avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Legat de indemnizatie crestere copil. Legea prevede ca trebuie sa am 12 luni consecutive “lucrate" in ultimii doi ani. Eu am 11 luni consecutive iar in a 12 luna am fost platita pentru zilele de concediu ramase. Deci este un venit impozitat de stat. De la directia de servicii sociale mi-au spus ca este posibil sa-mi fie respins dosarul. Care este parerea dumneavoastra in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:23, 28 Noiembrie 2019
Da, multumesc de ajutor. Eu depun dosarul dar ca sa pot contesta voiam s astiu daca trebuie neaparat sa apara zile lucrate pe iulie 2018 (ultima luna necesara in calcul) sau este suficient venitul alocat. Mentionez din nou ca acel venit era pentru zilele de concediu ramase.
Va mai intreb odata
Care este data incetarii acelui contract de munca?
Este o zi din Iunie sau o zi din Iulie?
Acea adeverinta o depuneti la dosarul pentru a beneficia de aceasta indemnizatie, nu altceva.
o zi din iulie. 2 iulie
Art. 4, OUG 111/2010
(1) În calculul celor 12 luni prevăzute la art. 2 alin. (1) se includ și fracțiunile de lună în care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum și cele în care solicitanții s-au aflat în situațiile prevăzute la art. 2 alin. (5) și (6), considerate lună întreagă.
(2) Prin fracțiune de lună se înțelege efectuarea a cel puțin jumătate din zilele lucrătoare din acea lună în care persoana îndreptățită a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat în una sau mai multe dintre situațiile prevăzute la art. 2 alin. (5) și (6).
(3) Prin excepție, se acceptă ca de cel mult 3 ori fracțiunea de lună să fie constituită dintr-un număr mai mic de zile lucrătoare decât cel prevăzut la alin. (2).

(4) În situația în care nașterea copilului se produce înainte de termen, perioada prevăzută la art. 2 alin. (1) se diminuează cu perioada cuprinsă între data nașterii copilului și data prezumată a nașterii, certificată de medicul de specialitate.

Discutati cu cei de acolo daca nu acceptati sau nu credeti ce am spus mai sus, poate va lamuresc dumnealor daca noi nu reusim.
Oricum, dumnealor va avizeaza sau nu dosarul
Ok multumesc mult. Ajuta si ultimul raspuns. Ce spune art 2 (5) si (6)?
Ultima modificare: Joi, 28 Noiembrie 2019
Endra, utilizator

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Costin06 Costin06 Buna ziua, Sotia a nascut pe 24.08.2018 , a lucrat din martie 2017 pana in septembrie 2017(inclusiv) la o alta firma iar de la 2 dec. 2017 este angajata la ... (vezi toată discuția)
Voi mai beneficia de indemnizatie? Marisssa Marisssa Buna ziua! Am lucrat 5 ani intr-o companie pana la data de 14 aprilie 2017.Apoi mi-am dat demisia si am plecat din tara.M-am reintors in tara si am ramas ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil liviubarbu liviubarbu Buna seara Va rog, daca se poate, un pic de ajutor: Sotia este insarcinata si urmeaza sa nasca in februarie 2018. Urmeaza sa intru eu in concediu crestere ... (vezi toată discuția)