avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA IBAN trezorerie
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

IBAN trezorerie

Buna ziua,
Ma puteti ajuta cu IBAN-ul contului în care se plateste TVA-ul declarat in formularul 301? Este vorba despre achizitionarea unui abonament pe un site american (sistemul M1SS, compania are numar de TVA care incepe cu EU). Si inca o intrebare: aparent, anul trecut am platit TVA-ul pentru aceeasi operatiune intr-un cont gresit. Nu am primit nicio notificare de la ANAF. Ar trebui sa intreprind ceva pentru corectarea erorii?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ccristy , utilizator 07:20, 26 Martie 2020
Ma abtin deocamdata. Sunt foarte ocupat in aceasta perioada. Voi analiza ce ati scris mai sus peste cateva zile. Poate reusiti sa-mi trimiti pe email o copie de pe raspunsul Finantelor. Stergeti de pe raspunsul lor datele firmei dvs.
Il aveti aici:

[ link extern ]
OK.Mersi .L-am listat. Voi citi cu atentie peste cateva zile. Acum , de exemplu, chiar muncesc desi e duminica.
Ultima modificare: Duminică, 26 Ianuarie 2020
Radu Varciu, Consultant fiscal
Buna ziua,
Am citit raspunsul pe care vi l-au dat Finantele. Am mai studiat Codul Fiscal, plus alte materiale.
1.Firma americana NU este stabilita in U.E.
2. Firma americana este doar inregistrata intr-un stat membru.
Nefiind stabilita intr-un stat membru ci doar inregistrata in UE nu are loc nicio achizitie intracomunitara de servicii.
Eu zic ca raspunsul primit de dvs de la Finante imi da dreptate, se aplica art. 314.
Totusi, revin si va dau dreptate si dvs. Consider ca totusi aveti dreptate, in sensul ca TVA-ul trebuie sa ajunga la bugetul statului in Romania, fie achitat de firma americana, fie achitat de dvs.
Astfel, daca as fi in locul dvs eu as proceda in felul urmator: iau legatura cu firma americana, ma documentez, vad daca au mi-au facturat cu TVA romanesc, asa cum era normal sa fie. Eu zic ca au facturat cu tva romanesc. In acest caz ma culc linistit. Daca nu mi-au facturat cu tva romanesc, calculez eu tva-ul, il platesc bugetului de stat, dar nu depun declaratia 390, pentru ca nu am achizitionat nimic din UE. ( Despre declaratia 301 ma abtin in acest moment Presupun ca trebuie depusa. E un amanunt care conteaza cel mai putin in acest moment. La o adica , daca e cazul, studiez problema, imi ia cateva minute).
Am uitat sa adaug: firmei americane ii dati CIF-ul ala normal, de neplatitor de TVA.
Ultima modificare: Marți, 28 Ianuarie 2020
Radu Varciu, Consultant fiscal
In raspunsul primit de la ANAF scrie ca trebuie sa comunic codul de TVA prestatorilor non-UE care sunt inregistrati pentru servicii electronice. Or acest cod apare in VIES, caz in care prestatorii non-UE emit factura fara TVA. Prestatorii non-UE aplica regimul special doar daca nu li se furnizeaza un cod de TVA valid.
Refuz sa-mi mai bat capul cu aceasta problema, oricum nu o sa-i dau de capat.
In fisa de platitor totul este in regula. TVA-ul platit in contul gresit a fost redirectionat.
Va multumesc si spor in toate!

Alte discuții în legătură

Inscriere in registrul operatorilor intracomunitari roxana_c_09 roxana_c_09 Buna ziua, Sunt traducator PFA neplatitor de TVA si pentru a colabora cu diverse birouri din UE mi s-a cerut un nr de TVA. Din cate am inteles, pentru a ... (vezi toată discuția)
Lnscriere roi Ramona_Dussart Ramona_Dussart Buna ziua, am un SRL neplatitor de TVA si lucrez în proiectare pentru firme din Franta. Acestea pot sa foloseasca TVA intracomunitara pentru ca eu nu ... (vezi toată discuția)
Tva pe factura pentru clienti din ue traian_an traian_an Un SRL neplatitor de TVA in Romania, presteaza servicii in tarile UE. SRL-ul a obtinut cod special de TVA (declaratia 91) si s-a inscris in ROI (decl. ... (vezi toată discuția)