Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestatie executare silita
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestatie executare silita

Contestararu si intimatu au dubla cetatenie si locuiesc in strainatate. Contestatia la executare silita depusa la judecatorie a fost respinsa. Eu intimatul mi-am depus intampinarea la judecatorie dupa care am disparut iar instanta a numit avocat din oficiu. Contestataru a repus pe rol procesul pentru exceptia netimbrari cereri si tardivitati formulate. Cumparatorul a fost citat in acest proces ca intervenient. Cunosc aceste informatii de pe ecris. Deci eu nu am sentinta si nici nu sunt interesat sa o obtin. Contestataru a depus apel.
Poate acest apel sa fie trimis de la judecatorie la tribunal si judecat in lipsa mea conforn celor aratate mai sus?
Cel mai recent răspuns: Bidan , utilizator 20:01, 17 Iulie 2019
Sigur că se poate judeca în lipsă. Instanța oricum vă citează la adresa trecută în cererea de chemare în judecată.

Instanța va considera că nu vă prezentați la proces din rea-credință.
Ultima modificare: Luni, 15 Iulie 2019
Dapix, utilizator
Faptul că nu va prezentati nu va crează nici un avantaj procedural sau de alta natura.
In mod normal daca n-ati cerut judecarea in lipsa si sunteti Contestator ar trebui ca (virgula) cauza sa fie suspendata ,iar daca in termen de maxim 6 luni nu va manifestati interesul repunerii pe rol atunci cauza este pierduta...
De asemenea spuneti ca cererea n-a fost timbrata si de asemenea tardiv introdusa.
Pai daca nu ati timbrat cererea lucrurile sunt iarasi clare ....
Va mutumesc.
Eu sunt creditorul care mi-am primit banii in 2018 la executarea silita a creantei, dar nimic din cheltuielile de judecata. Debitorul este reclamant de profesie si m-a tarat in 36 de procese inutile pierzandule pe toate. La fiecare proces avocatul meu a fost platit 1000 euro pentru asistenta juridica dar instanta nu mi-a acordat tot timpul suma cheltuita. Si apoi eu nu sunt sac de bani sa platesc pentru ca un dobitoc pune pe rol procese aiurea. Debitorul este contestataru la executare silita si tot el a umblat cu cioara vopsita in toate instantele. Inainte de inceperea executari, debitorul a fost citat toate adresele din tara, strainatate si avocat dar s-au refuzat citatiile. Contestatarul a fost reprezentat de acelas avocat in toate procesele precedente, in timpul executarii silite si actualul proces.
Motivul contestari a fost ca nu a primit citarea, urmat de cereri de de completare cu minciuni referitoare la procedura de executare pe care tot el nu le-a respectat.
Eu creditorul in tara nu mai am pe nimeni si acuma se poate intelege pozitia mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde pot urmari starea unui dosar de executare silita? Bilibocu Bilibocu Buna seara. Imi puteti spune daca exista o pagina de internet unde pot urmari un dosar de executare silita? Deasemenea am inteles ca dosarele de executare ... (vezi toată discuția)
Ma poate ajuta cineva sa inteleg si eu ce spune decizia aceasta crapu70 crapu70 Tip solutie: Admite in parte cererea Solutia pe scurt: Respinge exceptia netimbrarii. Respinge exceptia tardivitatii. Admite,in parte, contestaţia la ... (vezi toată discuția)
Raspuns termen judecata Popacristian09@yahoo.ro Popacristian09@yahoo.ro Ce inseamna in termenii noștri?? Tip solutie: Amână cauza Solutia pe scurt: 09.10.2018 Admite in parte exceptia netimbrarii contestatiei la executare. ... (vezi toată discuția)