avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... CONTESTARE HOTARARE ADUNARE PROPRIETARI
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

CONTESTARE HOTARARE ADUNARE PROPRIETARI

Buna ziua! Am si eu o nelamurire referitoare la contestarea unei hotarari a adunarii generale a proprietarilor.
Asociatia din care fac parte a adoptat o hotarare in luna mai 2017, cu unanimitate de voturi.
In anul 2019, un proprietar care a devenit membru in Asociatie ulterior adoptarii acestei hotarari a procedat la contestarea acesteia, invocand nulitatea absoluta.
Ceea ce ma intereseaza este daca proprietarul, devenit membru in Asociatie ulterior adoptarii acestei hotarari, o poate contesta si daca nu, ce temei juridic pot invoca in aparare.
Va multumesc anticipat!
Pai sustineati la inceputul discutiei (11:58) ca termenul de 45 de zile poate incepe sa curga de la data afisarii ia uitativa, dvs. ati debitat : "In legea 230/2007 nu este prevazut ca acel termen este raportat la data adoptării, poate fi de la data luării la cunoștință, de la data afișării, etc. "!!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nici nu citați, nici nu citiți corect. Era vorba despre lipsa totala a unui reper, în textul acelui articol, pe care l-ați citat greșit, cum ca ar conține reperul "de la data adoptării". Nu am susținut ca reperul este sigur de la data afișării, ci ca lipsa precizării din textul art. 26 lasă loc de interpretare, ceea ce ați și făcut, însă total greșit. Nu-mi puneți în gura vorbe pe care nu le-am rostit și concluzii pe care nu le-am tras. Știți foarte bine ce interpretare o subliniez de câteva postări ca fiind corecta!

Dacă nu aveți argumente, ci numai carcoteli, va rog sa ne oprim aici. Altfel poluam inutil topicul, cu astfel de analize pseudo-semantice.
Spuneti ca este corect a se considera ca incep sa curga acele 45 de zile din momentull luarii la cunostinta, si ca afisarea la avizier nu inseamna luare la cunostinta pentru "toti proprietarii".. Puteti preciza modalitatea prin care se realizeaza concret acesta comunicare in scris tuturor proprietarilor pentru luarea la cunostinta, door to door cu martori ,prin posta cu scrisoare recomandata si conf. de primire..prin curierat , ca in legea 230/2007 si nici in HG 1588 nu am gasit prevederi in acest sens ! In definitiv aici este tot skepsisul sa ia la cunostinta de docoment trebuie sa-i parvina oriunde s-ar afla proprietarul
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e nici un skepsis, este valabila orice metoda prin care se poate dovedi în instanță ca i s-a adus la cunoștință proprietarului respectiv hotărârea de AG. Nu e aceeași pentru toți, bunăoară pentru cei ce locuiesc în condominiu, de exemplu, e valabila semnătura pe un tabel, ca tot e pomenita în lege. Scripta manent. Pentru cei care nu locuiesc acolo , de exemplu, poate fi scrisoare cu confirmare de primire, ca asa se face și la comunicarea PV de contravenție . Faceți însa un exercițiu de imaginație și puneți - vă în pielea celui care s-a mutat nou în acea asociație, în 2018 să zicem și afla de o hotărâre AG doar atunci când se lovește de efectele ei, căci presupun ca în nici o asociație nu stau pereții tapetați cu hotărâri de la începuturi sau nu i se înmânează noului venit "carticica rosie" cu toate "legile" asociației. Asa veți vedea problema și din perspectiva cealaltă.

Ultima modificare: Duminică, 25 August 2019
latka, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
gambette a scris:

Nu e nicio ambiguitate proprietarul poate invoca excepția de neconstituționalitate “Legea 230/2007 … Art 26;

Dacă o hotărâre a adunării generale este contrară legii, statutului sau acordului de asociere a asociației de proprietari ori este de natură să producă daune intereselor proprietarilor, aceştia pot ataca în justiţie respectiva hotărâre, în termen de 45 de zile de la adoptarea acesteia. Acţionarea în justiţie nu întrerupe executarea hotărârii decât în cazul în care instanţa dispune suspendarea acesteia. modificat de Decizie curtea constituțională referitoare la excepţia de a prevederilor art. 25 alin. (4) şi ale art. 26 din Legea nr. 230/2007 din 16 iunie 2011, M. Of. 421/2011 ;
Curtea Constituțională admite excepția de neconstituționalitate a prevederilor art. 26 din Legea nr. 230/2007 şi constată că sintagma „de la adoptarea acesteia“ este neconstituțională înlocuind-o cu "de la comunicarea acesteia'
Așadar evocați situația în care proprietarul în cazul de fata ar susține după 2 ani în fata instantei ca nu a stiut de adunare ca nu a fost prezent la adunare ca nu a luat la cunoștință si nu i-a fost comunicata hotărârea adoptata in 2017, ca nu s-a realizat publicitatea hotărârii ce vizează în mod direct proprietarii de catre asociatie dar probabilitatea de a fi crezut si de a i se admite actiunea e extrem de redusa .In special când asociația vine cu dovada afișării în termen legal a convocării adunării si a hotărârii luate in adunarea generala din 2017 probabilitatea e zero.

Nu mai invocați Tardivitatea la un proces cu obiectul de NULITATE ABSOLUTĂ A PROCEDURII DE CONVOCARE A ADUNĂRII GENERALE, IMPLICIT APLICÂNDU-SE ȘI NULITATEA ABSOLUTĂ A HOTĂRÂRILOR A.G. ILEGAL CONVOCATE.
Se vede că nu știți faptul că Nulitatea Absolută e imprescriptibilă, adică se poate cere de către orice proprietar, oricând !
Mai studiați Principiul Nulității Absolute a unui act juridic !
Ultima modificare: Duminică, 25 August 2019
flory_mr, utilizator

Alte discuții în legătură

Neconstitutionalitatea art 26 din legea nr. 230/2007 . efecte eugen82 eugen82 Prin decizia Curtii Const. 670/2011 art.26 legea 230/2007 a fost declarat neconstitutional , astfel: \\"[i]1. Admite excepţia de neconstituţionalitate a ... (vezi toată discuția)
Exceptia de neconstitutionalitate art. 26 din l 230/2007 mira55 mira55 Curtea Constitutionala, prin decizia nr. 670/2011 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art. 26 din Legea nr. 230/2007 privind ... (vezi toată discuția)
Pot primaria si politia constata legalitatea unei ag? Costica33 Costica33 Pot primaria si politia constata legalitatea organizarii unei adunari generale a membrilor asociatiei de proprietari? Ce pot face ei? Ati fost in situatii de ... (vezi toată discuția)