avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Debitori care doresc o intelegere cu creditorii firmei ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Debitori care doresc o intelegere cu creditorii firmei in insolventa ca sa plateasca o suma mai mica decat cea stabilita de instantaa

Buna ziua
In cazul unei societati in insolventa la care suntem creditori, avem o speta mai deosebita: 3 persoane fizice si o societate comerciala au fost gasite vinovate de concurenta neloiala si au fost condamnate sa plateasca o suma importamta te bani in solidar. Hotararea nu este inca definitiva, dar urmeaza sa devina, cei in cauza fiind constienti de acest lucru. In conditiile date, au venit catre lichidator cu propunerea de a plati mai putin de jumatate din suma stabilita de instanta. Este legal acest lucru? In ce conditii ar putea obtine un acord in acest sens? Care este procedura de consultare a creditorilor si cum se ia o decizie in legatura cu aceasta propunere?
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 14 Mai 2019
ClaudiaMM, utilizator
Cel mai recent răspuns: ClaudiaMM , utilizator 19:42, 14 Mai 2019
Daca lichidatorul judiciar incheie o tranzactie sa incaseze o suma mai mica, fara motiv, cred ca este admisibila o contestatie.

Legea 85/2006 (aplicabila intrucat dosarul e din 2013) face vorbire la art. 116 doar de vanzare.

Sper sa va fie de folos informatiile.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma cu datorii la stat si data in judecata de catre persoana fizica iulia2407 iulia2407 Buna seara, Parintii mei au o firma (SRL) infiintata in 2007. Acum au ajuns sa fie datori la stat 30.000 lei, din care 23.000 sunt numai penalizari deoarece ... (vezi toată discuția)
Inchidere firma cu datorie din amenda neplatita liviupaun liviupaun Am o societate comerciala,acum vre-o 2 ani am primit o amenda de la itm,nu am platit-o,iar acum as dori sa o inchid.care este procedura?si cat ar costa?va ... (vezi toată discuția)
Piedici pentru procedurile de insolventa brinzaru brinzaru Societatea poate deschide procedura de insolventa si redresarea societatii pe baza de plan daca intr-un contract de credit incheiat cu o banca este specificat ... (vezi toată discuția)