avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecinii de etaj au decis să înlocuiască ușa de la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecinii de etaj au decis să înlocuiască ușa de la ghenă cu una termopan cu yală fără să mă consulte, iar acum îmi cer 78 de lei ca să-mi dea cheie. E legal?

Buna ziua.
Sunt proprietarul unui apartament dintr-un bloc in sectorul 3.
Vecinii de etaj au luat decizia de a se inlocui usa de la ghena cu una de termopan pentru care se solicită acum 78 de lei de apartament.
Nu am fost consultată pentru ca, spun vecinii, nu am fost acasa.
Este drept ca nu locuiesc acolo, însă pot fi găsită, cel puțin doi dintre vecini avand numărul meu de telefon. Merg cel puțin de două ori pe luna la administratie pentru plata întreținerii și citirea apometrelor, deci, nu sunt de negăsit.
Pentru ca nu m-au găsit, au decis să schimbe vechea usa de lemn cu una de termopan, care a costat aproape 1000 de lei. Au montat yala si m-au anunțat că dacă vreau sa folosesc ghena, trebuie sa plătesc 78 de lei ca sa primesc cheie.
Intrebarea mea este daca este legal sa puna yala pe usa unui spațiu comun si sa interzică accesul unui proprietar la acest spațiu.
Este ghena proprietatea etajului pe care se afla?
Mulțumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 13:23, 28 August 2019
Nu ati fost consultat fiindca nu ati fost de gasit, iar restul locatarilor de pe palier au contribuit la aceasta imbunatatire. Nu v-au interzis accesul, dvs. nu vreti sa platiti cheia ca sa aveti acces, pretul cheii incluzand si partea dvs de contributie la aceasta modernizare, de care ati beneficia si dvs, ca toti ceilalti locatari de pe palier, care au inteles ca igiena si confortul palierului valoreaza mai mult decat pretul a vreo 11 PET-uri mari de bere.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
@Octavia Turbatu
Ghenele de gunoi, la fel ca toate celelalte spatii comune apartin tuturor proprietarilor, gresita afirmatia dvs. ca ghenele de pe fiecare etaj apartin celor care locuiesc la acel etaj.
Modernizarea, intretinerea si reparatiile tuturor spatiilor comune, inclusiv a ghenelor, intra in sarcina asociatiei de proprietari.
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata doamna, citiți cu atenție ce am scris. Exista ca spațiu comun: un hol intrare, o spălătorie și o uscătorie, un lift, o terasa etc. Dar pe fiecare etaj, mai puțin la parter, exista câte o ghena. Acel spațiu este comun numai pentru cei patru proprietari de pe acel etaj. Da, suma spațiilor adunate a celor zece ghene face parte din totalul spațiilor comune și intra in atribuțiile Asociației sa fie gestionate. Ce te faci când, in AGP se propune igienizarea tuturor ghenelor și la vot nu se aproba? Cică e scump, lasă frate ca aruncam gunoiul -eventual pe jos- și intram in casa! Dacă pe palier sunt vecini care se înțeleg și gândesc la fel și hotărăsc pentru confortul lor, pe banii lor, sa facă ceva, cine ar putea fi împotriva, doar așa , de chi-chi,cica suntem o Asociație, Eu stau lângă ghena, tot mirosul, gândacii, am avut și șoareci care au ros peretele și au intrat in casa. Personal am pus lacăt și am dat cheie la veci, pe banii mei.. De atunci este curat și nu mai arunca pe jos, s-a restrâns cercul celor care o pot folosi.
Am dreptul pe banii mei, pe bucățică mea de ghena pe care sunt proprietara sa fac ceva legal, bun și util. Dacă și ceilalți vecini fac ca mine, hai sa facem împreuna și poate ne bem cafeau in ghena împreuna!, Probleme? Nu mai comentați pe baza de teorii! Gândiți practic dacă nu puteți și sa faceți ceva in sensul asta!!
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
@Octavia Turbatu
"Ghena de gunoi pentru fiecare etaj, este proprietatea comuna a celor patru apartamente situate pe nivel si deserveste strict pe cei care locuiesc pe etaj..
Fiecare proprietar are cota parte proprietate din ghena de la etajul unde domiciliaza"

Lucrurile nu stau tocmai asa, ghenele sunt ale tuturor si obligatia igienizarii, curateniei si reparatiilor intra in atributiile asociatiei de proprietari, sunt lucruri de bun-simt si nu optionale, nu cred ca intr-un bloc sunt mai mult de jumatate dintre proprietari carora nu le place curatenia.
A moderniza si incuia doar ghena de la un etaj e ca atunci cand te dai cu parfum dar nu faci dus.


3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Normal si igienic e ca ghena fiecarui etaj e facuta ca sa deserveasca numai locatarii respectivului etaj, nu pe toti locatarii din bloc. Daca alti locatari vor sa arunce gunoiul la altii, atunci se poate incuia si se rezolva problema, cat se poate de simplu, daca nu exista bun simt. De ce sa fiti contra unui lucru civilizat si sa cautati chichite legale la un lucru asa de simplu si firesc. Daca ati locui chiar langa o ghena devastata si plina, sigur ati prefera sa stea inchisa altor nepoftiti.

Alte discuții în legătură

Proprietatea comuna Corinaaa Corinaaa locuiesc la un bloc unde avem la fiecare nivel al etajelor, un topogan , la nivelul meu la aceasta esire exista si o scara de serviciu, iar o parte din ... (vezi toată discuția)
Ghenele de gunoi de pe etaj alexandra_gabriela alexandra_gabriela Buna ziua, Imi puteti spune si mie daca administratia are dreptul sa inchida ghenele de gunoi de pe etaj? Eu locuiesc intr-un bloc nou si de curand ne-am ... (vezi toată discuția)
Spațiu comun ocupat abuziv bebexo bebexo Bună ziua, Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc. Unul din vecini a ocupat balconul unde este ghena și scara de acces către terasă blocului prin ... (vezi toată discuția)