avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA dupa 01.05.2009
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA dupa 01.05.2009

Buna ziua,
Dupa 01.05.09 nu se mai deduce TVA de la bonurile de combustibil, de la reparatiile autoturismelor, facturile de spalata auto.Se spune ca este deductibil la autot. directorului sau administratorului.
Dar in situatia in care am o factura de service si autoturismul resp.este condus de un inspector de bunkerare, tva-ul nu se deduce si nici cheltuiala nu este deductibila ?Apare si declaratia 394 in care trebuie sa declaram facturile cu tva .
Daca inregistrez :
611 = 401 100
4426= 401 19
611= 4424 19
A treia inregistrare nu se duce in jurnalul de TVA dar apare in fisa lui 4426 si eu cum completez decontul de 300 ?
Am gasit pe diverse site-uri instructiunile contabile, dar instructiun pentru decl. 300 pe care-l completam conform jurnalul de cumparari si vanzari nu am gasit .:((
Multumesc
Cel mai recent răspuns: cccmariaconsulting@yahoo.com , utilizator 14:05, 2 Decembrie 2009
pe intelesul dvs: ca sa puteti deduce tva trebuie sa urmariti cerintele Ordonantei (vezi mai sus) si anume,tb.utilizat EXCLUSIV acest agent de vanzari.Aceasta implica sa aveti in ob.de activitate al firmei ca faceti vanzari prin agent,sa aveti angajata persoana cu aceasta meserie, sa faceti dovada prin foaie de parcurs ca utilizati doar in acest scop autoturismul,sa aveti inregistrate venituri din aceasta activitate.
multumesc mult , asta cautam sa inteleg .

acum urmatoarele intrebari :

1. ce cod CAEN se refera la vanzari prin agent , pot vinde soft personalizat`prin agent ?
2. cu angajarea ma descurc
3. cum se face dovada cu foaia de parcurs , adica am un nr minim de km care trebuie sa ii fac zilnic ? si sa strang stampile de la diverse firme cum ca am trecut pe la ei facand o oferta de vanzare ?
4. dovada ca am inreg. venituri din asta poate fi o factura de la un client la care am fost care apare pe foaia de parcurs ?

iar legat de amortizarea masinii
5. se poate amortiza mai repede de 4 ani cat e minim masina care o foloseste agentul ? trebuie dovada ca face multi km ?
6. si se amortizeaza la fel si daca e luat in leazing ? mai ales daca e pe o perioada mai mare de 4 ani ? multumesc
Cautati in MO 63 din 03/02/2009 Hotararea 50/29.01.2009 -clasificarea activ. din Romania,selectati activitatea pe care o veti desfasura,vedeti daca se preteaza ca activitatea respectiva sa fie desf. de agent (sau va alegeti si o activitate care se desf. prin agent-dar in nici un caz vanzare soft-care se rezolva prin internet) .Din foaia de parcurs rezulta nr. total de km efectuati (exista la bord un kilometraj din care se pot calcula km parcursi) si, functie de consumul de carburant al masinii poti calcula si combustibilul consumat ptr. km parcursi. Daca dovediti ca acest consum se reflecta si in bonurile de carburant iar prin foaia de parcurs justificati distantele parcurse in exercitarea acestei meserii-e OK! Bineinteles sa justificati ca nu faceti km de dragul "stampilelor" ci al veniturilor incasate.Amortizarea se face in baza Legii amortizarii-indiferent de modul de dobandire.Amortizarea intr-un numar de ani mai mic decat cel prev. in lege trebuie bine justificat si reprez. ch. nedeductibila la calculul impozitului pe profit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli combustibili + tva deductibili cheltuieli lumi71 lumi71 O unitate asigura transport cu masina de serviciu pentru fiecare salariat in parte (fiecare salariat are o masina de serviciu cu care se deplaseaza la servici) ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli auto dupa 01.07.2012 camelia adina camelia adina sunt deductibilie integral cheltuielile cu combustibilul si reparatiile la autoturismele mai mici de 3.5 tone daca ele sunt folosite de [b]agenti de vanzari ... (vezi toată discuția)
Ce cheltuieli poate deduce pfa? bygserv bygserv Buna ziua. Revin din nou pe acest forum ( foarte folositor dealtfel ) cu inca o intrebare. Inafara de cheltuielile cu achizitia produselor care privesc ... (vezi toată discuția)