avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata comision bancar intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata comision bancar intretinere

Daca eu,platitor al intretinerii locuintei in cont bancar,plates comision de depunere,de ce asociatia imi mai percepe 5 lei pt.acelasi lucru. Banca este CEC.
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 02:05, 19 Februarie 2020
Daca nu e un serviciu ce e?

Ziceti-ii dv altfel!

Bloc Expert!
Dupa ce domnul Latka a pus utilizatorii (locatari care se plangeau de asociatie si comision) sa scrie de comisionla ANPC si acestia au raspuns dar nu i-a convenit si l-a interpretat
Vedeti pagina 21

www.avocatnet.ro/forum/discu...


si raspunsul ANPC referitor la comision si faptul ca legile si srticolele sugerate de dmnul Latka nu au legatura le gasiti aici

[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 18 Februarie 2020
w_v_w_v, utilizator
E vorba de ANPC, OPC a spus wwww, și i-am păstrat denumirea" și este menționată în OUG 113 /2009 drept organismul căreia i te adresezi pentru reclamație legata de încălcarea reglementarilor privind separarea cheltuielilor la transferul bancar. Ordonanța preciza ca fiecare își suporta costurile propriului contract, plătitorul persoana fizica la banca sa, asociația - persoana juridica și beneficiar la banca sa.


w_v_w_v a scris:

Daca nu e un serviciu ce e?


Nu e un serviciu pentru beneficiari, din urmatoarele motive:
1. Nu a cerut vreun membru din asociatie sa se intermedieze asa ceva, ci legea impune asociatiei in mod obligatoriu sa aiba cont bancar si sa-l comunice tuturor membrilor, nu doar unora. Oricine are acces la el. Nu exista nici un beneficiu.
2. Ati uitat sa citati art. 88 ce da exemple de servicii cerute de beneficiari, membri ai asociatiei. Atunci cind gestionarea financiara a acestor contracte de catre asociatie aduce un beneficiu este evident ca se se cheama serviciu pentru beneficiari.

Art.88 din legea 196/2018

Cheltuielile pe beneficiari sunt cheltuielile cu privire la: citirea, calculul si gestiunea consumurilor individuale de apa rece, apa calda, caldura, gaze, energie electrica, deseuri municipale; servicii cu privire la repartitoarele de costuri; chiriile spatiilor comune - boxe, casa scarii, holuri, spatiu ghena, terasa etc.; gestiunea financiara; gestiunea contractelor cu caracter individual; intretinerea interfonului si a partii de instalatie din interiorul proprietatii individuale; verificarea metrologica a contoarelor individuale de energie termica, in cazul distributiei orizontale; reviziile instalatilor interioare de gaze, apa si incalzire; alte servicii individuale catre proprietari

Una e sa intretin eu, individual interfonul si alta e sa gestioneze financiar asociatia un contract pentru mai multi beneficiari, adica cei care au instalat interfon.

Uitati raspunsul ANPC la reclamatia pe care am facut-o:

"Referitor la reclamatia dvs. , inregistrata la CJPC…..cu nr….din 04.09.2019, prin care reclamati comisionul bancar perceput de catre Asociatia de Proprietari …, in conformitate cu art. 8 alin (1) din Ordonanta Guvernului nr 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor, va comunicam ca petitia a fost concluzionata intemeiata.

In urma cercetarii aspectelor reclamate s-au constatat urmatoarele:

Retinem aspectul incorect al Asociatiei de Proprietari fata de dvs., cu incalcarea articolului 7 lit. c) din OG21/1992 (R2), modificata, prin identificarea unei neconcordante intre suma achitata pentru plata intretinere luna iulie, prin virament bancar la data…, in suma de… (conform extras cont Asociatie) si suma inscrisa in Situatia debitului privind cheltuielile de intretinere, fiind mentionata incorect suma de…., cu titlu de incasare in luna august. La data platii, banca a perceput pentru tranzactia efectuata comisionul in suma de 5 RON titularului de cont, respectiv Asociatiei."
w_v_w_v a scris:



Bloc Expert!
Dupa ce domnul Latka a pus utilizatorii (locatari care se plangeau de asociatie si comision) sa scrie de comisionla ANPC si acestia au raspuns dar nu i-a convenit si l-a interpretat
Vedeti pagina 21

www.avocatnet.ro/forum/discu...

Culmea ironiei este faptul ca nici nu ati citit raspunsul dat de ANPC acelui utilizator. In esenta domnii respectivi se spala pe maini si considera ca nu pot rezolva un astfel de caz pentru ca asociatia nu presteaza servicii (ANPC mie mi-a raspuns exact invers ca o asociatie poate fi considerata un prestator de servicii). Practic domnii aia care au dat raspunsul aiurea , ignora legea 196/2018 art. 87 si 88. Mie mi-au raspuns niste oameni cu cap, ce mai si citesc legile.

Deci dvs. spuneti ca asociatia presteaza anumite servicii catre beneficiari si laudati ANPC ca a dat-o de gard raspunzind reclamatiei unui membru al asociatiei ca asociatia nu presteaza nici un fel de serviciu
Ha ha. !!!!

Ultima modificare: Miercuri, 19 Februarie 2020
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chetuieli Întreținere asociație proprietari a_silvian a_silvian Buna ziua, De curând, la o asociație de proprietari administratorul a afișat un cont bancar unde se pot depinde cheltuielile de întreținere lunare, ... (vezi toată discuția)
Sunt dator la asociație cu comisioane lunare pentru că plătesc întreținerea prin mobile banking. este legal ce mi se pretinde? codrutz2007 codrutz2007 Buna seara ,ma poate ajuta cineva ,platesc utilitatile ,nu la administrator ,ci prin Mobile Banking ,si aflu azi de la administrator ca sunt dator, am comision ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! vreau sa stiu daca e normal ca presedinta si administratora ... gabriela1978 gabriela1978 Buna ziua! Vreau sa stiu daca e normal ca presedinta si administratora sa modifice programul de inacasare a banilor pt intretinere,fara acordul ... (vezi toată discuția)