Buna ziua,tatal meu a decedat acum 7 ani si in urma decesului nu s-a deschis succesiunea dupa tatal meu,mostenitorii fiind :mama si doi copii ;sora mea si eu.Mentionez ca de-a lungul celor 7 ani mama si sora mea au tot incercat sa ma 'pacaleasca ' sa renunt la partea mea sub diverse motive;ba ca mama vrea sa vanda casa si cica nu se poate vinde decat ca"tot unitar'-adica ea sa fie singura mostenitoare ,ba sa cedez partea mea surorii....(sa renunt la partea mea)..Acum mama doreste sa deschida degraba succesiunea dupa tatal meu(casa si teren) .Va rog sa ma lamuriti care ar putea fi motivul grabei?in plus mama zice ca vrea sa faca si iesirea din indiviziune.Avand in vedere ca bunurile au fost dobandite in timpul casatoriei-care sunt cotele parte mostenite de fiecare la succesiune?Cam cat dureaza dezbaterea succesiunii? De ce oare doreste iesirea din indiviziune as tam -nesam dupa ce atatia ani a amanat deschiderea succesiunii?Mama m-a sunat sa ma prezint la o data precizata pentru succesiune la notarul cu care ea se tot consulta.Cum sa procedez?Ce se intampla daca nu ma prezint?Mi-e groaza de ce surpriza neplacuta s-ar putea sa-mi pregateasca.
"Agataturile " le-au făcut părinții dvs.
Dvs va stiti situația familială.
Notarul nu verifica decât situația juridică a bunurilor.
Situatia faptica, evident, nu. Asta ar insemna ca la fiecare moștenire pe care o dezbate, să se ducă la oameni pe-acasa.
in acest caz-eu ce treb sa fac cand ma prezint la notar?sa nu fiu de acord sa primesc (cota parte aflata in sit incalcita)?ca daca se va dori vanzarea proprietatii-nu se va putea oricum pana nu se va clarifica totul,nu?si asta contra cost pe seama MOSTENITORILOR DACA BATRANII NU U FACUT CE TREBUIA la mom,potrivit
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Atunci renunțați la succesiune.
Ideea e ca doar pentru că dvs nu sunteti foarte convins, nu îi puteți ține încurcati pe ceilalți la nesfârșit.
Ca atare, v-am informat despre situația destul de posibilă în care ceilalți moștenitori să vă cheme in instanta pentru dezbaterea succesiunii și partaj.
Ce trebuie să faceți dvs? Sa discutați cu ceilalți si sa va interesați. Ce acte sunt? Cum au fost dobândite bunurile? Cum figurează la Primărie? Exista autorizații de construire? Titlu de proprietate pentru teren?
Lucrurile se clarifica și cu putina implicare.
Mostenire
iuliana74
Buna ziua , am urmatoarea situatie , mama mea a decedat in 2010, in urma ei am dezbatut succesiunea pentru 10 ha de teren agricol, tata a renuntat la partea ... (vezi toată discuția)
Succesiune bunuri
Elenpasca
Cum pot intra in drepturile care imi revin dupa succesiunea facuta dupa moartea tatalui???
Mentionez ca mama a vandut partea ei surorii mele care sa mutat in ... (vezi toată discuția)
Mostenire
dani42ela
Am nevoie de un raspuns, va rog. Tatal meu a decedat in 2003. A lasat o casa in care locuieste mama mea. Eu, sora mea si fiul fratelui meu decedat, impreuna cu ... (vezi toată discuția)