avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Concubina refuză să întrerupă o sarcină nedorită ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Concubina refuză să întrerupă o sarcină nedorită de tata. Cuplul mai are un copil, dacă el demonstrează că e labilă psihic îi poate interzice accesul la acesta, sau poate să o și oblige să avorteze?

Buna ziua. Dacă dintr-o relație de concubinaj de lunga durata , la domicilul barbatului, rezulta un copil dorit de tata și ulterior o alta sarcina nedorita de tata dar pe care mama refuza sa o întrerupă, ce poate face tatăl? El ar dori ca mama sa plece iar copilul existent sa rămână la el. Copilul însă nu dorește sa plece mama și își dorește și un frate sau o sora. Mama însă nu are un domiciliu propriu. Ce se poate face în acest caz ?
Dacă mama este labila psihic și tatăl demonstrează ca e un percol pt copil , îi poate interzice accesul la copilul existent sau poate sa o și oblige sa avorteze copilul nenăscut ?
Ultima modificare: Marți, 21 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
7 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Avortul este cea mai odioasă crimă. Cum să obligi o mamă să comită o crimă contra propriului ei copil`?!
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,

revin cu completari la raspunsul partial oferit anterior.

Astfel, in afara faptului ca nu puteti obliga in nici un fel o femeie sa faca avort, va confirm ca nu puteti hotari absolut nimic in orice este legat de sarcina si nasterea celui de-al doilea copil.

Modul de exercitare a autoritătii parintesti "se stabileste de catre instanta de tutela, in acelasi mod ca pentru parintii care divorteaza.": www.avocatnet.ro/articol_440... .

Faptul ca mama nu are un domiciliu propriu, adica o locuinta proprietate personala, nu inseamna ca ea nu poate sta in chirie sau in gazda la rude sau la cunostintele care o pot ajuta in astfel de momente. Chiar daca nu ar avea pe nimeni si nu ar putea sa isi sustina financiar cheltuielile de intretinere ale unui nou domiciliu, poate oricum gasi o gazda pentru care isi poate permite costurile.

In plus, dumneavoastra nu aveti cum sa dovediti ca mama este labila psihic. Un medic psihiatru, da, insa dumneavoastra nu. Iar un medic psihiatru va investiga in mod profesional, cu atentie deosebita, toate detaliile cazului.

Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 23 Mai 2019
Roxana Ana Cernat , Consultant resurse umane
~ Conținut șters la cerere ~
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă mama nu este în deplinătatea facultăților iar tatăl știa asta înseamnă că a violat-o. Pentru ca femeia nu avea discernământ sa consimta.
Nu poți obliga pe nimeni sa facă avort însă poți sa nu faci sex sau poți folosi mijloace de contracepție.
Lăsați femeia în pace.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Cine decide dacã face avort ? m1ha1g m1ha1g Mama vrea să păstreze copilul, tatăl însă nu vrea. Sau invers. Cine e cel care decide ? Ce se întâmplă mai târziu ? Se plătește pensie ... (vezi toată discuția)
Relație pasageră, urmată de o posibilă sarcină nedorită de partener și de hărțuire. cum poate evita tatăl să-și exercite drepturile și obligațiile de părinte? ContSters461809 ContSters461809 Salut, Am decis sa am o relatie cu o colega de munca, imediat dupa divortul meu. I-am zis ca incercam si vedem ce iese. Eu eram depresiv, mersesem la ... (vezi toată discuția)
Sarcina nedorita de tata dunncan dunncan Buna ziua , ce sa intampla in cazul unei sarcini survenite in urma unei aventuri sexuale , si madama respectiva vrea sa o duca mai departe desi eu nu sunt de ... (vezi toată discuția)