avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... O parte din proprietare refuză montarea detectoarelor ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

O parte din proprietare refuză montarea detectoarelor wireless. Ce se poate face dacă Distrigaz întrerupe alimentarea cu gaze naturale?

Asociatie de proprietari am primit notificare pentru revizia instalatiei de gaze. Am selectat o firma autorizata ANRE pt montarea detectoarelor si revizie. Am ales detectoare wireless.
Avem urmatoarele situatii:
- o locuinta are montat detector cu fir dar firma spune ca trebuie inlocuit detectorul cu cel wireless ca nu sunt compatibile;
- o locuinta are "dop" la instalatie si nu are aragaz intrucat nu locuieste aici - nu vrea sa monteze detector;
- un alt proprietar nu vrea sa monteze detector.
Firma ne-a comunicat ca la final are obligatia sa depuna situatia la Distrigaz iar acestia intrucat nu toate locuintele vor avea detectoare vor opri gazul la intreg blocul. Ce putem face in aceasta situatie? Ce hotarare poate lua comitetul executiv? A mai avut cineva o asemenea situatie? Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 14 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ceraselacera , utilizator 17:23, 19 Mai 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Robinet de inchidere (sau ventil, e totuna) este doar o forma de descriere a aceluiasi "electro-ventil", adica se descrie functia sa de siguranta tehnica. Conceptual, din punctul tehnic de vedere al actionarii ne-mecanice, adica de catre om, (partea de comanda) poti spune ca el poate fi un ventil (robinet)cu actionare electrica sau cu actionare pneumatica.

In fapt, partea de actionare electrica (bobina mai precis) nu face decit sa traga (electromagnetic) o pirghie de blocare a unui mecanism cu arc, care inchide in milisecunde ventilul principal (apasa plunjerul pe scaun),

Robinetele sau ventilele de reglare au un mecanism de actionare continua, rotativ sau liniar, acesta despre care vorbim este un ventil cu 2 pozitii , ON-OFF.
Mulțumesc, deci se poate.
In primul rand vreau si eu sa vad legea unde ma obliga sa montez detectoare wireles(dar un raspuns pe articol de lege, nu doar niste referiri sumare). In al doilea rand, daca proprietarul are deja montat, probabil, poate si/sau sigur are un contract de prestari servicii cu o firma de unde are garantie, si in mod sigur instalatia are si un proiect,deci este conform legii nu il poti obliga sa il schimbe. Trebuie doar sa ii cereti actele pentru a vedea ca instalatia are verificarea la zi si ca este in garantie, deci este in legalitate si firma este obligata sa se adapteze la instalatie si la proiectul existent. (Asta ca nu sunt compatibile este vrajeala pentru nestiutori). In cazul in care nu indeplineste aceste conditii ii puteti cere sa intre in legalitate sau mai ieftin si pentru el este sa isi puna wireles. Cat despre cel cu dop, legea cred ca il obliga si pe el. Dar cred ca pentru evitarea de astfel de situatii, cel mai ok ar fi o instalatie pe scara de unde se va face contorizare separata pt fiecare si atunci toti vor lua masurile necesare... Dar este alta poveste ca se schimba si proiectul, instalatia veche nu va mai avea revizie si in mod sigur se opreste gazul, sau poate sunt vecini care vror sa suporte singuri contractul de prestari servicii pentru revizie/verificari, etc...
Ultima modificare: Miercuri, 15 Mai 2019
costantincostica, utilizator
n-a sustinut nimeni ca wireless-ul e obligatoriu. cineva a sugerat, iar in povestea initiala asa s-a ales.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ieri m-a sunat presedintele unui bloc sa-mi spuna ca a sunat la mai multe firma pentru revizie si niciuna nu vrea sa faca revizia pe aparatele vechi (care au fost montate anul trecut!!).
I-au spus ca ori le pun wireless ori nu fac si sa-si caute alta firma.
Ce sa mai facem in cazul asta?? Nu gasesti firma care sa-ti faca si avem un termen pentru revizie.

Alte discuții în legătură

Necesitate detector gaze daca coloana nu traverseaza incaperea Maart102 Maart102 Buna ziua, Doresc sa stiu daca s-a mai confruntat cineva cu urmatoarea problema: Locuiesc de peste 10 ani intr-un apartament cu 2 camere si inca de la data ... (vezi toată discuția)
Nr.lege sau ordin de obligativitate montare detectoare gaz Elidor Elidor Buna seara, stiu ca dupa tragedia de la \"colectiv\" a fost dat ceva-lege sau ordin- de obligativitate a consumatorilor casnici de montare a unei electrovalve ... (vezi toată discuția)
Detectoare de gaz Lcazacu Lcazacu Locuiesc in Bucuresti, intr-un bloc cu zece etaje dat in folosinta in anul 1977. In luna Iulie 2017 in fiecare apartament s-a instalat printr-un operator ... (vezi toată discuția)