avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plătim pierderi mari de apă, între 300 și 500 mc ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plătim pierderi mari de apă, între 300 și 500 mc lunar, deși țeava nu este defectă. Cum putem rezolva situația?

Buna seara
Bloc nou , asociatie de proprietari cu acte , ne confruntam de un an jumate cu pierderi totale de peste 3000 mc. Da am scris bine. Apacanal Ilfov ne incarca lunar cu pierderi , ultima luna a venit factura cu pierdere de 530 mc. Am facut mai multe sesizari dar fara raspuns clar ! Avem contoare la ambele scari recunoscute de ei dar trec si citirea contoarului de bransament care le apartine. Intre contoarele noastre si al lor mereu apar pierderi mari 300 - 500 mc pe luna.

Am controlat teava nu are pierderi. Pe factura vine citirea la contoarele noastre index nou - vechi dar la contoarul lor nu apare nici o citire doar pierderi ..Citirea o dam noi si observam diferenta lunar. Nu stim ce sa mai facem, unde sa ne adresam. Mentionez ca si amplasarea contorului de bransament al blocului se afla pe alta strada in curtea la alt proprietar distanta 70 m fata de bloc!

Am inteles ca atunci cind s a aprobat constructia blocului pe strada unde s a construit blocul nu avea apa si nici acum nu s a bagat, dezvoltatorul s a legat de la strada cu apa.. Explicatia dezvoltatorului - daca nu ma legam de acolo nici azi nu aveati apa. Dati-ne o idee cum sa scapam de aceste pierderi ! Sa cerem schimbarea contoarului care ne fura, adica al lor ?
Ultima modificare: Duminică, 30 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Pentru oricine care poate nu a sesizat deja, conform spuselor initiatorului intr-o postare anterioara, contorul de bransament (al Furnizorului) inregistreaza o medie lunara de +/- 1300 mc iar consumul inregistrat lunar de apometrele blocului (ale asociatiei) se invarte in jurul a +/-1000mc.
Asta inseamna deci ca impactul diferentelor in inregistrarea totala este de doar cca 23%.
Din titlul topicului parea o tema mai fierbinte (panica mare, pierderi/diferente enorme!), in fapt nu e decat un alt topic in care se discuta despre diferente....
Adaug aici, asa cum cred ca majoritatea cunoaste, probabil suficienti locatari la blocurile de prin toata tara (si lumea) s-ar considera chiar fericiti sa constate ca platesc diferente de doar 20-25% lunar :) Sunt suficient de multi care platesc diferente inca si mai mari luna de luna.
Se mai poate vorbi inca mult despre subiect dar nu cred ca se poate ajunge la altceva decat la ceea ce cam stim deja.
E posibil sa nu aiba nicio defectiune pe teava aia de 70m, desi daca la o verificare (asa cum zicea si colegul latka@) apar fluctuatii fie si minore de presiune asta poate insemna si problema...
In rest, initiator, succes in "lupta cu morile de vant". O "arma" mai buna vei avea doar in momentul cand asociatia voastra va instala un contor imediat dupa contorul Furnizorului, absolut identic cu al acestuia !!!, dar nici macar aceasta nu poate garanta un succes. Parerea mea.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iulie 2019
amotida, utilizator
Spuneti ca 300 mc e o pierdere normala ? Daca ne gindim ca intr o cisterna care alimenteaza o benzimarie incap. 40 mc va las sa calculati cite. cisterne trebuiesc pentru 300 mc de apa ? Sa aveti habar !
@amotida
Eroarea e de 30% (300/1000) totuși și nu e neglijabila, mai ales ca se compara nu cu suma apometrelor individuale, ci cu suma celor 2 ale scărilor, care au deja o confirmare ca însumate dau apx. la fel cu suma celor individuale. Sunt apometre cam de aceeași dimensiune cu cel de branșament, poate cu un diametru imediat inferior DN65 vs DN80. E clar o problemă pe conductă, sau de montaj apometru de branșament, sau chiar defecțiune a acestuia. Eu înțeleg faptul ca dvs. aveți o problema mai grava, dar a bagateliza o astfel de diferență, din punctul meu de vedere, tehnic, e inacceptabil. Și 10% e mult. Din păcate, problema inițiatorului acestui topic este mult mai grava, pentru ca acea alimentare cu apa nu este făcută în condiții legale.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iulie 2019
latka, utilizator
Care este regimul de inaltime al cladirii???

Cate apartamente sunt pe un nivel ???
Daca totalul apometrelor din bloc da aproape la fel cu cele doua de la intrarea in bloc ce mai conteaza cite apartamente sunt pe palier ! Specific ca apometrele de la baza blocului pe care le am pus noi nu sunt la fel ca contorul general de la 100 m distanta Sunt mai mici.

Alte discuții în legătură

Bloc nou cu trei apometre principale marinicafarafrica marinicafarafrica Buna tuturor. De curind am aflat ca avem la bloc nou de 7 luni pierderi de apa de 800 mc. Noi avem ca orce bloc cite un apometru principal la fiecare scara , ... (vezi toată discuția)
Poate asociatia sa-mi puna in carca "pierderi apa" ? Pilu Pilu Buna ziua, as avea rugamintea daca poate cineva sa ma lamureasca cu urmatoarea problema: Fiul meu locuieste intr-un bloc cu 4 etaje, toti proprietarii au ... (vezi toată discuția)
Buna seara, de 5 ani de zile ne confruntăm cu o problema pe ... CostinelStoicea CostinelStoicea Buna seara, De 5 ani de zile ne confruntăm cu o problema pe care am sesizat-o de curând: un consum suplimentar destul de mare pe scara: în jur de 20-25 MC, ... (vezi toată discuția)