avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendare contract munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendare contract munca

Buna ziua!
Intrebare ref la cazul suspendarii contractului de munca in cazul insotirii sotului (angajat MAE) in misiune externa de lunga durata:
- ce cadru legislativ este aplicabil in acest caz? Contractul colectiv de munca la nivelul societatii nu are prevederi particulare (de fapt lipsesc cu desavarsire) la suspendare contract.
Care sunt drepturile si obligatiile angajatorului- persoana juridica privata si ale salariatului (sotul insotitor), pe de alta parte?
Ce sanse pot avea sa-mi pastrez postul pentru reintoarcerea in unitatea economica privata?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:08, 20 Septembrie 2021
Multumesc de raspuns,!ma intereseaza si daca se va face plata contributiilor la ultimul salariu brut ori ultimul venit realizat si daca la plecare eu care voi fi in crestere copil voi prezenta adeverinta de la fostul angajator .ma va suspenda dupa ce voi iesi din crestere copil ?
Plata contributiilor se face la venitul realizat.

Pentru calculul indemnizatiei CCC va trebuie sa obtineti adeverinte de venituri de la toti angajatorii pe care i-ati avut in ultimele12 luni anterioare datei nasterii copilului.
Buna ziua !

Sunt o soție de cadru diplomatic și doresc sa îmi insotesc soțul in misiune diplomatica .
MAE a trimis o adresa in acest sens către angajatorul meu - societate privată, însă acesta refuza sa îmi suspende cim cu ART 50 lit i din codul muncii,pe motiv ca Legea nr.269/2003 și Legea nr.469/2004 (ART 62 alin 1), nu reglementează activitatea societăților private , ci numai a celor publice.
Angajatorul e de acord cu suspendare cf ART 54 codul muncii ( suspendare cu acordul părților Pt interese personale) situație in care MAE nu îmi poate plăti contribuțiile la stat.
Va rog sa ma îndrumați ce pot face, cui ma pot adresa pt soluționare, Ce argumente pot aduce sa susțin cauza mea, ce organ competent ma poate sprijini in acest sens ?

Multumesc anticipat
Puteti sesiza Inspecția Muncii/ITM-ul.
Va multumesc frumos pt răspuns. Ma gândesc la o soluționare amiabila in prima faza. Știți cumva dacă undeva apare stipulată aria de aplicabilitate a legii ?
Știu ca MAE nu ar trimite o adresa dacă legea nu s ar răsfrânge și asupra acelui angajator, dar dacă angajatorul nu dorește sa se documenteze..tb sa o fac eu și sa vin cu argumente .
Multumesc mult pt ajutor

Cornel Vasile a scris:

Puteti sesiza Inspecția Muncii/ITM-ul.

Alte discuții în legătură

Suspendare contract munca plecare strainatate temporara rodicavr rodicavr In ce conditii pot intrerupe eu, ca sotie - bugetar, contractul de munca pe o perioada determinata - 1an si jumatate - avand in vedere relocarea postului de ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca pentru perioada suspendarii cim pentru sot/sotie insotitoare diplomat sinaia1999 sinaia1999 As dori sa ma lamuriti intr-o speta: Sotul, functionar public, a insotit sotia in misiune diplomatica timp de patru ani. Raporturile de serviciu au fost ... (vezi toată discuția)
Buna seara. avem o angajata careia i se termina concediul de ... Askingme Askingme Buna seara. Avem o angajata careia i se termina concediul de crestere copil in Noiembrie. Insa de 1 an este plecata cu sotul si copii intr-o misiune ... (vezi toată discuția)