Cornel Vasile a scris:
Este o neconcordanta , citez :
Buna ziua!
Din anul 2013 lucrez la o firma privata.
In toti acesti ani, contractul individual de munca a fost reinnoit fara stirea mea si fara a semna ceva anume.
Pana acum, daca nu ma insel am avut 3 contracte.
Revin, cum a scris si domnul consilier jur., DVS. ati transmis informatii eronate de la inceput
Codul muncii spune
Articolul 65
(1) Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului individual de muncă, determinata de desfiinţarea locului de muncă ocupat de salariat ca urmare a dificultăţilor economice, a transformărilor tehnologice sau a reorganizării activităţii.
(2) Desfiinţarea locului de muncă trebuie să fie efectivă şi să aibă o cauza reală şi serioasă, dintre cele prevăzute la alin. (1).
Articolul 66
Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului poate fi individuală sau colectivă.
Articolul 67
Salariaţii concediati pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a somajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.
Articolul 73
(1) Persoanele concediate în temeiul art. 61 lit. c) şi d), al art. 65 şi 66 beneficiază de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 15 zile lucrătoare.
(2) Fac excepţie de la prevederile alin. (1) persoanele concediate în temeiul art. 61 lit. d), care se afla în perioada de proba.
Articolul 74
(1) Decizia de concediere se comunică salariatului în scris şi trebuie să conţină în mod obligatoriu:
a) motivele care determina concedierea;
b) durata preavizului;
c) criteriile de stabilire a ordinii de prioritate, conform art. 70 alin (2) lit. d);
d) lista tuturor locurilor de muncă disponibile în unitate şi termenul în care salariaţii urmează sa opteze pentru a ocupa un loc de muncă vacant, în condiţiile art. 64.
(2) În situaţia în care în perioada de preaviz contractul individual de muncă este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzător.
Articolul 75
Decizia de concediere produce efecte de la data comunicării ei salariatului.
Deci...daca va dati demisia nu o sa mai aveti dreptul de a primi somaj.
Asa ca... dvs. va prezentati la munca la angajatorul cu care ati semnat contractul si daca acesta nu mai are nevoie de dvs. ( clientrul lui nu mai are nevoie de serviciile prestate de firma la care lucrati si angajatorul dvs. pierde aceasta sursa de venit din care asigura salariile dvs. si nu gaseste o alta-un alt client...- sursa de venit) adica isi restrange activitate pana gaseste noi clientii, va poate concedia, cu respectarea prevederilor de mai sus.