avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am lăsat două zile camionul parcat într-o zonă ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am lăsat două zile camionul parcat într-o zonă industrială din UK și a fost furată marfa. Care ar fi partea mea de vină?

Am lasat camionul parcat într-o zona industriala din uk am plecat pentru 2 zile si a fost furata marfa din camion. Angajatorul nu mi-a oferit parcare cu plata si acuma da vina pe mine pentru ce sa intamplat. Precizez ca faceam o pauza de 45 ore. Care ar fi partea mea de vina?
Ultima modificare: Duminică, 28 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: viorel55 , utilizator 12:44, 1 Mai 2019
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa-mi arate consultantul de asigurari,domnul barna,unde e obligat soferul sa asigure paza marfii??soferul,in pauza saptamanala poate face ce doreste!!!este in pauza saptamanala!!!!!nu suntem sclaavii patronilor si a asigurarilor!!
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnule szekely barna,daca a-ti cunoaste legile aetr 561,a-ti stii ca repaosul saptamanal care e de 45 ore,este interzis de facut la bordul camionului!!!deci,daca nu cunoasteti legile lasati-va de meserie....sau cel putin de comentariile cu eroare!!

Szekely Barna a scris:

Soferul este responsabil pentru marfa transportata de la incarcare pana la descarcare. Trebuie sa ia toate masurile, inclusiv cele de protectia marfii. Daca sunteti sofer de mult timp stiti ca nu puteti sa abandonati camionul cu marfa. Daca exista asigurare CMR, atunci va plati asiguratorul paguba creata, altfel puteti sa fiti buni de plata.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
" Și mai mult, firmele de transport din estul Europei îi fac pe șoferii de tir responsabili pentru paza încărcăturii pe care o transportă. Dacă marfa este furată, pagubele se scad din salariul și așa modest al șoferului. Doamna Rupp-Bulling spune că majoritatea șoferilor admit că nu sunt mulțumiți cu situația lor, dar că nu au alternativă. Se simt obligați să continue această muncă, în caz contrar neavând bani pentru întreținerea familiilor lor." Prin urmare transportatorul va plati paguba creata prin furtul marfii, daca nu e asigurata, si va recupera de la sofer paguba daca prin contractul individual de munca, fisa postului si R.O.I. se prevede obligatia de paza a marfii de catre sofer.
Doamne Fereste sa fi transportator si sa ai asemenea soferi. Atat .
Nu poate fi angajata raspunderea penala a dvs, sub aspectul savarsirii infractiunii de furt.

Ati parcat legal ?

Marfa transportata era in conditii de securitate ?

Dumneavoastra, intr-adevar, aveati o raspundere , conform contractului de munca incheiat, de a a transporta, detine si depozita bunurile in conditii de siguranta.

Conditile de siguranta presupun ca marfa sa nu suporte degradari, precum si ca aceasta sa nu fie sustrasa.

Exista posibiltatea imputarii prejudiciului dumneavoastra.

Dumneavoastra executati transportul, pe cale de consecinta, bunurile erau in posesia dumneavoastra.

Verificati atent fisa postului , contractul de munca incheiat, acolo sunt specificate obligatiile dumneavoastra, indatoririle dumneavoastra, in relatiile de munca prestate.

Exista camere in zona respectiva ?


Sesizati, totusi, autoritatile.


Ultima modificare: Luni, 29 Aprilie 2019
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Fișa postului nesemnată, pagubă rezultată din exercitarea muncii. poate fi tras la răspundere angajatul în aceste condiții? Klara77 Klara77 Buna ziua , am sa incerc o prezentare cat se poate pe scurt , dar si cuprinzatoare cu speranta ca imi veti da sfaturi potrivite situatiei in care ma aflu ... (vezi toată discuția)
Firma transport ineternational pauza de 45 interzisa in tari ue se faca in camion traiflortrans traiflortrans Buna ziua am si eu o intrebare: am o firma de transport marfa si prestez servici in spatiul UE cu noile legi se interzice pauza de 45 sa se faca in camion find ... (vezi toată discuția)
Furt marfa pe durata transportului Septimius4 Septimius4 Buna ziua, Cu o saptamana inainte societatea a avut de efectuat un transport de apa infoliata pe paleti, fiecare palet cu eticheta corespunzatoare bon ... (vezi toată discuția)