Cristina Hortensia CIUREA a scris:
3. Fiti respecuos si folositi argumente juridice, Recititi-va cele doua mesaje scrise inainte de a posta eu si vedeti ce argumente ati folosit initial, nu se prea mai pupa cu ce scrieti acum.
Daca sunteti avocat incepator aveti multe de invatat.
Doamna avocat, va recomand sa ramaneti pe subiect. Daca doriti, putem purta discutia contradictorie pur personala in privat. Dar aici, scopul primordial este ajutorarea user-ului si nu animozitatile personale.
Revenind la speta de fata, am specificat ca in privinta comunicarii legale a procesului verbal, obligatia IPJ-ul este de a o transmite contravenientului. nu instantei.
Dar, daca in contestatie se solicita pv-ul de la ipj, acestia il vor depune la intampinare, contestatorul fiind aparat in acest sens de catre art 200 alin (4^1).
Va repet, cititi art 200, alin 4^1 NCPC, obligatia depunerii pv-ului nu revine petentului daca acestuia nu i-a fost comunicat. Un avocat, in adevaratul sens al cuvantului, are obligatia de a se documenta zilnic despre modificarile legislative.
As recomanda sa se evite o situatie in care poate fi ridicata exceptia autoritatii de lucru judecat intr-un dosar simplu precum acesta, deoarece incurca enorm dosarul, in defavoarea petentului. Iar solutia expusa de dvs cu o a doua contestatie, in cazul in care prima este pierduta in procedura preliminara, nu va face decat sa incurce si sa tergiverseze dosarul.
Daca ipj-ul are dreptul de a comunica pv-ul in termen de doua luni, asta nu inseamna ca si trebuie sa amane comunicarea pana aproape de expirarea termenului. Pana la urma, il puteau comunica de-a doua zi si nu ar fi implicat nicio procedura in plus fata de situatia in care il comunica in o luna si 25 de zile.
Mai ales ca prin aceasta metoda l-au pus pe petent intr-o situatie delicata, in care dovada provizorie ii expira, acesta neavand dovada necesara la depunerea contestatiei in instanta, prelungiind astfel in mod ilegal suspendarea permisului.