avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare contract
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare contract

Buna ziua!
Din anul 2013 lucrez la o firma privata.
In toti acesti ani, contractul individual de munca a fost reinnoit fara stirea mea si fara a semna ceva anume.
Pana acum, daca nu ma insel am avut 3 contracte.
Pe data de 24 decembrie am fost anuntata ca de la 1ianuarie se va inceta activitatea pe magazin, motivul fiind "nu sunt bani suficienti si considera ca acel magazin nu se incadreaza in vanzarile pe care ei isi doresc sa le aiba, asa ca aleg sa renunte la vanzatoare".
Ce este de facut?
Ce drepturi si obligatii are in aceste conditii angajatorul si angajatul?
Se aplica regula conform careia angajatorul trebuie sa imi ofere compensatii financiare? (3salarii).
Mentionez faptul ca pe data de 24 decembrie eram la munca,urmau 3 zile libere,apoi inca 4 zile lucratoare,urmand ca mai apoi sa am liber pana in data de 8ianuarie.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:49, 10 Ianuarie 2020
Era vorba despre obligatie ... mai recititi art.86 C.mun.
Primul contract a fost facut pe perioada determinata de 3luni.
Apoi s-a modificat in perioada nederterminata.
Ultima modificare: Joi, 9 Ianuarie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Este o neconcordanta , citez :

Buna ziua!
Din anul 2013 lucrez la o firma privata.
In toti acesti ani, contractul individual de munca a fost reinnoit fara stirea mea si fara a semna ceva anume.
Pana acum, daca nu ma insel am avut 3 contracte.
Va hotărâți cum este corect sau pierdem timpul răspunzând la întrebări si informatii gresite?
Daca este vb.de un contract pe perioada nedeterminata atunci nu are cum sa expire la 1 Ianuarie.
Contractul inceteaza fie cand va dati demisia, fie cand sunteti concediata ( sau se inchide firma, iesiti la pensie...).
Deci...cum este corect, este Contract pe perioada nedeterminata sau determinata?
Nu cred ca ne intelegem...
Contractul era pe perioada nedeterminata!
NEDETERMINATA.
M-au sunat si mi-au spus ca nu mai au buget colaboratorii (angajata la o firma privata de recrutari care colaboreaza cu un brand cunoscut)
Iar acel brand, nu mai are buget pt a tine om acea locatie si se va inchide contractul incepand cu data de 1ianuarie.
Asta este tot.
Nu a expirat nimic.
Tocmai din cauza in care eu aveam contractul pe perioada nederminata.
Voiam sa stiu cum se procedeaza in aceste conditii, daca ei m-au anuntat din scurt ca in cateva zile nu mai lucrez.
Se inchide contractul.
Fara a se oferi preaviz.
Sau fara a fi anuntata cu 20 de zile lucratoare inainte, conform contractului

Ionut.ion a scris:

Va hotărâți cum este corect sau pierdem timpul răspunzând la întrebări si informatii gresite?
Daca este vb.de un contract pe perioada nedeterminata atunci nu are cum sa expire la 1 Ianuarie.
Contractul inceteaza fie cand va dati demisia, fie cand sunteti concediata ( sau se inchide firma, iesiti la pensie...).
Deci...cum este corect, este Contract pe perioada nedeterminata sau determinata?

Ultima modificare: Vineri, 10 Ianuarie 2020
AndreeaNec, utilizator

Alte discuții în legătură

Contract pe perioada determinata + alt contract pe perioada determinata... vidry vidry Salut!!! In data de 19.03.2008 m-am angajat la o firma cu un contract pe o perioada de 3 luni de zile.Dupa cele 3 luni de zile urma sa inchei un contract pe ... (vezi toată discuția)
Intrebare demisie DrThrax2010 DrThrax2010 daca eu am semnat un act aditional de prelungire de 3 luni .. si nu am nici un act la mine .. pot sa plec fara preaviz ?? (vezi toată discuția)
Preaviz in cazul contractului de munca pe durata determinata cld cld Buna, In cazul in care contractul meu de munca este unul pe durata determinata mai trebuie sa respect termenul de preaviz? Motivul pentru care intreb ... (vezi toată discuția)