avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Deși suntem plecați din țară și apartamentul este ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Deși suntem plecați din țară și apartamentul este nelocuit, lunar apar pe listă pierderi de apă. De ce trebuie să le plătim dacă nu consumăm nimic?

Buna ziua. Suntem plecati din tara insa avem un apartament in care nu locuieste nimeni. In fiecare luna desi sunt declarate 0 persoane la asociatie ne vin mereu 2 mc de apa de plata. Luna aceasta am avut un soc in momentul in care am citit ca avem de plata 60 lei in plus ptr pierderile de apa din bloc. Intrebarea mea este : de ce trebuie sa platesc pierderile din bloc daca sunt declarate 0 persoane in apartamentul meu si nu consuma nimeni nimic iar contorul de apa e in aceeasi pozitie de consum de cand am plecat din tara?
Ultima modificare: Duminică, 30 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ionela Niculae , utilizator 17:42, 25 Septembrie 2022
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu nu inteleg de ce la acel apartament este trecuta o persoana atata timp cat acolo nu locuieste nimeni. In mod normal trebuia trecut 0 ( zero) persoane.
Pe cale de consecinta, daca acolo s-a stabilit ca pierderile se impart pe numar de persoane, ptr. perioada cand s-au produs pierderi nu ar trebui inclus si apartamentul respectiv.
Daca s-a stabilit ca pierderile se impart la numarul de apartamente atunci da, aveti si dvs de plata proportional cu volumul de apa pierduta.
Si cum adica apar pierderi in fiecare luna? Pai asociatia ce pazeste. Nu cumva trebuia sa lamureasca treaba asta cu pierderile? Eu inteleg ca acolo este o avarie care trebuia rezolvata.
Eu as face niste "sapaturi' mai adanci pe chestiunea aceasta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Iunie 2019
gigiz, utilizator
Da, evident ca trebuiau trecute zero persoane.
Depinde insa daca a facut cerere de scoatere de la intretinere...
Suntem trecuti 0 persoane si totusi administratorul asociatiei spune ca trebuie sa achitam inclusiv noi pierderile.

gigiz a scris:

Eu nu inteleg de ce la acel apartament este trecuta o persoana atata timp cat acolo nu locuieste nimeni. In mod normal trebuia trecut 0 ( zero) persoane.
Pe cale de consecinta, daca acolo s-a stabilit ca pierderile se impart pe numar de persoane, ptr. perioada cand s-au produs pierderi nu ar trebui inclus si apartamentul respectiv.
Daca s-a stabilit ca pierderile se impart la numarul de apartamente atunci da, aveti si dvs de plata proportional cu volumul de apa pierduta.
Si cum adica apar pierderi in fiecare luna? Pai asociatia ce pazeste. Nu cumva trebuia sa lamureasca treaba asta cu pierderile? Eu inteleg ca acolo este o avarie care trebuia rezolvata.
Eu as face niste "sapaturi' mai adanci pe chestiunea aceasta.

Adresati o cerere scrisa ca sa va raspunda explicit in scris.
Pierderile sunt cheltuieli comune si nu conteaza ca nu locuieste nimeni acolo.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Pierderile sunt cheltuieli comune si nu conteaza ca nu locuieste nimeni acolo.

Va contrazic domnul avocat. Eu nu am gasit in lege mentionat ceva de pierderile de apa.
Reparatiile pentru eliminarea pierderilor de apa, da, acestea intra in calcul ca orice reparatie daca, sa zicem, exista o portiune de instalatie defecta iar aceasta intra in responsabilitatea asociatiei. Adica in aval de apometrul general.
Tomai acesta este motivul ptr. care am intrebat ce pazeste asociatia daca in fiecare luna apar aceste pierderi.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Iunie 2019
gigiz, utilizator

Alte discuții în legătură

Apa rece ,,furata"=pierderi apa mixi64 mixi64 apa rece ,,furata"= pierderi apa, pe care tot cei care consuma o platesc in final.de 5ani platim pierderi de cate 40-80 mc pe luna.am vecini care dau citirea ... (vezi toată discuția)
Apa rece diferențe. Lorytorino@yahoo.it Lorytorino@yahoo.it Buna ziua. Ma confrunt cu o problema legată de apa rece diferența. Locuiesc într-un imobil unde nu suntem separați niciun locatar cu apa. Ultima luna pe ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor facturate de asociatie pe consumul de apa din apartamente vladut2 vladut2 Locuiesc intr-un cartier cu toate blocurile contorizate la nivel de bransament si in apartamente. Cum se repartizeaza cheltuielile facturare de asociatie pe ... (vezi toată discuția)