avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine plătește atestarea administratorului ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine plătește atestarea administratorului asociației de proprietari: asociația sau el?

Cine plateste atestarea administratorului de la asociația de proprietari, asociatia sau el personal trebuie sa achite ?
Administratorul nostru invoca art. 194 din Codul muncii cum ca trebuie sa-i achite asociatia atestarea.
Ultima modificare: Joi, 19 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrijaan , utilizator 21:28, 17 Octombrie 2019
In anul 2003 functionarii publici care doreau sa ramana in functii de conducere au fost obligati sa isi completeze studiile. Ma refer la acei functionari care nu aveau studii superioare. Nu angajatorul le-a platiti studiile.Ci angajatul s-a dus si s-a inscris la facultate si si-a platit/nu studiile.
Invatatorii din sistem au fost obligati sa urmeze o forma de invatamant superior.Nu Min Educatiei le-a platit cei trei ani de studii.

Cursul depinde unde il urmati. De la 350 de lei pana la 900 de lei este cam mult. Dar stiti daca firma unde ati urmat cursul este acreditata de Min Muncii?
Ultima modificare: Marți, 15 Octombrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Asa este, CURSUL de atestare pe L 196/2018, obligatoriu pentru toti administratorii pana la 30.12.2020. Are 720 ore si o tematica vasta, aprobata de ministerul dezvoltarii. Noi la propunerea unei proprietare am votat si aprobat in AG sa platim acest curs. Si da, cursul costa 900 lei. In urma lui, primaria elibereaza certificatul de atestare. La patru ani, acesta se reanoieste. Bine spune cine spune:" pentru o corecta informare cititi L196/2018......" E rau sa crezi ca le stii pe toate, mai ales daca traiesti din amintiri a vremurilor apuse
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
'' Cursul depinde unde il urmati. De la 350 de lei pana la 900 de lei este cam mult. Dar stiti daca firma unde ati urmat cursul este acreditata de Min Muncii? ''.
Da, firma este atestata. Lista cu firmele atestate se gaseste la primarie.
Cu 350 lei nu veti gasi in veci. Sunt doar 5 firme care au voie sa faca aceste cursuri.
V-am dat doua exemple pentru a intelege de ce mi se pare abuziva ca proprietarii unui imobil sa plateasca cursul administratorului. Nu cumva ati dorii sa aprobati in AG si cumpararea unei masinii pentru ca administrator sa isi indeplineasca cu eficienta si cinste obligatiile Sau eventual sa ii platiti scoala de soferi .Carnetul de soferi nu se acorda fara scoala de soferi.
Nu vad de ce 49 % din proprietarii unui imobil sunt obligati sa plateasca cursurile unui administrator Acesta numai ca un proprietar a propus asa ceva
Multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Multumesc mai ales celor care mi-au argumentat juridic raspunsul cu articole din legi.
Multumesc si celorlalti care mi-au spus cum vad ei lucrurile sau cum si-ar dori sa fie lucrurile.
Din pacate lucrurile nu sunt cum dorim noi ci cum spune legea.
Am hotărât ca asociatia de proprietari sa plătească administratorului cursul de atestare fara AG întrucât Codul muncii prevede destul de clar acest lucru si nu este o situație ce ramane la latitudinea proprietarilor.
Discutia se poate închide.
Mulțumesc frumos!
Ultima modificare: Joi, 17 Octombrie 2019
Adrijaan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa examen administrator eugarizn eugarizn In lista de plata pe luna aprilie , apare aceasta rublica pe c. p. i. pe care \\" trebuie \\" sa o platim fiind inclusa in totalul de plata cat ii revine ... (vezi toată discuția)
Cheltuielile cursului pentru a obtine certificatul de calificare ... andryzs andryzs Cheltuielile cursului pentru a obtine certificatul de calificare profesională reprezintă actul care dovedește calificarea profesională a persoanelor fizice ... (vezi toată discuția)
Decontare deplasare la curs modular blackwolve05 blackwolve05 Lucrez la ISU și am fost trimis la un curs modular cu ordine de serviciu pentru ambele module și pentru atestarea finala dar financiarul mi-a decontat doar ... (vezi toată discuția)