avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
O noua mutatie a virusului a fost descoperita in Finlanda.

,,Cercetătorii de la Laboratoarele Vita din Helsinki au descoperit o nouă variantă a coronavirusului pe care au numit-o Fin-796H, aceasta prezentând într-o combinație „unică” mutațiile desoperite în tulpinile apărute în Marea Britanie și Africa de Sud, relatează Euractiv.

„Varianta nou descoperită este diferită față de așteptări și nu se aseamănă genetic cu nicio altă variantă cunoscută”, a declarat Petri Auvinen, directorul de cercetare al Institutului de Biotehnologie de la Universitatea Helsinki."

[ link extern ]

In Marea Britania in afara de varianta Kent a virusului a mai aparut una cu tepusa care pare sa ridice probleme serioase inclusiv in cazul celor vaccinati.

,,Echipa de cercetători afirmă că noua variantă are similarități în genom cu varianta B117 apărută în regiunea Kent din Anglia dar că aceasta conține o serie de mutații care provoacă îngrijorări, inclusiv mutația E484K la proteina țepușă care ajută virusul să pătrundă în celule.

Mutația E484K este prezentă și în variantele apărute în Africa de Sud și Brazilia și se crede că ajută virusul să eludeze anticorpii care îl neutralizează."

[ link extern ]

[ link extern ]

Sa intelegem ca, noul coronavirus a cam gasit o cale sa pacaleasca vaccinul asa cum a facut cu inselarea anticorpilor pana la aparitia vaccinului?

Stiti ca eu am avut mari dubii cu variantele aparute in Africa de Sud si in Brazilia si vaccinul.
Ma tem ca nu m-am inselat.

Inca nu au adaptat vaccinul nici la varianta sud-africana si la cea braziliana si daca tot apar mutatii se va tot prelungi pandemia.

Pacat ca nu putem face si noi un vaccin.
Lucrurile par sa fie departe de a se fi rezolvat.

Nu cred ca pandemia se va sfarsi in 2 ani, asa cum ziceau cei care credeau ca va fi precum in cazul gripei spaniole.
Au confundat gripa cu noul coronavirus...
Noul coronavirus a profitat de toata ignoranta umana...de incompetenta unora care efectiv ne sufoca...
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Februarie 2021
Și dr. Fauci crede ca pandemia va dura și in 2022.

[ link extern ] /

Si Bill Gates este de parare ca s-a acționat foarte târziu în criza Covid-19.

[ link extern ]

Este posibil ca, în situația în care nu se va vaccina toată populația lumii sa nu scăpăm de Sars-Cov-2 pentru ca va tot face mutații și daca nu va fi împiedicat sa faca noi tulpini, vaccinul va tot trebui actualizat și se vor putea infecta si cei care au fost vaccinați cu variante care sa le păcălească anticorpii.

Nu cred ca va fi suficienta vaccinarea a 70% din populație deoarece virusul va tot.circula liber la.cei 30% care nu ar fi vaccinați.

Deci, se pare ca ne vom îndrepta către o vaccinare obligatorie, după parerea mea.

Aveti o alta opinie?

Ministerul Sănătăţii se așteaptă si el la valul 3 al pandemiei in România.
Bine ca, nu i-a luat prin surprindere...

[ link extern ]

Daca nu fac testari în scoli va exista riscul sa se închidă din nou mare parte din ele în orașele mari din țară.
Ultima modificare: Duminică, 21 Februarie 2021
D-le CLAUDIU, virusul va circula liber oricum. Nu s-a dovedit ca vaccinarea opreste circulatia lui si nici nu se va dovedi asta pentru ca nu o face. Vaccinarea, dupa cum a declarat chiar Fauci, are ca scop ameliorarea simptomelor. Atat si nimic mai mult.

Abordarea cu vaccinare repetata va fi mai daunatoare decat a lasa complet liber virusul si a nu face nimic.

Obligativitatea este ilegala oricum ai lua=o si incalca grav drepturile omului, deci va duce inevitabil la un Nuremberg 2.
Israelul arata ca vaccinarea a ajutat.

,,Obiectivul nostru este să continuăm vaccinarea întregii populaţii cu vârsta de peste 16 ani ceea ce ne va permite să revenim la obiceiurile care ne lipsesc”, a declarat sâmbătă, într-un comunicat de presă, directorul general din Ministerul Sănătăţii, Hezi Levi."

[ link extern ]

Dr. Valeriu Gheorghiţă precizează ca se va purta masca pana la imunizarea colectivă.

[ link extern ] /

În UE nu se stie daca va deveni obligatorie vaccinarea in acest moment.
După ce se va vaccina 70% din populație vom vedea situatia concreta cu vaccinarea obligatorie.
Daca Israel va avea rezultate pozitive foarte probabil i se va urma exemplul.

Nici în Rusia în acest moment nu cred ca vaccinarea este obligatorie.
Dar, nici nu au atatea milioane de doze de vaccin in acest moment.
Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2021
In Israel, atentie ca situatia in practica nu e nici pe aproape ca aia din delcaratii. Sa nu uitam ca ei si UK au avut crestere.

Uitati grafic Israel: [ link extern ] /

Tendinta e acum in scadere dar corespunde unui grafic "cocoasa" (vorba cuiva de la noi). Ne lamurim peste inca vreo 15 zile mai clar.

Avantajul mare e altul: ca vine caldura.
Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2021
BX, utilizator

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)