avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am fost dată afară din domiciliul comun doar cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am fost dată afară din domiciliul comun doar cu hainele de pe mine și am fost agresată când am vrut să-mi văd copiii. Ce demersuri juridice pot face?

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarele probleme:
1 am locuit cu sotul intr-o casa cumparata de el inainte cu un an sa ne casatorim, desi eram impreuna de 6 ani. Am fost data afara din domiciliul comun, prin schimbarea yalelor si paza la poarta. Eu pot face vreun demers juridic in acest sens? sa cer despagubiri? / a trebuit sa ma mut cu chirie. Am incercat de vreo 2 ori sa intru, ( sa-mi vad copiii) dar am fost agresata de sot, am facut 2 Ordine de Protectie care s-au pierdut ( "neintelegeri inerente divortului"), politia nu a facut nimic sa ma ajute sa reintru in domiciliu. Intre timp am intentat divort, dar nu mi se pare corect sa raman doar cu hainele de pe mine si el cu toate bunurile si casa ( a refuzat sa-mi restituie si haine si bunuri proprii si cele comune sa le impartim). De partaj am incercat dar n-am avut cu ce timbra si s-a anulat.
2. Mai avem o casa cumparata in timpul casatoriei, el a schimbat yalele si de la aceea - ce actiuni pot face eu? ( partajul nu mi-l pot permite). Daca incerc sa folosesc eu casa mi-e teama ca nu voi fi decat hartuita si agresata. Va multumesc mult pt rabdare si atentie.
Ultima modificare: Luni, 6 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți sa va mutați cu cineva înapoi în casa, mama sau tatăl dumneavoastră sau un frate. Important e sa nu stați departe de minore. E un mare plus la procesul de fond. Cum va agresează înregistrați și sunați la politie. Dacă va lovește cereți de urgenta ordin de protecție.
Mutați-va înapoi în casa și lăsați-l pe el pe drumuri. Puteți face asta.
Doamna Andos, vă aflaţi într-o situaţie imposibilă. Ca mamă, nu vă lasă inima şi instinctul să vă îndepărtaţi de copii, dar, în situaţia în care vă aflaţi, soluţia ar fi Madagascarul sau Papua Noua Guinee, cât mai departe şi să luaţi viaţa de la început. Sau să intraţi în mănăstire şi să vă dedicaţi Domnului.
Ştiu ce vorbesc!
Ultima modificare: Miercuri, 8 Mai 2019
Martonze, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Obtineti pe calea ordonantei presedintiale reintegrarea in spatiu.Explicati-i apoi ca nerespectarea unei hotariri definitive si tulburarea folosintei sint infractiuni penale care pot duce la inchisoare cu executare.Daca aveti venituri foarte mici puteti cere ajutor public judiciar potrivit OUG 51/2008. In link-ul care urmeaza aveti conditiile acordarii ajutorului public judiciar in 2019. " [ link extern ] / "
Multumesc pt raspunsuri. Reintegrarea nu este o solutie - cel putin in cazul meu - ideea era sa scot fetele de sub influenta lui nu sa le supun zilnic la conflictul dintre parinti, plus ca inainte sa ma dea afara eram aproape sechestrata - imi luase elecronicele, ma urmarea tot timpul, verifica telefonul, urmarea gps-ul de pe tel, nu puteam iesi din casa decat cu acordul lui, de regula insotita etc. Cat despre explicatii - stie si el mai bine cum functioneaza, a vazut ca nu pateste nimic, a mai avut niste plangeri de genul asta si a fost achitat. Va multumesc pt sugestii, orice idee este binevenita.
Multumesc, cred ca pana la urma ajung si eu la aceleasi concluzii. Nu mi-am inchipuit totusi ca in secolul nostru, intr-o tara "europeana" ti se incalca toate drepturile, si mie si copiilor, si nimeni nu e in stare sa faca nimic, Institutiile doar observa si din cand in cand mai dau cate o hotarare si mai proasta.. iar oamenii de care am dat in tot acest timp - unii, jos palaria!, iar altii - dezastru - chiar nu-mi inchipuiam ca totul la noi e de vanzare, si viata unor copii..

Alte discuții în legătură

Cum pot reintra in casa mea??? lupianca lupianca Buna seara ....va cer ajutor intr-o problema...acum 2 luni in urma unor scandaluri si batai eu si copilul minor am fost alungati din casa, proprietatea mea si ... (vezi toată discuția)
Partaj mare mare Cum as putea sa impart bunurile comune din casatorie,dupa divort,avand in vedere ca exista pamantul proprietatea mea dinainte de casatorie ,si casa construita ... (vezi toată discuția)
Sunt în divorț, iar soțul nu îmi dă voie să iau hainele și jucăriile copiilor la domiciliul meu pentru că ar fi bun comun. este adevărat? elisa emilia elisa emilia Bună ziua Sunt în divort cu soțul și el zice ca jucăriile și hainele fetelor, nu le pot lua la domiciliul meu, (unde mai stau cu fetele uneori) deoarece ... (vezi toată discuția)