Armenteros a scris:
Legea spune ca presedintele este remunerat pe baza unui contract de mandat, nu a unui CIM sau CC, aici domnul Adrian sau Doamna Elga pot sa ma contrazica in cazul in care gresesc.
Pai, nu gresiti, eu va rog sa cititi ce am ascris mai inainte si va reamintesc:
Contractul civil se face pentru lucrare fara un program fix sau un numar de ore zilnic, sapatamanal, etc. De exemplu presedintele prin contractul de mandat va indeplini atributiunile conform legii 230/2007 si hotararilor adunarii generale. Femeia de serviciu va face curatenie pe spatiile comune ori de cate ori este nevoie.
Dar, sa nu confundam contractul de mandat cu CIM. Contractul de mandat este la fel, ca si continut, cu un contract civil sau conventie. Iar obligatiile catre stat sunt aceleasi ca la un contract civil si nu ca in cazul unui CIM.
Presedintele, in asociatia noastra , a propus in sedinta de comitet sa facem contracte de munca pentru femeile de servici. S-a analizat si comitetul a decis si s-a consemnat in PV ca nu este de acord cu CIM. Sa ramana pe contract civil. Presedintele a fost singurul din cei 7 membri ai comitetului care a sustinut necesitatea CIM, atentionand asupra riscurilor de sanctionare din partea ITM.
Dar, stiti foarte bine ca, presedintele poate decide prin votul sau cand celelalte voturi pro si contra sunt la egalitate. Numai atunci votul presedintelui este decisiv.
Democratia are avantaje si dezavantaje.