avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare RCA

Buna ziua,
Daca sora mea are Bonus B2 la RCA, acesta cat timp rămâne așa, se schimba in timp?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:17, 14 Februarie 2020
Bonusul se aplica dupa urmatoarea regula: un sofer avanseaza cate o clasa la fiecare an in care este asigurat. Daca sora dv acum are clasa B2 si incheie asigurarea RCA pe 12 luni, v-a trece la clasa B3.
Clasele de bonus-malus sunt stabilite printr-un sistem informatizat.si nu sunt influentate de asiguratorul la care intelegeti sa incheiati polita.
Diferente de cost polita sunt cele care tin de tarife, deoarece pretul politei RCA variaza de la o companie de asigurari la alta.
Conteaza si istoricul la volan.
Daca soferul reuseste sa se deplaseze pe drumul public si sa evite sa fie implicat in evenimente rutiere /accidente, beneficiaza de bonus si implicit de un pret mai mic data viitoare cand incheie polita RCA

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare auto in functie de varsta daedalus daedalus ati putea va rog sa-mi spuneti in baza carei legi se platesc asigurarile auto in functie de varsta? si la fel exista o lege care stabileste cuantumul ... (vezi toată discuția)
Cui se aplica bonus-malus: masinii sau soferului?? tibi12 tibi12 Cui se aplica sistemul bonus-malus? Daca masina e implicata intr-un accident ii scade clasa din sistemul bonus-malus, plateste mai mult, sau daca soferul ... (vezi toată discuția)
art.66 din norma asf nr.23/2014 Laurentiu_29 Laurentiu_29 Buna ziua, Pana anul trecut am fost posesorul unui autoturism care l-am folosit din 2005 pana in octombrie 2015, pentru care am platit polita RCA constant si ... (vezi toată discuția)