avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Drum acces, coproprietate
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Drum acces, coproprietate

Buna ziua! In vederea lotizarii utlerioare a unui teren, atat eu cat si vecinul lateral, interesat de acelasi lucru, am dori obtinerea unui drum de acces, cu jumatate din latimea lui suportata de fiecare parte.
Imi puteti spune, va rog, daca exista o formula pentru a obtine acest lucru fara alipirea intregilor noastre suprafete, obtinerea unui PUZ si dezmembrarea ulterioara?
In cazul in care alipirea intregilor suprafete este unica solutie posibilia, exista vreo parghie prin care se poate asigura iesirea din coproprietate ori exact in formula propusa, daca este acceptata, ori exact in formula anterioara alipirii?
Pun aceste intrebari deoarece desi interesele coincid, nu as dori a ma gasi in situatia de a fi in coproprietate pe o perioada si intr-o formula nedefinite.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: wrunning , utilizator 12:49, 21 Mai 2020
Intr-adevar, economisiti timp si bani (aproximativ 700-750 de lei) daca nu mai faceti alipirea celor doua fasii de drum intr-un singur imobil. Totodata, este foarte posibil sa nu puteti face dezmembrarea terenului dvs in 5 loturi deoarece fasia dvs va fi considerata prea ingusta pentru a fi drum de acces. Presupunand ca, totusi, veti reusi sa faceti dezembrarea, atunci cand veti vinde cate un lot impreuna cu o cota din fasia dvs, cumparatorii vor trebui sa cumpere si de la vecinul dvs o cota din fasia sa, pentru a putea avea un drum de o latime suficienta emiterii unei autorizatii de construire. In final, avand in vedere ca vreti sa constituiti 5 loturi, asta va genera costuri mult mai mari decat economisiti acum daca nu faceti alipirea. Pe langa asta, trebuie sa va ganditi va veti fi conditionat de proprietarul vecin, care, la un moment dat poate nu va mai dori sa vanda cote din drumul sau si atunci potentialii dvs cumparatori nu vor mai putea obtine certificat de urbanism/autorizatie de construire. Pentru a evita viitoare inconveniente, ca recomand sa alipiti cele doua fasii intr-un singur drum.
Multumesc pentru raspunsul detaliat, ati punctat exact aspectele ce ma interesau.
In acest sens, voi proceda initial prin a face aceasta conventie, urmand ca, in urma dezemembrarii sa fac si alipirea cu fasia vecinului, pentru a evita orice eventuale viitoare dependente.
Va multumesc inca o data pentru lamurirea tuturor aspectelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajare pamant lorelena1306 lorelena1306 Buna ziua, Am un teren de 5000mp pe care doresc sa-l impart in bucati de 500mp si apoi sa-l vand. Ce etape sunt necesare pentru acest demers? Multumesc (vezi toată discuția)
Conventie notariala Galmeanu Galmeanu Buna ziua, Eu si vecinul meu am lasat fiecare cate 3.5m de teren pentru drum dintr-un lot mai mare. Am facut si eu si el cadastre separate pe parcela de ... (vezi toată discuția)
Statut juridic cota indiviza teren cris2109 cris2109 Buna ziua, Sunt in prezent in cursul achizitiei unui parcele de 700mp care trebuie dezmembrata dintr-un lot(sau tarla) de aproximativ 6000mp. Intregul teren ... (vezi toată discuția)