avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata comision bancar intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata comision bancar intretinere

Daca eu,platitor al intretinerii locuintei in cont bancar,plates comision de depunere,de ce asociatia imi mai percepe 5 lei pt.acelasi lucru. Banca este CEC.
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 02:05, 19 Februarie 2020
Pai aici gresiti, serviciul respectiv este disponibil pentru toata lumea, nu vi se interzice ca si dvs. sa platiti intretinerea in acel cont bancar. Nu e vorba de comoditate aici, ci de modernitate. Folositi telefon mobil, PC-ul, eventual laptop, vad ca stiti sa postati pe internet. De ce nu scrieti mesaje si le trimiteti prin posta clasica, catre avocatnet.ro ?!

Daca vi s-ar fi interzis , era alta treaba, este un serviciu disponibil 24 ore din 24. E ca si cum ati spune ca nu vreti sa platiti reparatiile liftului, pentru ca dvs. mergeti numai pe scari.

Contul bancar unic este proprietate comuna, iar legea zice asa:
Art.75
(4)Niciun proprietar din condominiu nu este exceptat de la obligatia de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renuntarii la folosirea unei parti din proprietatea comuna.

georgeiuly a scris:

Este corect sa plateasca cei 5 lei (adevarat nu este legal- cum s-a aratat mai sus ) pentru ca este comod sau nu ate timp sa mearga la casierie, dar cu ce sunt eu vinovat , locatar care am angajat si platesc un casier sa platesc si un serviciu care eu nu beneficiez, beneficiaza numai cel care plateste prin cont.


Corect ar fi sa se renunte la casier(de ce sa-l mai platesc ) si sa fie obligatorie prin cont. Inca o dat de ce sa platesc un serviciu daca nu beneficiez eu de el ptr el este o comoditate .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Platiti (se imparte la toata lumea), pentru ca asa scrie la articolul 75 aliniatul 4 din legea 196/2018. Nici un proprietar nu poate fi scutit de plata cheltuielilor legate de proprietatea comuna, chiar daca el nu vrea sa foloseasca acea parte. Exemplul clasic e liftul, , insa aici s-a mai discutat si despre centrala termica a blocului si despre faptul ca cei care si-au montat centrala individuala platesc in continuare cheltuieli legate de intretinerea sistemului centralizat de incalzire samd.

Din moment ce legea asa spune, asa trebuie sa se faca. Nu poate sa va placa legea doar in anumite privinte.
Ultima modificare: Vineri, 31 Ianuarie 2020
latka, moderator
Incepand cu aceasta luna o sa platesc si eu prin cardul CARD....... din fotoliu cu toate ca eu locuiesc la et.10 iar casieria este la 11.
Trebuie sa clarificati la banca. Sunt banci care taxeaza si depunatorul si beneficiarul contului, sau poate ca e comision interbancar (asociatia are cont la o alta banca decat CEC unde platiti dvs), sau poate ca e comisionul de administrare al contului asociatiei de proprietari.

Alte discuții în legătură

Chetuieli Întreținere asociație proprietari a_silvian a_silvian Buna ziua, De curând, la o asociație de proprietari administratorul a afișat un cont bancar unde se pot depinde cheltuielile de întreținere lunare, ... (vezi toată discuția)
Sunt dator la asociație cu comisioane lunare pentru că plătesc întreținerea prin mobile banking. este legal ce mi se pretinde? codrutz2007 codrutz2007 Buna seara ,ma poate ajuta cineva ,platesc utilitatile ,nu la administrator ,ci prin Mobile Banking ,si aflu azi de la administrator ca sunt dator, am comision ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! vreau sa stiu daca e normal ca presedinta si administratora ... gabriela1978 gabriela1978 Buna ziua! Vreau sa stiu daca e normal ca presedinta si administratora sa modifice programul de inacasare a banilor pt intretinere,fara acordul ... (vezi toată discuția)