avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Aplicare lege 196\\2018
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Aplicare lege 1962018

Buna ziua! Vin si eu catre dumneavoastra cu doua intrebari. Precizez ca sunt un simplu proprietar, asa ca, nu sunt la curent cu toate interpretarile legii 1962018.
De curand, mai exact acum 2 saptamani, am observat ca de pe lista de intretinere afisata la scara mea, lipseste copilul de 1 an care locuieste la alt apartament. Curioasa, am intrebat presedintele asociatiei, iar acesta mi-a raspuns ca asa este lege de 3 ani, si anume ca locatarii cu varsata 0-3 ani, nu se mai trec deloc la intretinere si ca asa s-a procedat cu toti ce 10-15 copii care s-au incadrat in acesta grupa in perioada 2017-si pana in prezent. Am citit, tot din curiozitate legea, dar nu am gasit nicaieri aceasta mentiune. L-am informat pe presedinte si acesta mi-a raspuns ca nu stiu eu legea. Ieri a afisat noile liste cu acelasi nr de persoane. Am dat mail firmei care se ocupa de administrarea imobilului, iar acestia mi-au raspuns ca nu este vina lor, deoarece ei primesc toate informatiile de la asociatie si au facut calculele pe nr de persoane transmis de asociatie. Stiu ca nu este vorba despre sume mari, dar consider ca nu este corect sa se procedeze asa. Va rog sa ma sfatuiti cum ar trebui sa procedez mai departe.
A doua problema este urmatoarea:
Saptamana trecuta s-a spart o teava comuna de apa calda, iar toata apa a curs in apartamentul meu. Presedintele a venit cu un instalator, a carui rezolutie a fost ca trebuie schimbata toata coloana, deoarece este grav avariata. Ne-a spus ca ne va costa 200 lei si am acceptat. Cand s-a terminat lucrarea, m-a sunat presedintele si mi-a cerut cei 200 lei. Am cerut sa mi se elibereze chitanta, dar a refuzat. Nu stiu daca este corect sau nu, dar eu figurez pe lista de intretinere cu 10 lei lunar plata reparatii, dar trebuie sa platesc cash 200 lei din mana, schimbarea tevii si mai raman si cu peretii facuti praf in urma inundatiei.
Legat de fondul de reparatii, am urmatoarea dilema: asociatia de proprietari are 6 scari, dintre care 2 inchiriaza spatiile comune unor firme(pt ca aceste uscatorii se afla la parte, la celelalte sunt la etajul4), banii care se incaseaza nu apar in fondul de reparatii al asociatoei, ci se vireaza catre proprietarii acelor scari, fara ca ceilalti sa stie sau sa beneficieze de ei. Este corect?
Imi cer scuze pentru marimea mesajului, dar chiar imi doresc sa nu acuz pe nimeni de rea vointa, fara a fi sigura ca am dreptate. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: katy76 , utilizator 14:58, 12 Mai 2020

eugenoctavian1968 a scris:



Citiți art 102 lit c din L186/2018 unde scrie că președintele, comitetul și administratorul trebuie să aibă grijă permanent de buna funcționare a condominiului în totalitatea lui, dacă nu, amenda e de la 200 la 1000 de lei. Dacă cineva le-ar fi dat amenda pe motiv că nu și-au făcut datoria, o băgau și pe asta la cheltuieli comune?


LEGE nr.186 din 18 iulie 2018
pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 98/2017 privind funcţia de control ex ante al procesului de atribuire a contractelor/ acordurilor-cadru de achiziţie publică, a contractelor/ acordurilor-cadru sectoriale şi a contractelor de concesiune de lucrări şi concesiune de servicii


Legea mentionata de dv vizeaza tematica speciala-nu are tangenta cu obligatiile si responsabilitatile presedintelui,comitetului executiv si administratorului de condominiu
Ultima modificare: Marți, 12 Mai 2020
ynocentta, utilizator
Am greșit...
Este vorba de noua lege a asociațiilor de proprietari, Legea 196/2018.
Se mai întâmplă și la case mai mari.
Ultima modificare: Marți, 12 Mai 2020
eugenoctavian1968, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua! Citind toate aceste raspunsuri, ma simt exact ca la o sedinta a A.G., in care toata lumea prezenta ridica diverse probleme, unii urla, altii tac malc, iar presedintele decide:" Asa e legea!". Instant, toata lumea lasa subiectele deoparte...pt ca asa e legea.. Mai sunt unii ca mine, care s-au obosit sa printeze legea si carora, deciziile Presedintelui, le dau cu virgula.
Inca incerc sa inteleg daca legea este diferita in functie de judet, asociatie sau presedinte de asociatie... Eu, ca simplu muritor, neexperimentat in gestionarea acestor mamuti numiti Asociatii, citind legea, am dedus cu logica mea, ca ceva este in neregula cu cheltuielile si veniturile asociatiei. Am facut interpelare scrisa catre Presedinte, niciun raspuns, doar amenintari prin mesaje si faptul ca s-a dus catre cei cu copii mici ca sa-i anunte ca eu le pun la plata copiii. Am trimis mail catre firma care administreaza asociatia, cerand sa mi se explice cum este posibil ca o asociatie sa aiba sold 0 la banca, cand numai fondul de rulment de pe scara mea este de 2700 lei, fara niciun restantier. De asemenea, am rugat sa mi se spuna unde au fost depozitati banii din fondul de reparatii, stransi pans acum, din moment ce noi platim reparatiile din mana. Am primit informarea ca timpul de raspuns este de maxim 30 zile... Inca astept..
Scuze pt monologul interminabil :)
Ultima modificare: Marți, 12 Mai 2020
katy76, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mașina avariata de tencuiala blocului razvanspiridon razvanspiridon Bună ziua! Mașina mi-a fost avariata de niște bucăți de tencuială desprinse de vânt de pe fațada blocului în care locuiesc. Menționez ca blocul ... (vezi toată discuția)
Reparatie fatada odishor odishor Buna ziua revin cu un subiect in speranta ca voi gasi cu ajutorul dvs rezolvare: apartament etajul 4 cu tencuiala cazuta pe suprafata destul mare.Am dorit ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari-plata lucrarilor de interes comun Ruxandra15 Ruxandra15 Buna ziua, Revin cu o intrebare: Cine suporta plata reparatiilor de interes comun:Inlocuirea/repararea acoperisului,inlocuirea conductelor pe o coloana s.a. ... (vezi toată discuția)