avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nereguli asociație de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nereguli asociație de proprietari

Cine este răspunzător de intocmirea cărții de imobil și ce ar trebui să conțină aceasta?! Multumesc.
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 18:06, 2 August 2019
nea flori....este o deosebire intre atributii si obligatii
2. intre timp a apărut legislatia privind protectia datelor. vezi lit .i
nu exista niuci o lege care OBLIGĂ un proprietar sa tină cartea de imobil.
Dar cine vrea poate incerca. Cititi legea 129/2018 si legea 190/2018 privind protectia datelor
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
m1205 a scris:

nea flori....este o deosebire intre atributii si obligatii
2. intre timp a apărut legislatia privind protectia datelor. vezi lit .i
nu exista niuci o lege care OBLIGĂ un proprietar sa tină cartea de imobil.
Dar cine vrea poate incerca. Cititi legea 129/2018 si legea 190/2018 privind protectia datelor

În primul rând, aici se aplică o lege specială, Legea nr. 196/2018.
În al doilea rând, Poliția, prin intermediul președintelui sau a administratorului Asociației, poate cere orice date românilor, pentru a-i băga în baza de date, să nu fie fel și fel de probleme, vizând infracțiuni.
Cine își permite să nu ceară toate datele din blocurile noastre, deoarece acolo se pot adăposti infractori periculoși, dar noi ne prevalăm de ... protecția datelor.
Să nu mai scrii asemenea aberații, că deja ne îngrijorezi și Poliția chiar se gândește serios de ce unul ca tine refuză să declare toate persoanele care locuiesc în imobilul proprietatea ta.
Ce mare belea este să declari persoanele din imobil, să nu avem cine știe ce probleme, mai ales cu persoane dubioase, care locuiesc fictiv în unele apartamente, ascunzându-se de organele penale, să zicem ?!
Mai e și problema că noi trebuie să le plătim și celor 15 ne-declarați, întreținerea pe numărul de persoane și nu înțeleg de ce !

Proprietarul trebuie sa lase copii doamna . In lege vechea legea era specificat ca la cumparare va depune copie iar acum spune ca notarul va aduce la cunostinta ca trebuie sa prezinte la asociatie in 10 zile informatiile necesare.
Art 33

(6) La încheierea actului autentic sau, după caz, la pronunțarea hotărârii judecătorești ori aîncheierii actului de adjudecare, notarul public sau, după caz, instanța de judecată ori executoruljudecătoresc va menționa în act că noului proprietar îi revine obligația să prezinte președintelui asociației de proprietari, în termen de 10 zile lucrătoare de la efectuarea transferului dreptului deproprietate, informațiile necesare, conform actelor de proprietate, în vederea calculului cotelor de contribuție la cheltuielile asociației de proprietari pentru respectiva locuință sau pentru spațiile cualtă destinație decât aceea de locuință, și datele de contact ale proprietarului. (7) În cazul închirierii, constituirii unor drepturi reale de uz, uzufruct, abitație, precum și în cazulunor contracte de comodat pentru spațiile din condominiu, obligația de plată a cotelor deîntreținere revine proprietarului, acesta recuperând de la beneficiarii dreptului de folosință aspațiilor respective contravaloarea acestora, în condițiile stabilite prin contractul deînchiriere/constituire/comodat.

Informatiile.necesare conform actelor de proprietate.
Cand vine politia cum dovediti ca sunt informatiile conform actelor de proprietate.

M1205
Politia nu stie cine sta la mine in bloc . Stie doar cine are CI cu domiciliul in bloc si atat. Dar nu stie cati altii stau acolo decat daca intreaba
Odată cu crimele de la Caracal, PREȘEDINȚII DE ASOCIAȚII DE PROPRIETARI VOR FI OBLIGAȚI SĂ ACTUALIZEZE CARTEA DE IMOBIL, SĂ NU FIE INFRACTORI ÎN BLOCURILE NOASTRE !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă nu avem cărțile de imobil actualizate, este o încălcare a atribuțiilor președintelui, conform legii nr. 196/2018, art. 57, pentru aceasta dându-se amenzi de 2.500-5.000 de lei ? flory_mr flory_mr Știind că și actualizarea Cărții de Imobil și a Cărții Tehnice sunt atribuții ale președintelui și ale membrilor Comitetului Executiv al Asociației ... (vezi toată discuția)
Colectare date personale de catre seful de scara bulanmaster bulanmaster Exista vreo lege care ii da dreptul sefului de scara sa noteze date personale despre un locatar/chirias? (vezi toată discuția)
Amenzile aplicate conform legii nr. 196/2018, art. 102, se aplică și în cazul în care se încalcă doar un singur articol sau o literă din articolele 56-58 din aceeași lege ? flory_mr flory_mr PRIMĂRIILE SUNT OBLIGATE SĂ DEA AMENZI PREȘEDINTELUI ȘI MEMBRILOR COMITETULUI EXECUTIV AL ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI DACĂ ACEȘTIA ÎȘI ÎNCALCĂ ... (vezi toată discuția)