Un I.I. neplatitor de TVA achizitionez masini second hand din UE .Sunt obligat sa ma inregistrez ca platitor TVA pentru achizitia si vanzarea de masini ? Mutumesc!
Dl_Sandu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Va rog daca se poate un raspuns :
M-am inregistrat cu TVA pt achizitii intracomunitare, luna aceasta pe 3 .07 am achizitionat un autoturism ca marfa, pe factura de transport si taxe licitatie nu mai apare TVA. Cand se depun declaratiile 301 si 390 ? multumesc mult!
Pana pe 25 a lunii urmatoare (sau urmatoarea zi lucratoare daca aceasta pica sambata, duminica sau este zi nelucratoare) celei in care faceti achizitia intocmiti D301 si D390 si platiti TVA.
Am 3 facturi,:1-pret masina 2 -taxe licitatie 3- taxe transport Pentru taxe transport si taxe licitatie inteleg ca trebuie sa platesc TVA, dar pentru pretul masinii daca nu se vinde in acest timp pana pe 25 . cum procedez,? intelesesem ca se plateste la marja profit. Masinile sunt second hand. O seara frumoasa!
Buna ziua ma puteti ajuta si pe mine cu un raspuns? Eu am cumparat o masina din olanda de la o persoana fizica ,eu fiind tot persoana fizica, la inmatriculare imi cer acest certificat de tva in original ,pe factura apare suma masinii cu tva 0 , vânzătorul zice ca nu se plateste nimic ,persoana care a intermediat achizitia imi spune deasemenea ca a adus peste 100 de masini anul acesta cu acelasi tip de acte si niciodata nu i-au ( in fapt persoanelor care au cumpărat conform contractului,dumnealui fiind doar intermediar) cerut acest certificat. Specific ca am 6 vecini care au cumpărat prin aceasta persoana cu aceelasi tip de acte si toti imi confirma ca nu au platit tva si ca nici nu le-au cerut acest "certificat tva in original" de la anaf niciodata. Eu nu mai inteleg nimic sincer sa fiu