O noua mutatie a virusului a fost descoperita in Finlanda.
,,Cercetătorii de la Laboratoarele Vita din Helsinki au descoperit o nouă variantă a coronavirusului pe care au numit-o Fin-796H, aceasta prezentând într-o combinație „unică” mutațiile desoperite în tulpinile apărute în Marea Britanie și Africa de Sud, relatează Euractiv.
„Varianta nou descoperită este diferită față de așteptări și nu se aseamănă genetic cu nicio altă variantă cunoscută”, a declarat Petri Auvinen, directorul de cercetare al Institutului de Biotehnologie de la Universitatea Helsinki."
[ link extern ]
In Marea Britania in afara de varianta Kent a virusului a mai aparut una cu tepusa care pare sa ridice probleme serioase inclusiv in cazul celor vaccinati.
,,Echipa de cercetători afirmă că noua variantă are similarități în genom cu varianta B117 apărută în regiunea Kent din Anglia dar că aceasta conține o serie de mutații care provoacă îngrijorări, inclusiv mutația E484K la proteina țepușă care ajută virusul să pătrundă în celule.
Mutația E484K este prezentă și în variantele apărute în Africa de Sud și Brazilia și se crede că ajută virusul să eludeze anticorpii care îl neutralizează."
[ link extern ]
[ link extern ]
Sa intelegem ca, noul coronavirus a cam gasit o cale sa pacaleasca vaccinul asa cum a facut cu inselarea anticorpilor pana la aparitia vaccinului?
Stiti ca eu am avut mari dubii cu variantele aparute in Africa de Sud si in Brazilia si vaccinul.
Ma tem ca nu m-am inselat.
Inca nu au adaptat vaccinul nici la varianta sud-africana si la cea braziliana si daca tot apar mutatii se va tot prelungi pandemia.
Pacat ca nu putem face si noi un vaccin.
Lucrurile par sa fie departe de a se fi rezolvat.
Nu cred ca pandemia se va sfarsi in 2 ani, asa cum ziceau cei care credeau ca va fi precum in cazul gripei spaniole.
Au confundat gripa cu noul coronavirus...
Noul coronavirus a profitat de toata ignoranta umana...de incompetenta unora care efectiv ne sufoca...