Mai multi angajati au solicitat angajatoruluo sa ne arate ccm ul si regulamentul intern al firmei ( acestea exista), dar angajatorul refuza. Spune ca le-am vazut o data la angajare si le-am semnat si de ce sa ni le mai arate. E legal asa ceva?
Multumesc!
La noi l-au ascuns, practic. Sunt sute de regule interne care nu le stie decat echipa resurse umane.
La insistenta sindicatului, regulamentul intern general a fost publicat/afisat, dar au ramas multe ale reguli care doar la resurse umane exsita. De unele au fost informati angajatii, de unele nu.
Avem CCM pentru ca am intrebat-o pe contabila si a zis ca avem , dar sa il caute ca nu stie unde este. De două ori am făcut aceiasi solicitare si am primit același raspuns: sa il caut ( ceea ce mi se pare foarte ciudat, chiar asa, sa nu stii undr se afla pus un act atat de important? ). Este singura persoana care se ocupa de acte, nu mai exista in firma altcineva angajat la resurse umane si are o vechime de peste 15 ani . Regulamentul pana la urma mi l-a arătat si sunt multe lucruri mult mai favorabile angajatului decat ceea ce s-a trecut in CIM. Cand am intrebat-o a zis ca se aplica ce este in CIM, pentru ca regulamentul este vechi. Pe o colega insarcinata a luna a 5 a a sfatuit-o sa accepte sa intre in somaj tehnic cu toata lumea in luna aprilie spunanadu-i ca ar iesi mai bine la bani cu somajul decat cu concediu medical. Bineînțeles ca nu a iesit cum a vrut ea. Deci niste chestii de te lasă mască.