avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 2 CIM uri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

2 CIM uri

Bună ziua, dețin 2 contracte de munca unul la 8 ore cu funcție de baza al doilea la 6 ore fără funcție de baza, contractul 1 este valid, contractul 2 a trimis angajații în șomaj tehnic, motivând ca eu nu beneficiez datorita faptului ca contractul 1 este valid. Asta este de înțeles, întrebarea este nu beneficiez de nimic de la jobul 2 o indemnizație de suspendare a CIM ului? Contractul este suspendat în aceasta perioada la jobul 2!va mulțumesc anticipat! As dori dacă se poate va rog și baza legala!
Pentru indemnizatia suportata de angajator:
art.53 C.mun.
(1) Pe durata reducerii si/sau a intreruperii temporare a activitatii, salariatii implicati in activitatea redusa sau intrerupta, care nu mai desfasoara activitate, beneficiaza de o indemnizatie, platita din fondul de salarii, ce nu poate fi mai mica de 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat, cu exceptia situatiilor prevazute la art. 52 alin. (3).
...


art.XI OUG 30/2020
...
(9) În situația în care un angajat are încheiate mai multe contracte individuale de muncă din care cel puțin un contract cu normă întreagă este activ pe perioada instituirii stării de urgență, acesta nu beneficiază de indemnizația prevăzută la alin. (1).
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Aprilie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Deci nu ar trebui sa fac nici o cerere din art. reiese ca nici aceasta indemnizație nu se poate da
Intr-adevar, textul de lege precizeaza clar ca nu se beneficiaza.
D-le Vasile Cornel, OUG 30/2020 stipuleaza clar ca pentru salariatul aflat in aceasta situatie angajatorul nu poate recupera indemnizatia de la stat dar nu ca nu beneficiaza de indemnizatia platita de angajator in conditiile in care a luat hotararea de a trimite acest salariat in somaj tehnic.
OUG 30/2020 e o lege speciala insa se refera strict la recuperarea de catre angajator a indemnizatiei de 75% din salariu de baza de la stat.
In situatia de mai sus, pentru salariatul in cauza angajatorul nu va putea recupera acea indemnizatie de la stat insa va fi obligat sa-i plateasca indemnizatia despre care face vorbire Codul muncii din fondul de salarii. Nu exista posibilitatea ca angajatorul sa trimita salariatul in somaj tehnic, angajatul sa fie la dispozitia angajatorului si sa nu-i plateasca acestuia nimic. In acest fel se vor putea face multe abuzuri.
Dna Minoka va rog mult sa îmi spune ți ce anume trebuie sa fac, ce sa cer, ce articol ce lege, ei nu vor sa îmi dea nimic, îmi motivează ca nicăieri nu este stipulat ceea ce spune ți d-voastră!

Alte discuții în legătură

Stat martie somaj tehnic tyadaria tyadaria buna ziua! in urma atentionarii celor de la saga si a art 11, alin 7 din Ordonanta 30/2020 somajul tehnic ce se va recupera de la stat va fi evidentiat si ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic padicam padicam Buna ziua, Ma poate informa cineva cum e cu somajul tehnic? Putem da in somaj tehnic parte din angajatii firmei? Angajatul trebuie sa aiba o anumita vechime ... (vezi toată discuția)
Incetare activitate cf art.52 alin1 lit c din cm antonia_m09 antonia_m09 As vrea sa stiu daca la o societate cu activitate de costructii este legala suspendarea pe 30 zile a CIM angajatilor( fara plata slariilor) datorita incetarii ... (vezi toată discuția)