna seara, Va deranjez cu un subiect arzator pentru mine. Sotul cu care ma aflu in proces de divort a reusit sa debiteze niste minciuni si printr-o ... (vezi toată discuția)