avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA achizitii masini second hand
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA achizitii masini second hand

Un I.I. neplatitor de TVA achizitionez masini second hand din UE .Sunt obligat sa ma inregistrez ca platitor TVA pentru achizitia si vanzarea de masini ? Mutumesc!
Cel mai recent răspuns: Dl_Sandu , utilizator 13:57, 23 Ianuarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va rog daca se poate un raspuns :
M-am inregistrat cu TVA pt achizitii intracomunitare, luna aceasta pe 3 .07 am achizitionat un autoturism ca marfa, pe factura de transport si taxe licitatie nu mai apare TVA. Cand se depun declaratiile 301 si 390 ? multumesc mult!
Pana pe 25 a lunii urmatoare (sau urmatoarea zi lucratoare daca aceasta pica sambata, duminica sau este zi nelucratoare) celei in care faceti achizitia intocmiti D301 si D390 si platiti TVA.
Am 3 facturi,:1-pret masina 2 -taxe licitatie 3- taxe transport Pentru taxe transport si taxe licitatie inteleg ca trebuie sa platesc TVA, dar pentru pretul masinii daca nu se vinde in acest timp pana pe 25 . cum procedez,? intelesesem ca se plateste la marja profit. Masinile sunt second hand. O seara frumoasa!
Daca masina este vanduta de un proprietar persoana fizica in regim de consignatie, nu trebuie sa platiti TVA pentru masina.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iulie 2020
Iulian MANEA, Contabil
Buna ziua ma puteti ajuta si pe mine cu un raspuns? Eu am cumparat o masina din olanda de la o persoana fizica ,eu fiind tot persoana fizica, la inmatriculare imi cer acest certificat de tva in original ,pe factura apare suma masinii cu tva 0 , vânzătorul zice ca nu se plateste nimic ,persoana care a intermediat achizitia imi spune deasemenea ca a adus peste 100 de masini anul acesta cu acelasi tip de acte si niciodata nu i-au ( in fapt persoanelor care au cumpărat conform contractului,dumnealui fiind doar intermediar) cerut acest certificat. Specific ca am 6 vecini care au cumpărat prin aceasta persoana cu aceelasi tip de acte si toti imi confirma ca nu au platit tva si ca nici nu le-au cerut acest "certificat tva in original" de la anaf niciodata. Eu nu mai inteleg nimic sincer sa fiu

Alte discuții în legătură

Tva marja de profit masini second hand? Dl_Sandu Dl_Sandu Va rog sa ma ajutati cu un raspuns : Cum se calculeaza tva la marja de profit dupa achizitionarea si vanzarea unui autorurism second hand ? La pretul de ... (vezi toată discuția)
Tva la marfa second-hand kerekesmargo kerekesmargo Buna ziua ! art.1522 din codul fiscal - regimul special pentru bunurile second-hand- se refera si la haine. ,exista ceva reglementari speciale in privinta ... (vezi toată discuția)
Vă rog să mă ajutați cu niște lămuriri într-o speță legată de achiziții intracomunitare de bunuri cu marja și servicii IVANIULIANA23 IVANIULIANA23 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: am o microintrepridere neplatititoare de tva in Ro, dar cu cui special care face achizitii de marfa ... (vezi toată discuția)