avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Violență fizică în liceu: copilul meu a fost ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Violență fizică în liceu: copilul meu a fost forțat să stea în picioare de către profesorul de la oră. Îl pot acționa în instanță pe domnul profesor?

Buna ziua,

Copilul meu a fost fortat sa stea in picioare de catre profesorul de la ora. Consider ca indiferent ce ar fi facut el (faptul ca el a stat o ora in picioare denota ca nu era un copil neascultator, rau intentionat ...) profesorul a comis un abuz fizic si emotial impotriva unui minor. Mi se pare si mai grav ca desi copilul a solicitat pe parcusul orei sa se aseze, dar tot nu a fost lasat.
Am depus o plangere scrisa la liceu, dar nu mi-au lasat impresia ca se vor ocupa la modul serios de acest abuz, probabil este o practica uzuala sau ....

Doresc sa stiu daca il pot actiona in instanta pe domnul profesor.

Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 25 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: alexandru23 , utilizator 00:44, 29 Octombrie 2019
1 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Oare cei care au raspuns, fiind de partea profesorului, au copii, ar fi reactionat identic, daca copilul lor ar fi fost abuzat asa ?!
Daca copilul lesina, cazul lua amploare, si aparea in toata presa, ar fi raspuns la fel ?!
Oare nu stiti cati "dascali" cu probleme pishice sunt activi ?!
Cel mai cunoscut caz fiind cel al profesoarei cu mitraliera!
Incercati sa stati macar 10 minute nemiscati, ca la scoala!
Eu sugerez oricarui parinte, sa isi invete copilul - mai ales la liceu fiind - deci are discernamant, sa iasa de la ora si sa ceara avizul avizul psihologului scolii sau ai directorului, sa confirme, sub sanctiunea ipotetica a Legii, ca profesorul are dreptul sa abuzeze elevul!
Sau sa stea jos, dupa 10 minute si sa nu mai raspunda verbal, pana la pauza, cand sa fi mers la director si psiholog impreuna cu cativa colegi martori!
Prea multe abuzuri din partea profesorilor, iar ei departe de a fi modele ireprosabile moralmente!
O profesoara a tuns in fata clasei o eleva, alta il trage de urechi, alta tipa isteric, etc..
Cine vindeca copiii de traume, in cat timp si cu ce cost ???!
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Octombrie 2019
Psihosex, utilizator
Acum 40-50 de ani cand te pedepsea profesorul ( chiar si sa stai in picioare o ora cu fata la perete ) nu se gandea nimeni la judecata si la a-i acuza pe profesori...hai sa-i dam in judecata pentru tratament neadecvat..etc. Acum una-doua ne repezim sa-i dam in judecata pentru orice ni se pare noua in neregula. AFLATI DE CE A FOST COPILUL D-VS. FORTAT SA STEA IN PICIOARE ( nici macar cu fata la perete ).Incercati sa rezolvati intai problema la nivelul scolii, si apoi daca nu se poate sa va ganditi si la alte instante, dar vedeti motivul pedepsei. Faceti si o sesizare mai intai la inspectoratul scolar..daca spuneti ca la nivelul scolii nu va lasa impresia ca s-ar ocupa de problema d-vs.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu stau in Belgia si daca copilul este obraznic la ore sta o ora in picioare. Stiu asta de la copilul meu, care insa este cuminte si nu a fost in aceasta situatie niciodata.Nici macar nu se gandeste cineva sa dea un profesor in judecata. Dati copiilor educatia care trebuie, daca o aveti si voi ca parinti bineinteles.
Duminica placuta
Ultima modificare: Duminică, 27 Octombrie 2019
sorinflorentin2106, utilizator
Tocmai m-am intors din Belgia, dupa o luna de stat acolo.. nu e deloc potrivita comparatia, si nu am am fost prima oara!..
E ocu totul alta lume, alte reguli, alte toate!.. Sa fim realisti, totusi!.. Bucurati-va ca aveti copil cuminte, si mare grija la educatia de acasa, chiar daca la scoala e cuminte, si acolo sunt destule alte pericole!..
Mentalitatile de la noi vor mai face vicitime inca multa vreme, ca si lipsa bunului simt elementar, variabil, a profesorilor...
Stimate @Psihosex
Istoria cu adolecentul lesinat dupa 10 minute de stat in picioare de unde o scoateti?!?
Ati asistat macar o data in viata dvs la un concert de hard-rock, de metal, etc..., sute si mii de adolescenti stau in picioare, danseaza, scandeza timp de ore intregi!!!
Spuneti ca reveniti din Belgia, ati asistat macar o data la o teuf sau la o boom?!?

Faceti un efort fizic, psihic si intelectual, acompaniati propriul dvs adolescent la o petrecere, la un concert, va va ajuta sa recuperati un pic de realism.

Saracii, aceeasi, lesina dupa 10' numai si numai pt ca sunt in clasa!

Pacat ca ridicolul nu omoara, ar mai scapa lumea asta de Dl Goe (la plural) si de educatori fara proprie educatie, citez: "care va sa zica ca nu le are"!!!
Ultima modificare: Luni, 28 Octombrie 2019
Demos, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna seara! astăzi profesoara de fizica i-a turnat apa in cap ... Lupei Luminița Lupei Luminița Buna seara! Astăzi profesoara de fizica i-a turnat apa in cap copilului meu. Se simțea rău, și a simțit nevoia de a bea o gura de apa din sticla pe care o ... (vezi toată discuția)
Abuzuri stv stv Buna ziua,am o problema in ceea ce priveste comportamentul profesorul de educatie fizica al fiului meu. Trecand peste subiectivismul calitatii de parinte,nu ... (vezi toată discuția)
Regulament scolar preuniversitar ceapraga ceapraga Buna seara, Am o nelamurire referitoare la Regulamentul scolar. Copilul meu este in clasa a zecea, la un liceu evaluat al treilea pe oras (media de ... (vezi toată discuția)