avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Listele lunare de plată a Întreținerii sunt ilegale ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Listele lunare de plată a Întreținerii sunt ilegale dacă administratorul nu le-a calculat separat, pe fiecare Condominiu (pe fiecare bloc) din Asociație (noi avem 9 blocuri, dar nu se calculează separat, pe fiecare bloc) - încalcă Legea 196/2018 art. 66,

E total ilegal să calculezi ca și administrator de Condominiu (de bloc, de clădire), cheltuielile comune pentru toate cele 9 blocuri și 28 de scări ale Asociației noastre, ca și cum am avea proprietăți (conducte) comune legate între ele, ca și un Condominiu unic.
Administratorul e obligat să calculeze listele de plată DOAR PENTRU UN CONDOMINIU (PENTRU UN SINGUR BLOC SAU SCARĂ) care să aibă delimitate conductele comune, conform Legii nr. 196/2018, art. 66, alin. (3): „Administratorul are OBLIGAȚIA DE A ȚINE EVIDENȚE CONTABILE SEPARATE PENTRU FIECARE CONDOMINIU în parte, pe care îl are în administrare.”
La noi, cel puțin Fondul de Salarii și cel de Reparații sunt calculate lunar pentru toți cei 458 de proprietari, pentru toate cele 9 Condominii (9 blocuri) concomitent, dar legislația din domeniu arată că trebuia să se calculeze pentru fiecare bloc (Condominiu) în parte !
Cum e posibilă anomalia asta juridică și contabilă, știind că în Asociația noastră sunt 9 blocuri distanțate între ele (fără a avea proprietăți comune unice), fiecare cu problema lui distinctă ?
Dacă la Judecătorie A.P.71 Brăila e înscrisă încă din 1997 ca fiind alcătuită dintr-un Condominiu unic, ÎNSEAMNĂ CĂ PROPRIETARII DIN BLOCUL MEU CU 3 SCĂRI ȘI MAGAZINE LA PARTER AVEM PROPRIETĂȚI COMUNE CU RESTUL PROPRIETARILOR DIN CELELALTE 8 BLOCURI, UNELE FIIND ȘI LA 1 KM DISTANȚĂ ... AM EU ACCES LA USCĂTOARELE DIN CELELALTE 8 BLOCURI, SAU PE ACOPERIȘUL LOR ?
Vom cere nulitatea acestor liste lunare de plată care nu sunt calculate legal, pe Cota-Parte Indiviză comună, legal stabilită doar pentru un Condominiu (pentru un singur bloc), nu pentru 9 blocuri care nu au proprietăți comune !
Art. 66. - (1) Administratorul are, în principal, următoarele ATRIBUȚII LEGALE:
a) Administrează IMOBILUL. *** NOTĂ: Din păcate, legea e încălcată de către A.P.71 din Brăila, deoarece Asociația este alcătuită din 458 de proprietari, care locuiesc în 9 blocuri și 28 de scări, și e declarată la Judecătorie ca fiind un Condominiu unic, numai că legislația din domeniu specifică explicit, că UN CONDOMINIU ESTE FORMAT DINTR-UN SINGUR BLOC, care să aibă proprietăți comune - CELE 9 BLOCURI ALE A.P.71 BRĂILA NU AU PROPRIETĂȚI COMUNE UNITE ÎNTRE ELE, ȘI ASTFEL AVEM DOVADA CĂ A.P.71 FUNCȚIONEAZĂ ILEGAL, FIIND ÎNREGISTRATĂ LA JUDECĂTORIA BRĂILA (ÎN REGISTRUL PUBLIC AL PERSOANELOR JURIDICE) CA ȘI UN CONDOMINIU UNIC, ÎN LOC SĂ EXISTE, CONFORM LEGII NR. 196/2018, ART. 2, MINIM 9 CONDOMINII (9 Asociații) !

DETALII: [ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 30 Septembrie 2019
flory_mr, utilizator
gi-jane2 a scris:

offtopic
Tin sa felicit public pe toti care au rabdarea sa citeasca si culmea, sa si raspunda mesajelor dvs, d-le @flory-mr, in halul in care le scrieti.
Poate se sesizeaza un moderator al sectiunii sa va puna o pauza, ca dvs nu aveti niciun gand sa respectati regulamentul forumului si sa scrieti ca oricare alt utilizator, fara bold, majuscule si citate inutile.

N-am de ales, pentru că acele fraze bolduite și subliniate trebuie să arate explicit, tuturor forumiștilor sau vizitatorilor acestui Forum (o fac și pe alte Forumuri încă din anul ... 1998, și nu am probleme de tipul ăsta) cele mai importante fraze sau cuvinte din postarea mea.
Fac asta și pentru a-i dovedi userului „Latka” că nu înțelege nici acum ce înseamnă Condominiu-bloc-clădire-imobil.
Important e ceea ce scrii, nu faptul că bolduiești sau subliniezi fraze sau cuvinte care au mare importanță în orice postare !
Este alegerea dvs. dacă vreți să nu mai citească nimeni postările mele documentate, mai ales din domeniul Asociațiilor de Proprietari (am și eu grupurile mele, unde intră mii de membri, așteptând noi postări referitoare la legislație).

Munca mea este cu un scop - de a educa d.p.d.v. juridic mai ales proprietarii de imobile din cadrul Asociațiilor de Proprietari, care nu au timp să studieze atâtea prevederi legale.
Dacă m-ați exclude, ați încălca dreptul la Liberă Exprimare online.
Ultima modificare: Marți, 13 Octombrie 2020
flory_mr, utilizator
flory_mr a scris:



Sunt nevoit să mă repet, știind că în postările mele am spus de multe ori că și Legea nr. 196/2018 spune explicit că o Asociație de Proprietari FUNCȚIONEAZĂ ILEGAL DACĂ NU ARE PĂRȚI, PROPRIETĂȚI ȘI INSTALAȚII COMUNE.
Dacă tot mă întrebi în legătură cu aspecte juridice pe care le-am mai discutat, îți răspund încă o dată în mod explicit, bazat pe articole de legi.
1 Legea nr. 196/2018 scrie clar la art. 104 alin. 2 că „Asociațiile de Proprietari înființate anterior intrării în vigoare a prezentei legi își păstrează Statutul Juridic obținut la data înființării acestora, DAR SE VOR ORGANIZA ȘI VOR FUNCȚIONA ÎN CONFORMITATE CU PREVEDERILE LEGII NR. 196/2018.
Cum e posibil să nu vezi ce scrie în acest articol (cuvintele scrise de mine bolduit și cu litere mari), că orice Asociație de Proprietari E OBLIGATĂ SĂ SE RE-ORGANIZEZE ȘI SĂ FUNCȚIONEZE CONFORM LEGII NR. 196/2018, adică să respecte mai ales următoarele articole explicite din Legea nr. 196/2018:
* Articolul 2 literele a, d, g, h, k, l, o, p, q, s, t, v (toate acestea se referă la bloc-Condominiu-clădire-imobil, TOATE LA SINGULAR).
S.a.m.d

:))))))
Imi place ca sunteti perseverent in minciuna si toate exemplele care le dati nu sunt despre DESFIINTAREA (sau reorganizarea :)) ) unei Asociatii de Proprietari "mamut".

Ati raspuns prin asta la cele doua intrebari, adica:
1.Legea nr. 196/2018 scrie clar la art. 104 alin. 2 că „Asociațiile de Proprietari înființate anterior intrării în vigoare a prezentei legi își păstrează Statutul Juridic obținut la data înființării acestora. Deci nici vorba de o reorganizare in asociatii mai mici, care ar presupune desfiintarea acelei asociatii.
2. Va faceti ca nu intelegeti in continuare ca ati pierdut batalia juridica.

@gi-jane 2
Off topic
Dumnealui are o obsesie, sa se judece cu asociatia din care face parte si toate aceste postari "mamut" nu sunt decit o forma de refulare, pentru ca batalia juridica nu o poate cistiga, prin interpretarea gresita a unui articol din legea 196/2018.
Nu sunteti singura persoana care i-a atras atentia, Nici altii cu functii nu au avut sanse.

Userul Latka intelege :) .
Ultima modificare: Marți, 13 Octombrie 2020
latka, moderator
offtopic
Dacă m-ați exclude, ați încălca dreptul la Liberă Exprimare online.

nicidecum, ar insemna ca nu facem exceptii si ca toti respectam acelasi regulament
am uitat sa scriu si cu majuscule... daca scriu excesiv cu majuscule, inseamna ca tip la ceilalti si daca ingros scrisul excesiv, inseamna ca va socot un tampit caruia trebuie sa ii scot in evidenta ce scriu, ca altfel nu pricepe.
Daca o sa continuati sa tipati la ceilalti si sa ii socotiti tembeli ca nu va inteleg mesajele maiastre, va trebui sa fiti exclus, poate forumul nostru cu regulamentul lui, nu va e pe plac, va trebui sa va orientati catre altele mai permisive in acest sens
Ultima modificare: Marți, 13 Octombrie 2020
gi-jane2, moderator

latka a scris:

Nu sunteti singura persoana care i-a atras atentia, Nici altii cu functii nu au avut sanse.



Mai încerc o dată.
7 zile pauză, flory_mr.

~ final discuție ~