Mi-as dori foarte mult sa stiu care ar fi termenul limita la prezentarea materialului de catre procuratura in cazul legii speciale 365/2002?Exista cumva un termen limita?Intreb fiindca am un dosar la parchet de 25 de luni si inca nu mi s-a prezentat materialul de urmarire penala(rechizitoriul),e ceva normal?Nu am mai fost chemat la o audiere de catre organele de urmarire penala de 2 ani.Va multumesc!
Cu siguranta ca daca s-ar fi terminat urmarirea penala ori s-a dat o solutie userul ar fi fost anuntat oficial.
Poate si-a schimbat domiciliul si nu a anuntat organele de urmarire penala.Daca a procedat in acest mod e posibil ca deja sa fie condamnat penal si sa nu stie.
Avocatul trebuie sa se ocupe de aceasta problema si nu invinuitul sau inculpatul.Nu le place la procurori sa vina inculpatul si sa le ceara socoteala.Nici mie nu mi-ar placea daca as fi procuror si cu siguranta ca in 2 saptamani as face toate cele necesare in vederea sesizarii instantei.
Este bine sa incercam sa gandim cum ar gandi cei care au dreptul de a decide.Sosirea unui avocat ar fi aproape de neluat in seama.;)
Sa nu confundam termeni,nici sa nu ne grabim.La pima vedere, dc nu ati fost chemat ptr a va v-i se prezenta materialul de urmarire penala , inseamna ca urmarirea penala nu a fost finalizata.Efectuarea urmaririi penale uneori dureaza.Dvs ati fost audiat?De catre cine?si cand?In cz in care s-ar fi luat o masura impotriva dvs, aceasta nu era luata la momentul prez materialului.Atunci doar intreg dosarul de urmarire ajunge practic in mana procurorului ce se va pronunta ,iar solutiille pot fi diferite, dar sigur ati fi fost informat in scris.Ptr a nu va incalca dreptul la aparare.Mergeti la registr Parchetlui si interb de soarta acestui dosar,dupa care mai intreba-ti-ne .
Este contraindicat sa mearga personal sa ceara informatii.
Sa inteleg ca este indicat sa se intereseze de dosar doar daca stie ca s-a mutat la alta adresa si e posibil sa fie condamnat?
Daca merge insa avocatul, si nu inculpatul personal, nu risca sa fie oprit la parchet.
Sa presupunem ca a fost deja condamnat...
In astel de cazuri este recomandabil sa consulte de indata un avocat care sa se informeze.
Urmarirea penala
maran
Buna ziua,
As vrea sa stiu daca trebuie sa fi anuntat in momentul in care s-a inceput urmarirea penala impotriva ta si daca apare ceva pe cazier(pentru ... (vezi toată discuția)