avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Mi s-au dat drepturi de admin pe o pagină de Facebook ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Mi s-au dat drepturi de admin pe o pagină de Facebook și m-am trezit cu bani luați din cont. Cum e posibil așa ceva?

Crearea, permiterea accesului, insotite de dreptul de "administrare" nu trebuie sa fie insotita de drepturi si obligatii ale initiatorului, creatorului, administratorului principal, care sa fie aduse la cunostinta utilizatorului/sa-i zic, administrator permis? Multam.
Ultima modificare: Marți, 28 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
"Legat"? Ce anume din card? Cardul meu nu a avut nicio legatura cu nimic legat de Facebook! Si banca este uimita si nu poate intelege. Se pare ca este mult mai complexa problema. Nu este ceva ilegal, nici plati din neant, dar nu inteleg cum s-a patruns in contul meu, fara sa-mi dau datele, mai mult, fara niciun contract? Am dat "promoveaza" (o pagina, ce-i drept, crezand....fara sa cercetez, ca dministratorul se ocupa de partea financira. Dar se pare ca si el este mai tolomac decat mine....Este o chestiune care poate interesa pe multi. Banca este in ceata....Sa vad ce spune si Fb, pe care nu prea stiu cum sa-l contactez. Mi-e si teama....ce-o mai iesi. Rezum: contul meu bancar/cardul, nu a avut niciodata vreo legatura cu Fb, o reclama platita, ori altceva, ori chiar si cu adresa de mail. Niciodata! Interesant, nu? Stima.
Reiterez: daca aveti cardul conectat activ la vreun site de plati care poate avea legatura cu FB si daca nu l-ati deconectat EXPLICIT, atunci datele se "rostogolesc".
La fel, daca aveti pe telefon instalata o aplicatie de plata care nu va mai cere parola.
Consultati un specialist in securitate informatica sau cititi articole de specialitate, de ex.: veti afla multe lucruri interesante.
Iar daca banca e stupefiata, e plina de amatori. Multi au impresia ca stiu sa lucreze cu internetul, dar sunt victime sigure.
Multumesc de interes si raspunsuri. Fb nu a avut niciodata, nu am dat niciodata datele contului/cardului meu! Mai ales pe Fb! Eu nu fac plati online de regula. Cu acest card, am facut una singura! Una! Nici nu stiam cum sa procedez. Am intrebat. Nu am inceredere in acest tip. Am platit la o Asociatie profesionala din care fac parte. Sa aiba legatura? Inca n-am intrebat la Fb, cum au intrat in contul meu. O voi face azi/maine. Sa vad daca pot formula si ....primi ceva. Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De regula, in momentul in care deveniti administrator la o pagina de Fb, aceasta se leaga de contul personal al dvs. In momentul in care ati dat promoveaza, acolo jos apare si cu ce card sa se faca plata pentru reclama respectiva. Daca aveti datele cardului salvate in contul personal de pe FAcebook, atunci reclama va fi platita cu cardul acela. Cine v-a pus administrator la pagina respectiva, nu v-a dat acces si la Contul de publicitate al paginii. De aceea orice reclama pe care dvs. o faceti pentru pagina in cauza, se va factura pe cardul pe care il aveti in contul de facebook personal. Puteti merge la Setari si la carduri sa vedeti ce card aveti acolo.
Tocmai aici este ciudatenia, pe care nici banca n-o pricepe: cardul meu nu are nicio legatura sub nicio forma cu Fb! Nu am facut niciodata nicio plata pe Fb! Niciodata! Acest card, l-am folosit exclusiv la benzinarie si o singura data la plata cotizatiei la o asociatie. Din discutiile cu un informatician (pe care le voi adanci, mama lui ...de timp), ar fi o varianta ca atunci cand am "promovat" ce mi s-a spus de catre adm paginii (se pare ca mai bolovan ca mine), undeva a aparut o "casuta" prin care am dat "accept". Eu nu ma ocup de asa ceva (acum a fost in legatura cu campania publicitara pentru alegeri) si nu am timp. Nu-mi amintesc si nu-i exclus sa fi dat "accept" ...pentru promovare. Acesta insa, ar fi insemnat ca ....am semnat un contract! SE poate si asta, sa presupunem. Dar de aici pana la a intra in contul meu? Repet, nu am dat niciodata, niciodata, contul, bancar, ori datele cardului pe Fb, sau in legatura cu Fb! Voi consulta specialisti, intr-adevar, se impune si sunt convins ca voi afla ciudatenii (ma rog, pentru profani ca mine), dar totusi se poate intra asa usor intr-un cont?? Si banca este interesata, pentru....propria protectie! Multumesc!

Alte discuții în legătură

Vă rog sa mă ajutați. am investit 950 lei la bt invest transilvania ... Ionescu Shana Ionescu Shana Vă rog samă ajutați. Am investit 950 lei la BT Invest Transilvania de pe Facebook. (Sunt mai multe anunțuri, chiar Simona Halep garantează ... (vezi toată discuția)
Inchidere pagina facebook maranos76 maranos76 Buna ziua! Patronii la care lucrez si-au deschis un restaurant si m-au rugat sa le fac o simpla pagina de facebook a restaurantului pentru a putea sa se ... (vezi toată discuția)
De un an sunt hărțuită pe facebook, aproape constant, de o persoană care pare că are tulburări psihice. pot să fac ceva concret ca să înceteze această situație? Camelia2312 Camelia2312 Buna ziua, De 1 an an de zile, cu pauze, ce e drept, sunt hartuita on-line pe facebook, imi agreseaza insulte ( pe profil sau personal, dar si in grupuri ... (vezi toată discuția)