avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata comision bancar intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata comision bancar intretinere

Daca eu,platitor al intretinerii locuintei in cont bancar,plates comision de depunere,de ce asociatia imi mai percepe 5 lei pt.acelasi lucru. Banca este CEC.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 02:05, 19 Februarie 2020
Dupa cum stiti asociatia este formata din proprietari sau locatari dupa forma de organizare.
Sa zicem ca sunt minim 3.
Locatarul A B si C.
Daca asociatia are un cont la o banca pot fi comisioane de incasare.la transfer bancar si ateodata si la depunere la ghiseu.
Cazul 1
Adica loacarul A transfera o suma si este comision 5 lei de incasare.
Locatarul B si C merg la ghiseul bancii si depun o suma de bani si nu au comision.
Adica A va avea in plus legal 5lei pe lista de plata.
De ce s-ar imparti cei 5 lei comision de incarare ca urmare a unui transfer bancar a lui A la B si C care au depus la caseria bancii?
Cazul 2
Toti locatarii (A B C) platesc prin transfer bancar.
Prin urmare asociatia are comision de 15 lei ( 3 transferuri x 5lei). Ii iimparte fiecarei persoane comisionul si fiecare isi plateste cei 5 lei.
Cazul 3
Locatarii A B C platesc toti prin transfer bancar dar A plateste intretinerea proprie dupa posibilitati in 2 rate( 2 transferuri)
Adica locatarul A genereaza 2 costuri (2x5lei).

TOT nu vise pare normal sa isi platesca fiecare transferul.
Asociatia nu e vreo firma a cuiva. E a voastra adica tot voi trenuie sa platiti.

Daca aveti gandirea romnului ca sa moara si capra vecinului adica sa platesca si vecinii pentru mine......
LATKA care nu a adus un argument legal o tine pe a lui si influenteaza airea oamenii.
I-a raspuns si OPC -ul unui locatar si tot nu e convins,
Deja omenii cu experienta evita subiectul asta ca e unul LATKA care o tine pe a lui.

Asa cand vorbesti teorie si citezi legi aiurea.
Sa vezi cum e cand o persoana face 5 transferuri lunare.( si nu cu rea intentie).
Ultima modificare: Marți, 18 Februarie 2020
w_v_w_v, utilizator
Nu mai vorbiti prostii si cititi tot topicul, ca sa descoperiti toate argumentele legale pe care le-am prezentat ( legea 196/2018 art.75 , codul civil art. 1350 si legea 215/2019 articolele 142 si 144).
OPC mi-a raspuns, am precizat asta pe alt topic si mi-a dat dreptate (in conformitate cu OUG113/2009).

Daca tot ati intrat pe topicul asta numai ca sa jigniti, care e argumentul legal pe care il sustineti ? Nici unul, dupa cum vad. Citati dvs. legea aia care va da dreptate si eu ma retrag din orice discutie de acest gen.
Comisionele de incasare sau de depunere.sunt cheltuieli pe beneficiari, aferente serviciilor individuale ale proprietarilor, dar gestionate financiar prin intermediul asociaţiei de proprietari;

ART. 87
(1) Cheltuielile pe beneficiari reprezintă cheltuielile aferente serviciilor de care beneficiază în mod individual proprietarii, toți sau în parte, gestionate financiar prin intermediul asociației de proprietari.
(2) Cheltuielile pe beneficiari se repartizează conform valorii care revine fiecărui beneficiar în cauză, pe baza facturilor/documentelor justificative.
ART. 89
Pentru proprietarii care beneficiază de anumite servicii de utilități și determină consumuri suplimentare în condițiile în care nu există nicio interdicție legală în acest sens, calculul cotei de contribuție aferente cheltuielilor pe beneficiari se face conform baremelor stabilite prin normativele tehnice în vigoare.

asa cand nu esti presedinte administrator sau cenzor si vorbesti de pe margine.
Daca eu va transfer 0.1 bani in cont de 10 de ori ca locatar asa ca vreau tot vi se pare normal sa platiti 5 lei x 10 tranferuri?
w_v_w_v, utilizator
Nu este nici un serviciu pentru anumiți beneficiari, contul unic al asociației este unic și poate fi folosit de oricine vrea sa transfere bani în el, inclusiv de statul român. Nu se aplică sub nici o forma articolul citat de dvs. ce se refera la cu totul altceva.
latka, utilizator
@latka
Am si eu o curiozitate. Ce treaba are OPC cu asociatiile de proprietari?

Alte discuții în legătură

Chetuieli Întreținere asociație proprietari a_silvian a_silvian Buna ziua, De curând, la o asociație de proprietari administratorul a afișat un cont bancar unde se pot depinde cheltuielile de întreținere lunare, ... (vezi toată discuția)
Sunt dator la asociație cu comisioane lunare pentru că plătesc întreținerea prin mobile banking. este legal ce mi se pretinde? codrutz2007 codrutz2007 Buna seara ,ma poate ajuta cineva ,platesc utilitatile ,nu la administrator ,ci prin Mobile Banking ,si aflu azi de la administrator ca sunt dator, am comision ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! vreau sa stiu daca e normal ca presedinta si administratora ... gabriela1978 gabriela1978 Buna ziua! Vreau sa stiu daca e normal ca presedinta si administratora sa modifice programul de inacasare a banilor pt intretinere,fara acordul ... (vezi toată discuția)