avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salar mediu pe unitate pentru nastere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salar mediu pe unitate pentru nastere copil

Buna ziua,
Intrebarea mea: CCM se aplica si in unitatile in care sunt mai putin de 21 angajati? Noi suntem 7 angajati in unitate. O angajata are dreptul la acel salariu minim pe unitate, prevazut de art. 51 din CCM la nivel national? Noi nu am avem negociat si semnat un CCM.
Si daca se acorda acest drept, cum se calculeaza suma? Raportat la salariul din ultima luna? la luna in care se face cererea?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:36, 26 Noiembrie 2009
Multumesc.
Mai am o intrebare: in cat timp este obligata unitatea sa faca aceasta plata??
Corect ar fi ca aceasta plata sa se faca atunci cand se platesc si salariile.
Ar putea sa vi-l dea cand se face plata salariilor, dar neavand nici o legatura cu salariul poate sa il plateasca oricand, legea nu da un termen........
Cu alte cuvinte, acesta se poate acorda chiar dupa trecerea unui interval mai lung de timp... sa zicem..de cateva luni??
De preferat ar fi sa se acorda in luna cand a nascut sau la data cand se plateste lichidarea lunii respective, dupa acest termen poate sesiza organele abilitate si nu este un lucru placut pentru nici una din parti. Asa cum se doreste ca angajatul sa isi faca treaba bine, sa nu lipseasca, etc tot asa si angajatul doreste sa ii fie respectate drepturile garantate de lege.

Alte discuții în legătură

Art 55, lit c, ccm lnn ContSters60781 ContSters60781 Am vazut ca sunt multe discutii pe tema salariului mediu pt mamici. As vrea sa recapitulez aceste informatii de pana acum, pentru a fi sigura ca nu gresesc. Va ... (vezi toată discuția)
Salar mediu pe unitate pt. nastere ContSters57911 ContSters57911 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca se impoziteaza si se retin toate cotizatiile la salarul mediu pe unitate pt. nastrea copilului ( conform art. 51, litera ... (vezi toată discuția)
Salariu bonus la nastere la 2 angajatori pytu_elena pytu_elena lucrez la 2 angajatori ; unul cu norma intreaga si unul cu jumatate de norma. am nascut pe 2 iulie si am inteles ca in ccm este stipulat acordarea unui salariu ... (vezi toată discuția)