avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Responsabil tablou electric - scara blocului
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Responsabil tablou electric - scara blocului

Buna dimineata,
Va rog sa ma ajutati sa lamuresc urmatorul aspect:
Tabloul electric de pe scara blocului este neasigurat si oricine poate umpla la sigurante.
Cine are voie dpdv legal, sa umble la sigurante?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:04, 9 Decembrie 2020
Voiam sa intreb doar daca reprezentantii Electrica au dreptul sa sigileze tabloul cu sigurantele generale ale apartamentului. Am un scurt in tabloul din apartament si nu pot inchide lumina in apartamentul meu pentru a face reparatia. Am facut sesizare acum 2 ore si mi-au zis ca vor ajunge. Mie mi se pare ca sigilarea tabloului cu siguranta generala este un abuz care pune in pericol viata mea si a celorlalti locatari din bloc. Exista cadru legal pentru aplicarea acelui sigiliu?Mentionez ca contuarele sunt in alta cutie sigilate la randul lor. Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 8 Decembrie 2020
Andreea Cristina B, utilizator
Tablourile de sigurante de pe etaje sunt in gestiunea firmei de distributie curent electric, acolo fiind montate si contoarele de curent. Le inchid/ sigileaza preventiv, altfel orice navenit poate pune mana in tabloul de sigurante si pot aparea evenimente nedorite (scurt-circuit, incendii, accidente umane, etc.). 2-3 ore este un timp rezonabil pentru deplasarea echipei de interventie. Viata locatarilor poate fi pusa inpericol daca aceste tablouri ar fi deschise.
Asteptati echipa de interventie. Este singura autorizata sa intervina in tabloul de sigurante.
Nu mai postati la discutii vechi. Deschideti discutie noua pentru a nu obliga pe cei care doresc sa comenteze, sa citeasca tot ceea ce s-a scris anterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tabloul electric din casa scarii. tiberiu8mai tiberiu8mai Buna seara. Va rog sa-mi spuneti sub administrarea cui intra tabloul de sigurante si telefonie din casa scarii blocului. Noi ,asociatia, daca suntem de comun ... (vezi toată discuția)
Furt si distrugere: din tabloul electric general de pe palier ... mitabiciclista mitabiciclista Furt si distrugere: din tabloul electric general de pe palier s-au furat sigurantele pentru apartamentul meu.Gasit frigiderul dezghetat,apa pe jos,mancare ... (vezi toată discuția)
Legat de legislatia privind accesul la instalatia electrica Vasiliualex Vasiliualex Buna ziua, Un vecin, deranjat ca, \"vezi Doamne\" faceam zgomot in casa cu o bormasina,s-a dus si a umblat la panoul electric, intrerupandu-mi alimentarea ... (vezi toată discuția)