avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... refuz revizie centrala termica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

refuz revizie centrala termica

In locuinta parintilor (care au murit in urma cu doi ani ) nu locuieste nimeni.Eu merg de cateva ori pe saptamana. In luna sept. 2018 o pers. calificata mi-a oprit centala termica ( s-au golit caloriferele si a golit apa din centala).Am primit plic ptr. revizia care se face o data la 2 ani
.Am solicitat sa nu se faca revizia centralei termice ci doar a gazelor specificand ca nu folosesc centrala,termica specificand si ca in viitor nu stiu cand o voi mai folosi si deasemenea dovedind cu factura de gaze ( ptr. aragaz platind cel mult 8lei lunar)
Nu mi se pare corect sa platesc serviciul ptr. un obiect pe care nu il folosesc.Va rog sa-mi spuneti daca firma are dreptul sa ma oblige fac si sa platesc aceasta revizie

Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 14:47, 7 Iulie 2019
Eu am inteles insa fiind o casa care cel mai probabil va fi vanduta in urmatorii 2=3ani (am anuntat firma de aceasta situatie -oricum contractul este pe numele tatalui meu) avand ,dovada ca nu am folosit-o din septembrie 2018
cunoscand situatia deosebita prin care am trecut in anii 2017 - 2018 si in care am fost nevoita sa fac mari cheltuieli speram ca sa nu mai platesc aceasta taxa .Eu am inteles ca la vanzare cumparatorul poate suporta cheltuielile de repunere in functiune a centralei.Oricum centrala are o vechime de 8ani ,
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In mesajul meu anterior am explicat care sunt riscurile, care posibil sa fie cunoscute si de eventualul cumparator care nu va putea utiliza centrala termica actuala, chiar daca nu a fost folosita cativa ani.
Fara revizie instalatie de gaze, cel mai probabil apartamentul va fi debransat de la gaze de catre firma de distributie gaze, iar cumparatorul o sa fie nevoit sa plateasca rebransarea.
Cele doua costuri s-ar putea duce pentru cumparator la peste 100 milioane lei vechi.
Asa cum am spus nu este un apartament ,este o casa si nu inteleg de ce este o problema sa se puna un sigiliu pe robinetul de gaze care alimenteaza centrala care acum este inchis din sept. 2018
Nu se opresc gazele ptr. acest serviciu ,
Nu pot fi debransata de la gaze in conditiile in care sunt la zi cu facturile si cred ca nu ma poate obliga nimeni sa platesc ptr. ceva ce nu folosesc.
.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti demersurile pe care le considerati necesare la cei care gestioneaza activitatile legate de centrala si gaze. Poate (?!) sunt de alta parere decat ce am scris eu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuiesc intr-un apartament care are montat o centrala termica ... burebista12 burebista12 locuiesc intr-un apartament care are montat o centrala termica pe gaz. sunt decuplat de la reteaua comuna de gaz. prin bucatarie trece coloana de gaz care are ... (vezi toată discuția)
Debransare 2021 cmteb, cu sau fara proiect ? pentru deconectarea ... Victor__B Victor__B Debransare 2021 CMTEB, cu sau fara proiect ? Pentru deconectarea unui apartament din condominiu (de la CMTEB- energie termica), este suficient daca respect ... (vezi toată discuția)
Rupere sigiliu robinet instalatie gaze AlexSa13 AlexSa13 Buna ziua, In cursul zilei de ieri 22.01.2019 cei de la Distri GAZ au venit si au inchis robinetul la gaze si au pus sigiliu. Motiviul sigilarii: Lipsa ... (vezi toată discuția)