avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... O parte din proprietare refuză montarea detectoarelor ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

O parte din proprietare refuză montarea detectoarelor wireless. Ce se poate face dacă Distrigaz întrerupe alimentarea cu gaze naturale?

Asociatie de proprietari am primit notificare pentru revizia instalatiei de gaze. Am selectat o firma autorizata ANRE pt montarea detectoarelor si revizie. Am ales detectoare wireless.
Avem urmatoarele situatii:
- o locuinta are montat detector cu fir dar firma spune ca trebuie inlocuit detectorul cu cel wireless ca nu sunt compatibile;
- o locuinta are "dop" la instalatie si nu are aragaz intrucat nu locuieste aici - nu vrea sa monteze detector;
- un alt proprietar nu vrea sa monteze detector.
Firma ne-a comunicat ca la final are obligatia sa depuna situatia la Distrigaz iar acestia intrucat nu toate locuintele vor avea detectoare vor opri gazul la intreg blocul. Ce putem face in aceasta situatie? Ce hotarare poate lua comitetul executiv? A mai avut cineva o asemenea situatie? Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 14 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ceraselacera , utilizator 17:23, 19 Mai 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am avut un caz asemenator, intr-un loc din Dr Taberei...au fost oprite gazele 3 luni...o cunostinta care locuia acolo si-a cumparat butelie.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
A r fi util sa se indice si prevederea legala, care obliga locatarii sa instaleze detectoare wireless sau cu fir, sau de ce nu se poate si si...
3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
NTPEE 2018, a aparut in luna iunie. Ordinul 179 privind efectuarea VTP si RTP a IUGN, iar lista poate continua.

Se recomanda wireless din pricina usurintei cu care se monteaza, totodata, intra in obligatia proprietarului in cauza sa il tina in priza, altfel poate atrage dupa sine alte probleme in cazul unor scapari de gaze, bineinteles, daca se constata ca de la el a pornit.

Puteti ramane cu gazele sistate pana la punerea in legalitate a instalatiei de utilizare(comune/individuala)

Chiar daca are dop pe instalatie si nu sta in apartament, tot trebuie sa monteze senzorul, intru-cat instalatia trece pe la el prin apartament si de asemenea pot aparea scapari de gaze si acolo, acelasi lucru este valabil si pentru cei ce nu folosesc coloana asociatiei dar au separare de gaze, sunt cazuri cand sunt obligati sa monteze si senzorul de gaze al asociatiei pe langa senzorul de gaze montat pe instalatia de separare.

Problema este ca ANRE a facut legile dupa ureche, lasand loc de interpretare si dupa multe insistente, probleme aparute in teren, au strans cureaua si a aparut noul normativ unde nu mai este loc de interpretari.

Trebuie avut in vedere ca nu pot exista montati mai mult de 24 senzori de gaze la o electrovalva si implicit, se impune montarea a mai multor electrovalve, problema este putin cam delicata.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
cred ca ai incurcat borcanele:
Art. 172. -
(1) Robinete de închidere se prevăd:
a) înaintea fiecărui contor;
b) pe fiecare ramificație importantă;
c) pe fiecare conductă care alimentează grupuri de arzătoare montate la aparate, mese de lucru, laboratoare etc.;
d) la baza fiecărei coloane; dacă plasarea robinetelor de la baza coloanelor nu se poate face în condiții de securitate și estetică corespunzătoare, se admite montarea unui singur robinet pentru un grup de coloane care alimentează maximum 24 de puncte de consum;

24 pct de consum se refera la rob inchidere nu electroventile. in rest am scanat tot normativul pt 24 de puncte de consum si nu apare nimic altceva
Ultima modificare: Miercuri, 15 Mai 2019
filip01, utilizator
De ce nu se poate folosi electroventilul ca robinet de închidere? E tot robinet, și nu e de reglare

Alte discuții în legătură

Necesitate detector gaze daca coloana nu traverseaza incaperea Maart102 Maart102 Buna ziua, Doresc sa stiu daca s-a mai confruntat cineva cu urmatoarea problema: Locuiesc de peste 10 ani intr-un apartament cu 2 camere si inca de la data ... (vezi toată discuția)
Nr.lege sau ordin de obligativitate montare detectoare gaz Elidor Elidor Buna seara, stiu ca dupa tragedia de la \"colectiv\" a fost dat ceva-lege sau ordin- de obligativitate a consumatorilor casnici de montare a unei electrovalve ... (vezi toată discuția)
Detectoare de gaz Lcazacu Lcazacu Locuiesc in Bucuresti, intr-un bloc cu zece etaje dat in folosinta in anul 1977. In luna Iulie 2017 in fiecare apartament s-a instalat printr-un operator ... (vezi toată discuția)