avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Are dreptul angajatorul sa imi inchida contractul de ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Are dreptul angajatorul sa imi inchida contractul de munca in peroada de pandemie?

Are dreptul angajatorul sa ma de a afara si sa imi incheeie contractul acum in situata de urgenta? Pt ca asta a facut! Am contractul din 02.01.2020,si a spus ca sunt in.perioada de proba si are drepul.
Cel mai recent răspuns: gabrielle_24 , utilizator 11:20, 6 Aprilie 2020
Mulțumesc frumos pentru răspuns!
Ma interesa sa stiu daca pot sa beneficiez in continuare de zile libere platite pt scoala inchisa avand in vedere ca am solicitat aceat lucru inainte ca ei sa ma informeze de șomajul tehnic. Si, deasemenea, daca dupa data de 17 aprilie cand se termina somajul tehnic pot sa nu ma mai primească ( stiu ca se face o decizie de incetare a suspendării contractului ). Eu primesc stimulent de insertie pana in aprilie 2021

Multumes !
1. Puteti beneficia in continuare de zile libere platite.

2. Dupa somajul tehnic, se poate decide concedierea dvs., in conditiile legii.
~ Conținut șters la cerere ~
Legea nu interzice concedierea pe aceasta perioada.
Buna ziua,

S-a dua sotul astazi sa le duca in original cererea de prelungire zile libere platite pt scoala inchisa si angajatorul avea deja actul de somaj tehnic pregătit cu data de 3 aprilie, desi eu am fost informata pe 4 aprilie, dupa ce au trimis scanata cererea pt libere platite. I-au zis sotului ca nu pot sa imi accepte cererea pentru zile libere platite pentru ca nu au bani sa plătească si ca ma baga in somaj tehnic ca pe toti ceilalti. L-au pus pe sot sa semneze in dreptul meu ca am luat la cunoștință si i-au dat actul. Este normal asa?

Multumeac!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clarificari legea 19/2020, stimulent de insertie si concediere gabrielle_24 gabrielle_24 Buna seara, Ma aflu in urmatoarea situatie: in prezent sunt in somaj tehnic pana pe 14 mai, pe 15 mai ar trebui sa revin la serviciu. As dori sa imi reiau ... (vezi toată discuția)
Concediu medical cand colegii sunt in somaj tehnic gabrielle_24 gabrielle_24 Buna ziua, In prezent ma aflu in zilele libere platite pt scoala inchisa pana pe data 6 aprilie, deoarece in timpul vacantei nu este valabilă legea ... (vezi toată discuția)
Situație dificila gabrielle_24 gabrielle_24 Buna sera, Ma aflu intr-o situație dificila si as avea nevoie de un sfat. In februarie 2020 m-am intors din CCC la 1 an si 10 luni pentru a beneficia de ... (vezi toată discuția)