avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu banca

Mi am deschis cont la o bancă,si a.m fost dupa 1 saptamana sa imi ridic cardul .Angajata băncii în loc să imi dea plicul cu cardul sigilat,asa cum ar trebui , l a deschis dansa ,a scos tot ce era în plic,a luat foița cu codul pin,l a transpus pe o foaie albă si la citit de 2 ori,după aceea mi a înmânat tot ce era în plic, cardul,codul pin si niste foi.Am sesizat băncii ce s a intamplat dar nu s a luat nici o masura,angajată băncii doar a fost mutată la alta sucursală.Ce masuri legale pot lua pt ce s a intamplat?
De ce nu "V a sta in picioare" plângerea penală?in aceea banca sunt camere video si acolo se poate clar vedea ilegalitatea comisă.....ma uimește ce aberatii puteti spune.Greseala?ce greseala?un angajat cu vechime în finanțe și bănci,care lucrează intr o bancă de ani buni,si care cunoaste toate operațiunile, Dvs vreti sa spuneti ca a gresit atunci când a desigilat plicul,a scos tot ce era în plic,mi a transpus codul pin si la citit,chiar de 2 ori ?????cred ca glumiți.Si oamenii normali,care nu au studii în domeniu și nu cunosc stiu ca plicul trebuie sa vina sigilat si doar proprietarul il poate deschide, sa nu mai zic de citirea codului pin care este strict secret.Va spun eu ca a făcut o intenționat,si daca nu imi schimbam codul pin imediat după aceea,ma trezeam fără nici un ban in cont.Eu am expus problema aici pt a cere un sfat in privinta unei măsuri legale,nu pt a cere pareri personale.Nu vi s a intamplat Dvs.Ca daca păteati Dvs asta va spun eu ca nu mai gandeati la fel.

Ultima modificare: Marți, 14 Mai 2019
gi-jane2, moderator
@zuza, va rog sa nu va certati aici cu cei ce va raspund, multumesc.
Mergeti si depuneti plangere daca considerati potrivit.
Cred ca ati luat-o personal si la adresa mea.

Va spun ca vb in cunostinta de cauza cand afirm ca nu veti rezolva cu plangerea penala. Este vorba de anumite elemente ce trebuie regasite. Dar ma rog... Va doresc succes in toate demersurile pe care doriti sa le intreprindeti.

Partea si mai interesanta este alta: daca depuneti plangere penala si cumva organele de cercetare vor dispune neinceperea urmarii penale, sunt sanse mari sa va treziti cu vreo actiune impotriva dvs. (cel putin asa ar proceda orice om normal).
Company Advising, utilizator
Nu am luat personal nimic,doar mi se pare dubios cum ii luati apărarea . Dar voi proceda cu plângerea penală,deoarece am consultat un avocat și conform legii se pare ca chiar daca deschizi din greseala corespondenta altcuiva esti pedepsit conform legii.Si cu atat mai mult,este mai grav ce mi s a intamlalt deoqrece este vorba de un functionar public,care a comis ilegalitatea.Si conform circumstantelor, a fost intenționat. Asa va doresc succes cu sfaturile greșite pe care le dati aici.

Company Advising a scris:

Cred ca ati luat-o personal si la adresa mea.

Va spun ca vb in cunostinta de cauza cand afirm ca nu veti rezolva cu plangerea penala. Este vorba de anumite elemente ce trebuie regasite. Dar ma rog... Va doresc succes in toate demersurile pe care doriti sa le intreprindeti.

Partea si mai interesanta este alta: daca depuneti plangere penala si cumva organele de cercetare vor dispune neinceperea urmarii penale, sunt sanse mari sa va treziti cu vreo actiune impotriva dvs. (cel putin asa ar proceda orice om normal).

Nu ma cert cu nimeni.Eu am cerut un sfat in a lua o acțiune legală.Nu pareri personale asupra problemei mele.Dar avand in vedere că domnul Company Advising ia atât apararea persoanei care a comis ilegalitatea,si isi expune punctul de vedere fără ca cineva sa il fi cerut ,e dreptul meu sa mi l exprim si eu.

gi-jane2 a scris:

@zuza, va rog sa nu va certati aici cu cei ce va raspund, multumesc.
Mergeti si depuneti plangere daca considerati potrivit.

Zuza13, utilizator

Alte discuții în legătură

Violarea corespondentei ethel ethel Buna seara, Cineva primeste o instiintare cum ca intr-o data stabilita de furnizorul de apa i se va schimba contorul de apa. Destinatarul nu poate prelua ... (vezi toată discuția)
Distrugere corespondenta afisata - nup 195 cp marilyn31 marilyn31 Am facut cu ceva timp in urma o plangere in baza unor infractiuni prev si ped de 195 Cod pen. - Violarea secretului corespondentei. In fapt am sesizat organele ... (vezi toată discuția)
Violarea corespondentei tatami2013 tatami2013 Acum cateva luni de zile am observat ca nu mai gasesc in cutia postala corespondenta ( scrisori, facturi utilitati,etc.,etc.) . Am schimbat de mai multe ori ... (vezi toată discuția)