avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am titlu executoriu pentru recuperarea cheltuielilor ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am titlu executoriu pentru recuperarea cheltuielilor de judecată cu asociația de proprietari, dar asociația nu are cont bancar și nu poate fi executată. Cum pot recupera suma?

eu, proprietar apartament,membru al asociatiei de proprietari, creditor, detin titlu executare silita civila impotriva debitorului Asociatia de proprietari din Iasi pentru recuperarea cheltuieli de judecata. Asociatia nu are cont bancar si nu poate fi executata. Asociatia are contract cu o firma de administrare. Pot eu recupera aceasta suma si, daca DA, pe ce cale si cum, va multumesc din suflet!
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 07:56, 14 Noiembrie 2019
va multumesc inca o data, maine merg la executor, azi am obtinut audienta la directorulURBICA pentru marti, ora 10, As vrea sa mearga si executorul cu mine, revin, sa aveti sanatate!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca asociatia de proprietari nu detine deschis cont bancar,inseamna ca incalca disp L nr 196/2018
Chiar daca asociatia de proprietari nu are deschis conta bancar,executorul judecatoresc poate dispune acte si actiuni pentru recuperare suma dispusa de catre instanta de judecata,
executand incasarile asociatiei de proprietari
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 20. -
(1) Fiecare asociație de proprietari este obligată să dețină un singur cont bancar.

(2) În vederea plății cotelor de contribuție la cheltuielile asociației de proprietari, datele de identificare ale contului bancar prevăzut la alin. (1) se comunică tuturor proprietarilor prin afișare la avizier, odată cu lista de plată a cheltuielilor asociației de proprietari.

(3) Prin datele de identificare ale contului bancar menționate la alin. (2) se înțelege numele titularului contului, banca la care este deschis contul, sucursala și codul IBAN.

Vă rog să explicați dumneavoastră sensul cuvântului ”obligată” din articolul 20.
După aceea vă rog să explicați cum nu se încalcă dispozițiile legale dacă legea menționează expres obligativitatea deținerii unui cont bancar.
Ultima modificare: Vineri, 14 Iunie 2019
eugenoctavian1968, utilizator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform legii 196/2018 un AP este obligat sa aiba un singur cont bancar!!!

Ceea ce face firma este o ilegalitate!!!

Un contract de administrare este o simpla delegare a unei sarcini, delegarea de sarcini nu produce transferul dreptului de proprietate asupra bunului supus delegarii sau produselor bunului in cauza.
In consecinta, un contract de administrare al unui bun in numele cuiva nu permite celui care va administra sa bage banii produsi de bunul administrat in contul sau.
Aceasta actiune se numeste furt.

Atat dispozitiile legale in materie de administrare de bunuri cat si regulile elementare de contabilitate impun unui administrator de bunuri transparenta si trasabilitatea contabila.
Deci, un administrator de bunuri, va trebui sa aiba imputernicire pe fiecare din conturile AP-urilor cu care a incheiat contracte de administrare si va trebui sa tina o contabilitate separata pt fiecare AP administrata.

Concluzia 1) (C 1)): firma este o societate de infractori gestionata de hoti.
C 2): AP-ul in cauza este condus de catre excroci mana in mana cu firma.
C 3): Se face plangere penala pt excrocherie in banda organizata (firma+AP).
C 4) Se recupereaza sumele datorate prin un din multiplele cai pe care C 3) le deschide.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cand se fac incasari de catre administratia blocului va prezentati cu executorul si luati tot ce au in casa. In principiu daca pot obliga o firma (terta persoana) sa opreasca automat din salariul lui X, ar trebui sa puteti obliga orice terta persoana (fizica sau juridica) care detine sume ale respectivei asociatii sa va vireze banii respectivi.

Alte discuții în legătură

Plati suplimentare la intretinere Rose06 Rose06 Buna ziua, va rog frumos daca puteti sa-mi explicati si mie daca fiecare locatar trebuie sa plateasca \"comision bancar\"! Mama mea este proprietara intr-un ... (vezi toată discuția)
Poprirea proprietarilor fara un titlu executoriu? aaddii aaddii Buna ziua! Sunt administrator la o asociatie de proprietari, care a fost data in judecata de catre CET nu pentru energia termica, ci pt penalizarile ... (vezi toată discuția)
În cât timp trebuie depuse la bancă sumele încasate pentru întreținere de către asociațiile de proprietari? Gbaesu Gbaesu Ce se poate face daca sumele incasate pentru intretinere de asociatia de locatari nu sunt depuse la banca conform legii? (vezi toată discuția)