avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Cu cine votati ?
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Cu cine votati ?

Pentru ca topicul cu cine ati votat a fost admis , inseamna ca si topicul cu cine votati este permis . www.avocatnet.ro/content/for...

Chiar daca votul este secret , secretul votului trebuie pastrat doar de organizatorii alegerilor , cei care voteaza puand sa spuna cu cine au votat sau cu cine intentioneaza sa voteze , deoarece in Romania libertatea cuvantului este garantata de constitutie .

Eu o sa votez cu Traian Basescu , cu toate ca in primul tur am votat cu Crin Antonescu ,crezand ca are sanse sa ajunga in al doilea tur de scrutin , si implicit presedintele Romaniei .
Interventie moderator

@MIHAI GRIGORE

Se pare ca, desi sunteti moderator, ati uitat ca trebuie sa respectati pct. 2.1 din Regulamentul de postare iar mesajul scris utilizatorului miluc este un atac la persoana. Sa va reamintesc pct. 2.1 din Regulament:

2.1. Nu jigni ceilalti participanti la discutie si utilizatorii forumului in general. Faptul ca esti nervos, chiar daca ai dreptate, nu iti scuza comportamentul. Nu ne plac utilizatorii cei care aduc jigniri sau injurii altor utilizatori sau unor institutii. Pe forumul Avocatnet discutam ideea, nu persoana. Si aplicam regulile inclusiv moderatorilor si adminilor.


Gabriela Pintea

PS
Intrebare retorica: ce voi face cu urmatoarele mesaje care incalca Regulamentul de postare?

Later Edit
Am raportat mesajul pe care l-ati scris pentru ca mi se pare firesc ca decizia sa o ia un administrator.
Sper ca nu dvs. ati hotarat ca "mesajul nu este un abuz".
Ultima modificare: Duminică, 6 Decembrie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic
MIHAI GRIGORE a scris:

@AnaMaria- cum adica mergi la vot ca sa "mai recuperam din diferenta"?
Detii niste sondaje si nu vrei sa ni le aduci si noua , novicilor , la cunostiinta?:D


Ce stii si tu: dupa confruntare CURS si INSOMAR, 53MG -47TB, dar inainte de confruntare INSOMAR 54MG - 46TB( 28-29 nov.).
Daca 1 om s-a razgandit ( chiar daca e la misto minus 1%) m-am razgandit si eu. Ma duc la vot. Va fi 53%+votul meu pt Geoana.
Din ce stiu eu , sondajele de opinie reflecta rezultatul de la acel moment , dar important este trendul si mobilizarea la vot .
Electoratul liberal sau nu se prezinta la vot , sau voteaza in marea majoritate cu Traian Basescu !
Am urmarit confruntarea de joi si am vazut-o integral si in reluare.
Prima oara, sigur, implicarea emotionala m-a facut sa pierd din vedere anumite lucruri, mai mult sau mai putin importante. A doua oara am judecat la rece si am vazut mai mult si mai detasat.
Nu vreau sa fac aici marturisiri ce tin de viata privata, dar eu ca femeie nu mi-as pune soarta in mana lui Mircea Geoana.
Un om care nu stie sa-si aleaga un staff si, mai mult decat atat, nu si-l controleaza, e un om slab.
Un om care crede ca o "directa" este suficienta pentru castigarea unui meci si lasa garda jos, fiind apoi surprins de un crocheu care-l trimite-n corzile ringului e un om slab (pregatit).
Un om care pune pret pe aparente mai degraba decat pe o pregatire intima si bine structurata, bazata pe sentimente si trairi adevarate si generoase este un om slab.
Un om timid, usor de prins pe picior gresit si care nu e in stare sa-si faca din asta un avantaj, asumandu-si slabiciunile omenesti proprii fiecaruia dintre noi, ba dimpotriva, pareaza cu jumatati de propozitii care se doreau atacuri si al caror inteles il lasa in suspensie este un om slab.
Un om care se arunca-n lupta competitionala la pachet cu o iluzie, "premierul desemnat ad-hoc si intempestiv" este un om slab.
Un om care se incurca in prietenii, aliante si minciuni venite de-a valma peste capul sau, fara sa le verifice in timp si riguros, pe care nu si le poate organiza astfel incat sa nu-si puna sustinatorii in dificultate este un om slab.
Etc.

Nu am fost simpatizant Mircea Geoana, structural nu as fi putut fi.
Confruntarea de joi, revazuta a doua zi, m-a facut totusi sa am pentru acest om un sentiment foarte ciudat de mila amestecata cu revolta. Mila pentru natura umana care nu a reusit sa se autodepaseasca din suficienta obisnuita si revolta ca sunt partide in stare sa ne propuna pe post de presedinte un om slab.
Mi-e frica ca se va alege! Mi-e frica daca se va alege!
Nu mai sunt in stare nici macar sa sper ceva!

PS1. Copilul meu a fost un fan infocat Crin Antonescu. Am vrut sa-l fac sa avem o discutie cat de cat inteligenta, nici nu voia s-auda. Mi-am educat copilul sa fie in stare sa-si argumenteze alegerile, indiferent ce fel de alegeri. De aceasta data nu a vrut s-o faca, lucru care m-a pus pe ganduri asupra temeiniciei alegerii lui.
Aseara am avut confirmarea temerilor mele.

PS2. Am o imagine deformata asupra persoanei care ar trebui sa ne fie presedinte pentru ca stiu cum nu vreau sa fie mai degraba decat cum vreau sa fie. Noi nu am avut presedinti alesi pe vot pozitiv. Intotdeauna din '89 incoace am ales in functie de cum am vrut sa nu fie un presedinte. Foarte trist!

Partea din evenimentele lui Decembrie '89 care au insemnat Revolutia ar fi trebuit sa transeze aceasta mentalitate. Stam atarnati de ea si acum. Stafia comunismului ne bantuie. Nu putem progresa in mentalitate daca ne bazam pe NU.



@Gabriela Pintea - Imi pare rau dar va anunt ca eu nu am jignit pe nimeni! Miluc vorbea in numele unei comunitati si nu are acest drept decat daca nu cumva este seful unui partid politic si vorbeste in numele membrilor partidului sau! Si nici atunci nu ar fi avut dreptul sa spuna ca o comunitate X il sustine pe un candidat Y. Aici ne exprimam opiniile personale , nu suntem formatori de opinie pentru grupuri !
Nu intru in detalii! Aratati-mi jignirea si imi cer scuze public! Daca nu , o sa inteleg ca sunteti de acord cu sustinerea acelui candidat motivand ca reprezentati comunitatea din care faceti parte!B-) Sa fim seriosi!

@Elga50- Faptul ca cineva nu doreste sa lupte la baioneta fiind in noroi pana la genunchi nu l-as cataloga imediat drept prostie sau slabiciune. Slab? Slabiciune? Cu totii suntem slabi daca permitem astfel de atacuri securisto-comuniste! Eu nu vreau sa permit sa fiu urmarit ca cetatean al acestei tari si sa mi se arunce in fata ca m-am intalnit cu un prieten! Cata vreme acel prieten nu este urmarit de Interpol sau nu este vreun condamnat sau urmarit general am tot dreptul din lume sa ma intalnesc cand , unde si cum vreau!

@Adutescu- 1% nu inseamna un singur vot!:D

@Romania_Inedit- iti inteleg agitatia , iti spun cu sinceritate! Sa stii ca fiintele hipersensibile simt dinainte cutremurul! Iar tu esti un tip hipersensibil!:D
Si tu , ca si multi altii , va erijati in purtatori de cuvant ai poporului sau ai unor oameni pe care nici macar nu ii cunoasteti! Sa lasam oamenii sa-si exprime optiunile fara sa ne dam noi cu parerea ca stim cu cine vor vota! Va spun eu: habar nu avem noi cu cine vor vota oamenii! Am auzit de multi oameni de la PDL care au votat cu Crin Antonescu razand de colegii lor de la partid si fiind suparati ca nu au fost si ei promovati in functie! Bineinteles, in fata tuturor se jura ca au votat cu cel mai bun presedinte din istoria neamului romanesc! B-)

Alte discuții în legătură

Cu cine ati votat? lilicrin lilicrin Stiu ca votul este secret, dar haideti sa facem un mic sondaj si o adunare sa vedem, dupa parerea forumului AvocatNet, cine ne va fi presedinte in urmatorii 5 ... (vezi toată discuția)
Unde fugim de alegerile astea? Ana-Maria  Dutescu Ana-Maria Dutescu Doamne, de ce m-ai pedepsit sa ma nasc in Romania? La 20 de ani de la caderea ceausismului astept cu interes caderea basescismului, am ajuns sa-l vad pe ... (vezi toată discuția)
Votul, intre utopia doctrinara si interesul real al votantului elga50 elga50 Ce luam in considerare cand votam, daca votam? Doctrina utopica, imaginea liderilor de partid, interesul nostru individual sau ce altceva? (vezi toată discuția)